PHP Mail()

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Nick nvt

Nick nvt

20/02/2012 22:18:32
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Weten jullie hoe betrouwbaar de functie mail() is?

Gebruikers kunnen een product bestellen via mijn website. De functie mail() wordt gebruikt om de desbetreffende informatie naar mij te sturen en naar de gebruiker. Dus het is van belang dat de mail functie 100% werkt.

Alvast bedankt voor de reacties.

Groeten,
Nick
 
PHP hulp

PHP hulp

21/05/2024 09:48:06
 
Erik Rijk

Erik Rijk

20/02/2012 22:21:21
Quote Anchor link
Prima functie :) erg lastig om goed mee te werken.
Ik kan je aanraden phpmailerclass of andere mail classes te downloaden.
 
Nick nvt

Nick nvt

20/02/2012 22:26:46
Quote Anchor link
Hoe bedoel je lastig? Ik heb het op de volgende manier op de website gedaan:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$to      = '[email protected]';
$subject = 'the subject';
$message = 'hello';
$headers = 'From: [email protected]' . "\r\n"

mail($to, $subject, $message, $headers);
 
Wouter Polman

Wouter Polman

20/02/2012 23:19:10
Quote Anchor link
Je kan dit gebruiken.
 
- SanThe -

- SanThe -

20/02/2012 23:21:51
 
John D

John D

21/02/2012 09:16:36
Quote Anchor link
@Nick: prima manier maar kijk eens naar de tip van SanThe, zorgvuldig je headers configureren.
@Erik: phpmailer is een goed alternatief maar default werkt dat uiteindelijk gewoon ook via de mail() functie. Het is om de mail() functie heen geprgrammeerd. Je kan overigens ook een andere smtp instellen met phpmailer maar dat is in principe alleen nodig wanneer je een gratis of 1 dollar hoster hebt die mail() heeft geblokkeerd.
 
Erik Rijk

Erik Rijk

21/02/2012 09:58:27
Quote Anchor link
Daar heb je helemaal gelijk in.

Maar om te zorgen dat je mail altijd netjes wordt bezorgt en niet als spam e.d. word gezien is het makkelijker om een class te gebruiken die al bestaat en goed wordt onderhouden dan dat je het zelf helemaal gaat doen.

Voor je kennis en ervaring is het absoluut aan te raden uiteraard.
 
Nick nvt

Nick nvt

21/02/2012 11:55:35
Quote Anchor link
Oke, bedankt allemaal voor de informatie.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.