PHP jQuery AJAX HTTPRequest onveilig?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Richard Augspurger

Richard Augspurger

07/11/2011 23:04:12
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een paar dagen geleden een HTTPRequest gemaakt met jQuery, Ajax en PHP die de data dmv een $_POST meegeeft, dan data ophaalt uit een database en daarmee de content opnieuw inlaadt.

Een vriend van mij heeft gezegt dat deze manier heel makkelijk te hacken is, maar voor dat ik kon vragen waarom ging hij alweer offline.

Kan iemand van jullie mij misschien uitleggen waarom deze methode onveilig is?

Alvast bedankt.
-Richard

Dit is mijn code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
//File: contentswitch.js
$(document).ready(function() {
    $("#menu ul li").click(function() {
        var Title = $(this).attr("title");
        $('#content').fadeOut();
        
        $.post("contentswitch.php", { page: Title }, function(data) {
            $('#content').html(data);
        });
    });
});

//File: contentswitch.php
<?php
    if(isset($_POST['page'])) {
        include 'database.php';
        include 'functions/convertdate.php';
        include 'functions/getcontent.php';
        echo getContent($_POST['page']);
    }

//getContent is een functie die de content uit mijn database haalt,
//vandaar include 'database.php';

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 22:10:46
 
Eddy B

Eddy B

07/11/2011 23:12:30
Quote Anchor link
Iedereen kan van alles invoeren in het $_POST['page'] en daarmee bijv. tabellen uit je database verwijderen en je database gegevens bemachtigen.
 
Richard Augspurger

Richard Augspurger

07/11/2011 23:20:56
Quote Anchor link
Oh..

Wat kan ik doen om dat tegen te gaan?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/11/2011 23:23:07
Quote Anchor link
De ingevoerde data controleren voordat je iets ophaalt uit de database.
 
Richard Augspurger

Richard Augspurger

07/11/2011 23:24:59
Quote Anchor link
Waar moet ik op controleren dan bijvoorbeeld?
quotjes? commas?
 
Eddy B

Eddy B

07/11/2011 23:30:28
Quote Anchor link
Met de mysql_real_escape_string(); kom je al een eind, maar een nette error afhandeling mag niet ontbreken.
Gewijzigd op 08/11/2011 00:32:45 door Eddy B
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

07/11/2011 23:31:13
Quote Anchor link
Gewoon hetzlefde waar je ook op controleert bij het verzenden van een formulier.
 
Richard Augspurger

Richard Augspurger

07/11/2011 23:38:23
Quote Anchor link
Sorry, maar ik snap niet helemaal wat jullie bedoelen.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

07/11/2011 23:45:37
Quote Anchor link
Die moet die functie toepassen op de POST, GET en COOKIE variabelen welke je binnen je mysql_query() gebruikt.
 
Richard Augspurger

Richard Augspurger

08/11/2011 00:33:04
Quote Anchor link
Dus wat moet ik nou doen? Bepaalde characters filteren? Ik snap het allemaal niet meer.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

08/11/2011 01:19:30
Quote Anchor link
Zie Eddy Bisschops zijn reactie. en kijk eens op www.php.net/mysql_real_escape_string
 
Victor Perez

Victor Perez

08/11/2011 10:47:38
Quote Anchor link
Los van dat ik denk dat er beter oplossingen zijn voor wat je wilt bereiken, is het wel belangrijk dat je inkomende data van $_POST, $_FILE, $_GET etc. eerst controlleerd of het wel de data is die jij verwacht.
mysql_real_escape_string escape \x00, \n, \r, \, ', " en\x1a.
Als je bijvoorbeeld dit stuk code hebt:
mysql_query("SELECT * FROM pages WHERE page_title = '".$_POST['page']."'");
Dan zou ik in $_POST['page'] kunnen veranderen in a' OR '1
als ik dat doe wordt de query naar de DB dus
mysql_query("SELECT * FROM pages WHERE page_title = 'a' OR '1'"); en 1 return altijd alles van de SELECT.
Als je dus mysql_real_escape_string gebruikt dan werkt dit niet want dan wordt de query naar de DB
mysql_query("SELECT * FROM pages WHERE page_title = 'a\' OR \'1'");

Ik zou dit trouwens in je functie getContent doen, dus bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
function getContent($_title){
    $title = mysql_real_escape_string($_title);
    mysql_query("SELECT content FROM pages WHERE title = '.$title.'");
    //return pagina
}
?>
 
Richard Augspurger

Richard Augspurger

08/11/2011 10:56:25
Quote Anchor link
Ik heb een functie geschreven om dit een beetje te counteren.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
<?php
    include "database.php";
    function
filter_query($term) {
        if(!isset($term) || empty($term)) {
            $output = "The parameter must be a valid query term.";
        }

        
        else {
            $filter = array('/\'/', '/\"/', '/\%/', '/\_/', '/\,/', '/\-/');
            
            for($I = 0; $I < count($filter); $I++) {
                if(preg_match($filter[$I], $term)) {
                    $output .= "contains ".$filter[$I]."<br />";
                }
            }

            
            if(count($output) > 0) {
                $Out = "404 error";
            }

            
            else {
                $Out = $term;
            }
        }

        return $Out;
    }

?>


Ik heb er ook een mysql_real_escape_string(); aan gehangen in de httprequest.
 
Victor Perez

Victor Perez

08/11/2011 13:31:13
Quote Anchor link
Ik zou als ik jou was gewoon mysql_real_escape_string(), 1 is dat sneller en 2 makkelijker.
En de 404 komt pas als je de query naar de DB hebt gestuurd, dan check of er data is gekomen zo van de DB,ja laat dan de pagina zien, zo nee laat dan de 404 zien.
Zo krijg je altijd de correcte error te zien, bijvoorbeeld mijn data is valid, maar de pagina bestaat niet dan moet je ook 404 laten zien, maar ook als de data niet valid is, het is beter om dat op 1 plek te doen dan op verschillende plekken in je code
 
Richard Augspurger

Richard Augspurger

08/11/2011 13:35:05
Quote Anchor link
Dat is precies wat ik ook heb. Er wordt gekeken of de query een resultaat teruggeeft.

Als deze 1 is, wordt de pagina weergeven, als deze 0 is of groter dan 1, krijgt de gebruiker een 404 te zien.

Kijk zelf anders.
Mijn mobile website
Beste resultaat is op een mobiel apparaat te zien, iPod telt ook.
 
Victor Perez

Victor Perez

08/11/2011 14:08:16
Quote Anchor link
Oke, nou zo te zien werkt het allemaal.
Kleine tip: moet je echt de pagina in de DB hebben? want het vaak makkelijker om met template systemen te werken zoals bijvoorbeeld Smarty.
Paginas in DB is vaak geen oplossing voor lange periode.
 
Richard Augspurger

Richard Augspurger

08/11/2011 14:12:36
Quote Anchor link
Mja, ik dacht, ik doe het eens anders. ;)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.