php laatst gezien bij ingelogde gebruiker???

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Fabian webstars

Fabian webstars

27/06/2015 16:48:08
Quote Anchor link
hallo allemaal,

Weet iemand hoe ik het laatst gezien van een ingelogde gebruiker kan opslaan en in de database kan zetten?

Groetjes
Fabian Web-Stars
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 18:19:32
 
Eddy E

Eddy E

27/06/2015 17:13:17
Quote Anchor link
Bij ELKE pagina die hij opent iets als dit doen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$sql
= mysqli_query($conn, "UPDATE user SET last_visit = NOW() WHERE user_id = ".$_SESSION['userid']);
if($sql === false)
 {

 echo 'Query mislukte bij regel '. __LINE__ . '<br>';
 }

?>


Let op het woordje "IETS".
Want ik weet niet welke gegevens je hebt en hoe je database eruit ziet.
Gewijzigd op 28/06/2015 08:39:45 door Eddy E
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

27/06/2015 17:13:37
Quote Anchor link
Je bedoelt wanneer een gebruiker voor het laatst heeft ingelogd?

Gewoon de actuele datum en tijd wegschrijven in de user table.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
UPDATE users SET last_login=NOW() WHERE user_id=5


Dan kun je 'later' het tijdverschil berekenen.

Wil je helemaal bijhouden wanneer een gebruiker voor het laatst actief was dan zou je bij ieder request de actuele tijd moeten opslaan in de database.

(request = iedere keer als een gebruiker een nieuwe pagina opvraagt)
Gewijzigd op 27/06/2015 17:14:14 door Frank Nietbelangrijk
 
Fabian webstars

Fabian webstars

27/06/2015 17:33:24
Quote Anchor link
dank jullie wel

Toevoeging op 27/06/2015 23:05:52:

tot nu toe werkt het nog niet, maar ben nog aan t kijken
wat ik nu heb is de kolom genaamd last_visit en na veel ge-experimenteer dit stukje code
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$sql
="update users set last_visit = NOW() where id = ".$_SESSION['userid'].
if($sql === false)
 {

 echo 'Query mislukte bij regel '. __LINE__ . '<br>';
 }

?>


dit omdat ik nog geen mysqli gebruik, er zitten veel fouten in :p (blijkbaar, want hij doet het niet) Alle hulp is welkom
Gewijzigd op 27/06/2015 23:07:22 door Fabian webstars
 
Peter  Flos

Peter Flos

27/06/2015 23:50:59
Quote Anchor link
Je mist je query:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
$sql
= mysqli_query("UPDATE users SET last_visit = NOW() WHERE id = '".$_SESSION['userid']."'"); // Puntkomma (;) toevoegt, query en juiste format van sessie plaatsen toegevoegd
if($sql === false)
 {

 echo 'Query mislukte bij regel '. __LINE__ . '<br>';
 }

?>
Gewijzigd op 27/06/2015 23:51:30 door Peter Flos
 
Fabian webstars

Fabian webstars

27/06/2015 23:54:52
Quote Anchor link
dank je wel, het werkt!!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.