PHP mail met html opmaak

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Casper B

Casper B

05/02/2012 17:31:50
Quote Anchor link
Goede avond,

Ik vraag me nog steeds af hoe ik met php een html opmaak kan versturen met de ingevulde gegevens.
Ik kom vaak op websites tegen tijdens het researchen de tekens ' ' (enkele) en " " (dubbele). Wat is nou precies het verschil tussen beide?

Tevens weet ik niet of ik op de volgende manier juist de variable oproept.
Hoe ik het momenteel in de mail krijg is zo:

<html><body><strong>Naam:</strong> $senderName<strong>E-mail:</strong> $senderEmail'<strong>Bericht:</strong><br/> $senderMessage</body></html>


Hieronder de code.

Ik hoor graag van jullie

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
// Variable
        $senderName        =        $_POST['name'];
        $senderEmail    =        $_POST['email'];
        $senderMessage    =        $_POST['message'];



        // Style HTML e-mail
        $headers  = "MIME-Version: 1.0\r\n";
        $headers .= "Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-1\r\n";
        $headers .= "From: ".$receiveFrom;
        
        $headers .= ($html) ? 'MIME-Version: 1.0' . PHP_EOL : '';
        $headers .= ($html) ? 'Content-type: text/html; charset=iso-8859-1' . PHP_EOL : '';


        $body            =        '<html><body>';
        $body            .=        '<strong>Naam:</strong> $senderName';
        $body            .=        '<strong>E-mail:</strong> $senderEmail';
        $body            .=        '<strong>Bericht:</strong<br/> $senderMessage';
        $body            .=        '</body></html>';
 
PHP hulp

PHP hulp

30/04/2024 04:00:51
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

05/02/2012 17:45:05
Quote Anchor link
Regel 10: Het is Content-type.
Regel 13 en 14 zijn dubbel op.
 
Casper B

Casper B

05/02/2012 17:51:45
Quote Anchor link
@Ger van Steenderen.
Oeps foutje! Welke moet het wel zijn dan? Met of zonder PHP_EOL : '';

??
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

05/02/2012 18:15:27
Quote Anchor link
Variabelen buiten quotes.
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

05/02/2012 18:20:28
Quote Anchor link
Als je regel 10 aanpast zoal ik zei en regel 13 en 14 weghaalt of afcomment dan zou het zou het moeten werken.
 
- SanThe -

- SanThe -

05/02/2012 19:01:39
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.