Php laten kiezen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Eric Cartman

Eric Cartman

29/04/2005 21:20:00
Quote Anchor link
Ik wil graag voor onze site, een scriptje maken dat willekeurig een mop kiest en die afprint. Ik heb de fuctie rand() al gelezen, maar kom niet veel verder. Daarbij komt nog eens dat ik net ben begonnen met PHP en het dus niet echt goed kan. Ik heb geen MySQL tot mijn beschikking, kan iemand me helpen??
 
PHP hulp

PHP hulp

27/04/2024 05:47:25
 
Alfred -

Alfred -

29/04/2005 21:28:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
# Moppen ingeven
$mop[] = "Mopje 1";
$mop[] = "Mopje 2";
$mop[] = "Mopje 3";
# enzovoort

# Weergave

echo $mop[rand(0, count($mop)-1)];
?>
 
Eric Cartman

Eric Cartman

29/04/2005 21:38:00
Quote Anchor link
Hoi allemaal,

Ik zoek wat fapvriendjes.

Groetjes Sonja
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Eric Cartman
 
Bram Z

Bram Z

30/04/2005 12:09:00
Quote Anchor link
Nee rafael het is fout :

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
# Moppen ingeven
$mop[] = "Mopje 1";
$mop[] = "Mopje 2";
$mop[] = "Mopje 3";
# enzovoort

# Weergave

echo $mop[rand(0, count($mop))];
?>


De -1 is hier niet nodig
 
DaeDaluz

DaeDaluz

30/04/2005 12:14:00
Quote Anchor link
Lijkt me wel...

want count($mop) geeft 3 terug in het voorbeeld..

en dan heb je dus kan dat je met rand(0,3) 3 terug krijgt.. en $mop[3] heeft geen waarde.. en met die -1 word het dus rand(0,2) en dan kan het wel ;)
 
Alfred -

Alfred -

30/04/2005 12:42:00
Quote Anchor link
Hmmm :) M'n ondertitel mag dan wel 'n00b' zijn,
maar m'n logica is toch vrij goed... Hierbij verwijs ik dan ook naar DaeDaluz zijn reactie, die volledig correct is.
 
Bram Z

Bram Z

30/04/2005 12:59:00
Quote Anchor link
oke, ik was fout :p
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.