php ipv sql-db

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Volhouden

Volhouden

08/03/2004 00:04:00
Quote Anchor link
Ik weet hoe het werkt om via een form gegevens in een SQL-db up te daten... veranderen dus. Maar ik vroeg me af hoe dit werkt als je bijvoorbeeld in een php-bestandje hebt staan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$plaatje_header
= "header.jpg";
?>


Hoe je dit via een form op een andere pagina kunt veranderen.
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 14:59:21
 

08/03/2004 09:44:00
Quote Anchor link
Dat doe je zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?

echo "<form etc.>";
echo "Plaatje:<br>";
echo "<input type=\"text\" name=\"header\" value=\"" . $plaatje_header . "\"><br>";
echo "<input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"wijzigen\">";
echo "</form>";

?>


Succes! $plaatje_header kun je dus ook vervangen met bijv. $row['plaatje_header'] etc.
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

08/03/2004 16:36:00
Quote Anchor link
Quote:
Dat doe je zo:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?

echo "<form etc.>";
echo "Plaatje:<br>";
echo "<input type=\"text\" name=\"header\" value=\"" . $plaatje_header . "\"><br>";
echo "<input type=\"submit\" name=\"submit\" value=\"wijzigen\">";
echo "</form>";

?>


Succes! $plaatje_header kun je dus ook vervangen met bijv. $row['plaatje_header'] etc.

En hoe zou je het dan aanpakken in het script waar het formulier naar toe verwijst?

Elwin
 
Rick

Rick

08/03/2004 19:34:00
Quote Anchor link
zoek eens op fopen, daarmee kan je bestanden openen om te lezen/schrijven
en met fwrite opslaan :)
Gewijzigd op 08/03/2004 19:44:00 door Rick
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.