PHP Login Script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Lol lol

lol lol

11/04/2009 01:59:00
Quote Anchor link
Hallo,

OT:
Ik ben nog niet zolang geleden begonnen, dus zou dit misschien een beginners foutje kunnen zijn:P.

ON:
Nu heb ik een login script gemaakt, alleen als ik mijn Username fout heb, dan geeft hij wel een error message van dat mijn Username fout is, maar zodra ik mijn Username goed heb en gewoon een password in typ, krijg ik geen error message en wordt er gezegd dat ik ingelogged ben.
Het enigste probleem waar ik het kan vinden is in de variable query, alleen als ik daar achter zet, AND password='$password', raak ik helemaal niet meer ingelogd.

Edit//
als ik AND password='$password' achter de query set, dan geraak ik wel ingelogd als ik mijn md5 hash password gebruik, alleen ik neem aan dat de md5 hash wel moet gebruiken, anders is het totaal niet veilig.

Hier de code van login.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
<?php

session_start();

$username = $_POST['username'];
$password = $_POST['password'];

if ($username&&$password)
{


$connect = mysql_connect("localhost", "gebruikersnaam", "wachtwoord") or die("Kon niet connecten");
mysql_select_db("phplogin") or die("Kon db niet vinden");

$query = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE username='$username'");

$numrows = mysql_num_rows($query);

if ($numrows!=0)
{

//login code
    while ($row = mysql_fetch_assoc($query))
    {

            $dbusername = $row['username'];
            $dbpassword = $row['password'];
    }

    
    //kijk of ze matchen
    if ($username==$dbusername&&md5($password==$dbpassword))
    {

        echo'U bent ingelogd! <a href="member.php">Klik Hier voor member only acces!</a>';
        $_SESSION['username']=$username;        
    }

    else
        echo "Username of Password is verkeerd, ga terug en probeer opnieuw.";
}

else
    die("Die username bestaat niet");
    
    
}

else
    die("Vul een username en password in!");
?>


EDIT2//

<--OPGELOST-->

Probleem lag 'em in de database instellingen, password lengte had ik gezet op 25, door 'em te verhogen naar 100, lukte het.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Lol lol
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 05:49:51
 
Bobbie Feenstra

Bobbie Feenstra

16/04/2009 13:19:00
Quote Anchor link
MD5 = 32bits
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.