PHP Mail functie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marijke Hakvoort

Marijke Hakvoort

03/01/2013 10:32:53
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb een vraagje over de PHP Mail functie,
nu werkt deze helemaal perfect als ik test met mijn hotmail of gmailadres,
maar als ik het emailadres van de zaak gebruik dan verstuurt hij niks.

Ook als ik de mail open op mobiel dan is de mail leeg, en gewoon via de browser is deze wel netjes gevuld.

Iemand enig idee hoe dit kan en hoe ik dit kan oplossen?
Gewijzigd op 03/01/2013 10:38:05 door Marijke Hakvoort
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 18:05:34
 
No One

No One

03/01/2013 10:36:31
Quote Anchor link
ik zou niet de mail functie zo gebruiken..kijk eens naar phpmailer

Toevoeging op 03/01/2013 10:37:12:

Henze Berkheij op 03/01/2013 10:36:31:
ik zou niet de mail functie zo gebruiken..kijk eens naar phpmailer


en ik zou ook je email hier niet zomaar plaatsen..tenzij je vieze ouwe mannetjes op je msn wilt natuurlijk ;)
 
Marijke Hakvoort

Marijke Hakvoort

03/01/2013 10:37:23
Quote Anchor link
Foutje, die gebruik ik ook, de phpmailer.

Msn, bestaat dat nog? ;)

Edit: Heb mijn emailadres weggehaald
Gewijzigd op 03/01/2013 10:38:38 door Marijke Hakvoort
 
No One

No One

03/01/2013 10:39:54
Quote Anchor link
hmmm...oké..heb je al gekeken bij spam?
 
Marijke Hakvoort

Marijke Hakvoort

03/01/2013 10:41:43
Quote Anchor link
Ja, maar helaas ook niks. Ik denk dat het op de 1 of andere manier mis gaat met de . in het emailadres voor de @
Maar dit weet ik niet zeker.
 
No One

No One

03/01/2013 11:07:18
Quote Anchor link
dat zou het niet mogen zijn...kijk anders even of phpmailer een error geeft >>> $mail->ErrorInfo (waarbij $mail de variable is waar het phpmailer object in leeft)
 
Marijke Hakvoort

Marijke Hakvoort

03/01/2013 12:18:23
Quote Anchor link
Had ik er al in zitten:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
if(!$mail->Send()){
    echo 'Er ging iets mis tijdens het versturen, namelijk:
    '
;
    echo $mail->ErrorInfo;
    }
else{
    echo $address.'De mail is verstuurd.';
    }

?>


Deze geeft als echo gewoon dat de mail is verstuurd. Had even een echo van het emailadres er ook bij gezegd, namelijk $address om te kijken of het mailadres goed over wordt genomen. Dit is ook het geval.
 
Rick van Riel

Rick van Riel

03/01/2013 12:23:56
Quote Anchor link
Je kunt controleren of de mail door je spam filter komt.
Ik weet niet hoe je headers zijn opgemaakt maar het kan voorkomen dat als deze niet goed zijn opgemaakt dat de mail word beschouwd als spam.
 
No One

No One

03/01/2013 12:24:28
Quote Anchor link
nu weet ik niet wat de setup is van de mailserver, maar kan me voorstellen dat dat bijvoorbeeld een exchange server is...als dat het geval is kun je bij de logs kijken of aan de beheerder vragen of hij misschien kan kijken in de logs waar het mailtje gebleven is...en of die uberhaupt ontvangen is....om hem makkelijker terug te vinden moet je even een opmerkelijke titel gebruiken zoiets als Supercalifragilisticexpialidocious of iets anders type/onthoudbaars
 
Stefan WM

Stefan WM

03/01/2013 12:34:20
Quote Anchor link
Marijke ik heb je een PB gestuurd
 
Marijke Hakvoort

Marijke Hakvoort

03/01/2013 12:40:54
Quote Anchor link
Het is nog steeds niet opgelost, op het moment kan ik ook niet vragen aan de beheerder hoe of wat want deze is er even niet.
In mijn hotmail komt deze dus wel gewoon binnen! Alleen niet als ik hem verstuur naar het mailadres van de zaak.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
<?php
if(isset($_POST['emailsubmit'])){
    include("PHPMailer/class.phpmailer.php");

    $mail = new PHPMailer();

    // Geef aan dat het een HTML mail betreft
    $mail->IsHTML(true);

    $mail->Host = "*****";
    $mail->Mailer   = "smtp";
    $mail->Password = "******";
    $mail->Username = "*******";
    $mail->SMTPAuth  =  "true";
    
    $mail->From = "******";
    $mail->FromName = "XMLValidatie";
    $address = "*******";
    $mail->AddAddress($address);

    $mail->Subject = "Doorgestuurde XML validatie fouten";

// Hier staat wat PHP code wat voor de rest niet belangrijk is hiervoor

// HTML body

    $mail->Body = "
    <table>
        <tr>
            <td><b>Dit is een automatisch verstuurd bericht vanaf het XML validatie systeem.</b><br>Beantwoord deze mail niet</td>
        </tr>
        <tr><td><b>Datum van validatie:</b> "
.$generatemoment."</td></tr>
        <tr><td><b>XSD gebruikt:</b> "
.$xsdfile."</td></tr>
        <tr><td><b>De XML validatie:</b></td></tr>"
.$errors."
    </table>
    "
;

    $mail->WordWrap = 50;

    if(!$mail->Send()){
    echo 'Er ging iets mis tijdens het versturen, namelijk:
    '
;
    echo $mail->ErrorInfo;
    }
else{
    echo $address.'De mail is verstuurd.';
    }

?>
 
No One

No One

03/01/2013 13:39:24
Quote Anchor link
lukt het met een ander emailadres dan hotmail wel?? heb je bijvoorbeeld een helpdesk die je even zou kunnen vragen of je ze even een mailtje mag sturen?? zo ja...dan vul je helpdesk@ of info@ in en controleer je daar of hij daar wel doorkomt...het zou niet zo mogen zijn dat dat puntje het probleem is..maarja..dan heb je dat alvast uitgesloten (en gelijk het punt dat er misschien iets niet goed gaat met de mailserver)
 
Tim S

Tim S

03/01/2013 14:57:08
Quote Anchor link
Als de mail wel aankomt bij hotmail kan het alleen zijn dat het mail adres fout is of dat hij wordt tegengehouden door de mail server.
 
Marijke Hakvoort

Marijke Hakvoort

04/01/2013 09:35:37
Quote Anchor link
Het mailadres is niet fout, dit controleer ik nogmaals als hij verzonden is dmv $address .
Dan zal ik even een mail doen naar de netwerkbeheerder hier.

Bedankt voor het meedenken!
 
Eddy E

Eddy E

04/01/2013 10:42:05
Quote Anchor link
Stuur anders even een mailtje naar mij dat formulier: kan ik voor je kijken of het aankomt: eddyerkelens # gmail.com
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

04/01/2013 12:44:43
Quote Anchor link
Welke mailserver gebruik je om te versturen? En wat is je from adres?
Als daar verschil in zit kan het namelijk zijn, dat de mailserver van de zaak deze niet doorlaat.
 
Marijke Hakvoort

Marijke Hakvoort

04/01/2013 16:00:44
Quote Anchor link
Ik verstuur vanaf [email protected]
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

04/01/2013 16:58:06
Quote Anchor link
Maar staat de smtp server die je gebruikt in PHPMailer ook in dat domein?
Stel je gebruikt smtp.ziggo.nl om de mail te verzenden, en je dan je bovenstaande email adres als afzender. Dan krijg de mail bij de meeste spamfilters een span kenmerk toegekend. Dan kan het dus zijn dat het op de mailserver van de gebounced wordt of (waarschijnlijker) gewoon in het niets verdwijnt.
Gewijzigd op 04/01/2013 17:22:43 door Ger van Steenderen
 
Marijke Hakvoort

Marijke Hakvoort

04/01/2013 17:12:37
Quote Anchor link
Aah, deze staat niet in hetzelfde domein maar bij een overkoepelende organisatie weer.
Zou dit dan het probleem zijn?
 
Stefan WM

Stefan WM

04/01/2013 17:14:12
Quote Anchor link
Dat zal waarschijnlijk wel een probleem vormen ja!
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

04/01/2013 18:03:07
Quote Anchor link
Inderdaad, er gebeurt heel wat meer op de achtergrond dan je denkt.
Ik kan trouwens ook helemaal geen DNS records vinden van ecatch.co.uk.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.