PHP -> JS: $_GET Array

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Nick Mulder

Nick Mulder

23/06/2007 14:31:00
Quote Anchor link
Ik ben bezig om javascript een soort $_GET array te geven, hierbij kwam ik er in JS niet uit en heb ik dus een PHP versie ervan gemaakt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
$url
= array();
$url = "index.php#test=dingen&test2=dikwel";
if($url){
    $get = array();
    $url = explode("#",$url);
    $set = explode("&",$url[1]);
    for($i = 0; $i < count($set); $i++){
        $parameter = explode("=",$set[$i]);
        $get[ $parameter[0] ] = $parameter[1];
    }
}

echo $get["test"];
?>

Maar als ik dat dan ombouw in JS:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
    var url = "index.php#test=var&test2=var2"
    var url = url.split("#")
    if(url[1]){
        var get = new Array()
        var set = url[1].split("&")
        for(i = 0; i < set.lenght; i++){
            var parameter = set[i].split("=")
            get[parameter[0]] = parameter[1]
        }
        alert(get["test"])
    }

Geeft ie alleen een alert met "undefined" maar met PHP ging het gewoon goed

Wie ziet het probleem?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Nick Mulder
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 10:27:46
 
M Ypma

M Ypma

23/06/2007 14:35:00
Quote Anchor link
javascript ken geen associatieve arrays... je zal er een object van moeten maken in dit geval
 
Nick Mulder

Nick Mulder

23/06/2007 14:40:00
Quote Anchor link
Kan jij me uitleggen waarom dit het dan wel lijkt te doen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
var mycars = new Array()
mycars["a"] = "Saab"
mycars["b"] = "Volvo"
mycars["c"] = "BMW"
alert(mycars["b"])

En kan je dit verklaren: http://www.pageresource.com/jscript/jarray2.htm ?
 
Nick Mulder

Nick Mulder

24/06/2007 14:10:00
Quote Anchor link
*BUMP*
 
PHP Newbie

PHP Newbie

24/06/2007 14:26:00
Quote Anchor link
Wat zegt Firfox' Firebug ervan?
 
Nick Mulder

Nick Mulder

24/06/2007 15:17:00
Quote Anchor link
Error-loos
 
Jelmer -

Jelmer -

24/06/2007 15:19:00
Quote Anchor link
het is length, en niet lenght
 
Nick Mulder

Nick Mulder

24/06/2007 19:03:00
Quote Anchor link
Wtf, dankje! Hij doet het woei!
Lees ik dan (zelfs met highlight) overheen...
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Nick Mulder
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.