php irc bot werkt niet :(

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Sjaakmans

sjaakmans

09/03/2005 16:00:00
Quote Anchor link
heey,

ik heb het script van jullie van de php irc bot alleen hij wilt niet werken ik gebruik hem onder linux.
hij komt niet eens de server in waar ik hem wil hebben :(

kan iemand mij helpen?

greetzz,

sjaakmans
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 11:45:52
 
Mitch X

Mitch X

09/03/2005 16:01:00
Quote Anchor link
Nee, je geeft te weinig info ...
 
Sjaakmans

sjaakmans

09/03/2005 16:04:00
Quote Anchor link
ohw ok

ik zal ffies wat geven ik doe:
cd /var/www/php_irc
en dan php4 index.php

en ik krijg dan deze melding:
X-Powered-By: PHP/4.1.2
Content-type: text/html

en voor de rest gebeurd er niks :'(

zo genoeg info?
Gewijzigd op 09/03/2005 16:07:00 door sjaakmans
 
Thijs -

Thijs -

09/03/2005 16:21:00
Quote Anchor link
is je script wel goed ? want tja dat kunnen wij niet kijken omdat jij hem niet post.

Michien moet je eens gaan af vragen om een cursus "vragen stellen" te volgen
 
Sjaakmans

sjaakmans

09/03/2005 16:37:00
Quote Anchor link
lol

k dit is mn script
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
<?
$bot
= array();
$bot['nickname'] = "Lienden|bot3";
$bot['realname'] = "Lienden|bot3";
$bot['ident'] = "php";
$bot['hostname'] = "192.168.1.3";
$bot['server'] = "213.131.131.156";
$bot['poort'] = "6668";
$bot['kanaal'] = "#lienden.nl";
?>

<?

if (!$bot['socket']=socket_create(AF_INET,SOCK_STREAM,SOL_TCP)) {  
die("De socket kon niet worden aangemaakt.");
}

if (!@socket_bind($bot['socket'],$bot['hostname'])) {
  die("Kon de verbinding niet koppelen aan <b>".$bot['hostname']."</b>. Misschien fout?");
}

if (!@socket_connect($bot['socket'],$bot['server'],$bot['poort'])) {
  die("Kon geen verbinding maken met de server: <b>".$bot['server']."</b>. Misschien fout?");
}


?>

<?

function sockwrite($data){
    global $bot;
    socket_write($bot['socket'],$data."\r\n");
}


sockwrite("USER ".$bot['ident']." ".$bot['hostname']." ".$bot['server']." :".$bot['realname']);
sockwrite("NICK ".$bot['nickname']);

$channel = 0; // Deze var komt later wel terug :)
while ($data=@socket_read($bot['socket'],65000,PHP_NORMAL_READ)) {
    if($data == "\n") continue;
// De data die we binnen krijgen, splitten we alvast op voor het makkelijk aanspreken.
    $edata = explode(" ",$data);  
    for($i=0; isset($edata[$i]); $i++) {
        $edata[$i]=trim($edata[$i]);
    }

// De variable $channel die net is geset, gaan we nou controleren.
    if ($channel == "0") {  
// De variable is nog 0, we moeten nog een kanaal in !
        sockwrite("JOIN ".$bot['kanaal']);
        $channel = 1;
    }

// Hier is er een PING binnengekomen. Deze gaan we antwoorden met PONG
    if($edata[0] == "PING") {
        sockwrite("PONG ".$edata[1]);
    }


// Hier komen alle scripts te staan.
    require('scripts.php');  
}


?>
 
Willem Jan Z

Willem Jan Z

09/03/2005 17:17:00
Quote Anchor link
Als je de cursus wil volgen, begin dan hier:

http://www.phphulp.nl/php/tutorials/10/143/241/
 
Sjaakmans

sjaakmans

09/03/2005 23:13:00
Quote Anchor link
hahaah lol nouw ik moet tog ook aan mn posts komen?

maar weet niemand het nu staat alles er denk ik tog wel of niet?
 
Elwin - Fratsloos

Elwin - Fratsloos

10/03/2005 09:19:00
Quote Anchor link
sjaakmans:
hahaah lol nouw ik moet tog ook aan mn posts komen?
Beter 1 post met alle informatie dan 4 zinloze...

Het gaat niet om de kwantiteit, maar om de kwaliteit.

Elwin
 
Sjaakmans

sjaakmans

10/03/2005 16:28:00
Quote Anchor link
ok genoeg op me gezeikt maar kan niemand me helpen?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.