php mail gaat iets niet goed.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Marco Hendriks

Marco Hendriks

27/05/2013 13:12:08
Quote Anchor link
Ik wil uiteindelijk de waardes van $array koppelen aan $link en deze dan mailen naar de persoon die zijn mail adres in vult en op de knop drukt.
Maar op een of anderen vage manier wilt de mail niet aankomen of versturen wat doe ik verkeerd....

PHP
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
<?php
       $link
= "http://www.newmediareader.nl/";
      
       if ( isset( $_POST['array'] ) ){
         $array = explode( ',', $_POST['array'] );

         echo '<pre>';
         print_r( $array );
         echo '</pre>';

         $email = $_REQUEST['mailadres'] ;
         $message = $link;
         mail($email, "Gedeelde documenten", $message);
       }

     ?>


HTML
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<div class="deel">
            <form method="post" id="form1" action='index.php'>
                <input type="text" value="Mailadres" name="mail"/><br/>
                
                <input type="hidden" name="array" id="array">
                <input type="submit" id="btSubmit" value="Deel documenten" class="button" >
            </form>
        </div>
Gewijzigd op 27/05/2013 13:16:42 door Marco Hendriks
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 06:06:53
 
Joakim Broden

Joakim Broden

27/05/2013 13:57:21
Quote Anchor link
Lokaal kun je geen e-mail sturen, tenzij je een mail server hebt ingesteld. En krijg je anders een foutmelding?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/05/2013 13:57:42
Quote Anchor link
Lees ook eens dit:
http://phpwiki.santhe.nl/index.php/De_juiste_mailheaders

Tevens raad ik het gebruik van $_REQUEST af door expliciet $_GET of $_POST te gebruiken. Ook is het handig om te kijken in een if-else statement of je mail() true of false teruggeeft.
Gewijzigd op 27/05/2013 13:58:29 door - Ariën -
 
- SanThe -

- SanThe -

27/05/2013 15:13:22
Quote Anchor link
De inhoud van deze regel:
mail($email, "Gedeelde documenten", $message);

<input type="text" value="Mailadres" name="mail"/><br/>
$email = $_REQUEST['mailadres'] ;
==> $email zal dus leeg zijn want mail != mailadres.

$link = "http://www.newmediareader.nl/";
$message = $link;
==> $message is dus gewoon alleen de link.

Verder dit nog:
<input type="hidden" name="array" id="array">
==> $_POST['array'] zal dus ook leeg zijn.
==> Verder doe je daar ook niks mee alleen een print naar het scherm.
 
Marco Hendriks

Marco Hendriks

27/05/2013 15:29:01
Quote Anchor link
dank je voor de uitleg ik heb het opglost.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.