PHP login systeem

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: « vorige 1 2

John De Zon

John De Zon

30/06/2014 10:51:22
Quote Anchor link
Ok, wat zou ik moeten aanpassen om bv als er een emty formulier wordt verstuurd ook een leeg in mijn database te krijgen.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 14:27:00
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/06/2014 10:55:09
Quote Anchor link
Je wilt voorkomen dat je lege entries in je database krijgt, die gevuld zijn door lege inputvelden en spaties?
Gewijzigd op 30/06/2014 10:55:30 door - Ariën -
 
John De Zon

John De Zon

30/06/2014 10:55:30
Quote Anchor link
ja
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/06/2014 10:58:16
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
$var
= ' ';
if(trim($var)=="") {
    echo "Leeg";
}
else {
    echo "Gevuld!";
}

?>

gewoon met trim() de spaties eromheen eraf snoepen, en dan vergelijken met een lege string.
Gewijzigd op 30/06/2014 11:00:17 door - Ariën -
 
John De Zon

John De Zon

30/06/2014 10:59:24
Quote Anchor link
dank je
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/06/2014 11:04:35
Quote Anchor link
Voor de mensen die willen weten waarom ik geen empty() gebruik, hier de harde waarheid:
http://3v4l.org/nu0qX
 
John De Zon

John De Zon

30/06/2014 11:08:38
Quote Anchor link
Waar moet ik die code dan zetten heb al enkele keren geprobeerd.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/06/2014 11:12:36
Quote Anchor link
Op de plek waar je wilt controleren in je signup()-functie?
Wat heb je al geprobeerd? Je hebt nu (ranzige) empty()'s staan, die je best kan vervangen met mijn code.
Gewijzigd op 30/06/2014 11:14:19 door - Ariën -
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

30/06/2014 12:19:46
Quote Anchor link
Waarom ga je in een functie eerst allemaal nieuwe variabelen aanmaken + een query uitvoeren én daarna(!!!) pas controleren of die variabelen wel een waarde hebben?

Verder gebruik je nog de mysql-functies. Die worden niet meer ondersteund (op (korte) termijn).
Kijk naar mysqli of pdo.

Bij je query mist verder foutafhandeling.

Wachtwoord nooit zonder encryptie opslaan.
Gewijzigd op 30/06/2014 12:20:36 door Obelix Idefix
 

Pagina: « vorige 1 2



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.