PHP Mailen (Hulp gevraagd!!)

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bart Pasmans

Bart Pasmans

08/12/2009 17:22:00
Quote Anchor link
Hoi mensen,

Ik ben echt totaal noob op het gebied van php.
Dit heb ik tot nu toe als volgt:

server 2003
Wamp
PHP 5.3.0

ik wil graag een formulier maken met daaraan een script dat een mail verstuurd.

formulier heb ik al en het script ook.
volgend script heb ik:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
<?php

if(isset($_POST['submit'])) {
$to = "***";
$subject = "Shield-Computerservice probleem aanmelding";
$name_field = $_POST['email'];
$onderwerp = $_POST['onderwerp'];
$message = $_POST['bericht'];
  
$body = "From: $name_field\n \n Onderwerp: $onderwerp\n \n Message:\n $message";
    
echo "Uw gegevens zijn verstuurd en zijn door ons ontvangen!";


mail($to, $subject, $body);
 
}
else {
echo "er is een fout opgetreden bij het verzenden, probeer het later nog is!";
}

?>



alles leuk en aardig, eerst werkte het! maar nu krijg ik heel de tijd de melding "Warning: mail() [function.mail]: Failed to connect to mailserver at "smtp.tiscali.nl" port 25, verify your "SMTP" and "smtp_port" setting in php.ini or use ini_set() in E:\Websites\shield\mailer.php on line 15"

ik weet wel voor 100% zeker dat mijn php.ini goed is ingesteld maar ik krijg het echt niet opgelost!

ik heb pas mijn server moeten herinstalleren omdat deze gecrashed was,
maar nu weet ik het echt niet meer

Kunnen jullie mij alsjeblieft helpen?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bart Pasmans
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 21:28:58
 
Mr.Ark

Mr.Ark

08/12/2009 17:25:00
Quote Anchor link
Quote:
ik weet wel voor 100% zeker dat mijn php.ini goed is ingesteld maar ik krijg het echt niet opgelost!


En ik weet 99,9% zeker dat jij er naast zit ^-^

Je mist ook nog headers die je moet meesturen in je mail, anders zal de mail hoogst waarschijnlijk niet aankomen.

Als je je php.ini correct hebt ingesteld wil ik je aanraden om naar swiftmailer te kijken, aangezien je niet veel van PHP snapt is dit een mooie oplossing om makkelijk mails te maken.

Edit:


Als je een formulier wilt controleren of die gepost is gebruik dan het volgende

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?PHP

if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST')
{
}


?>


Om te kijken of je mail goed is verzonden doe je:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<?PHP

if(mail.....)
{

    # Goed verzonden
}
else
{
    # Foutje met verzenden
}

?>

}
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Mr.Ark
 
- SanThe -

- SanThe -

08/12/2009 17:25:00
Quote Anchor link
Firewall ??
 
Bart Pasmans

Bart Pasmans

08/12/2009 17:30:00
Quote Anchor link
Ik zal wel is een kijk nemen naar dat swift mail dan:)

Alvast bedankt voor de reactie!
 
Bart Pasmans

Bart Pasmans

08/12/2009 17:34:00
Quote Anchor link
Uhh wat is de link naar swiftmailer?

Zover ik zie is het alleen onder linux?



** heb het al gevonden **

Gelieve Niet Bumpen::
Twee of meer keer achter elkaar in een topic posten heet bumpen. Bumpen is pas na 24 uur toegestaan en kan een reden zijn voor de admins en moderators om een topic te sluiten. Gebruik indien nodig de Afbeelding knop om je tekst aan te passen.

SanThe.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Bart Pasmans
 
Bart Pasmans

Bart Pasmans

08/12/2009 17:59:00
Quote Anchor link
Nou dat swift mailen snap ik ook echt niet:S

Kan iemand me verder helpen met het feit dat hij heel de tijd die melding geeft van

"Warning: mail() [function.mail]: Failed to connect to mailserver at "smtp.tiscali.nl" port 25, verify your "SMTP" and "smtp_port" setting in php.ini or use ini_set() in E:\Websites\shield\mailer.php on line 15"


grtz
 
- SanThe -

- SanThe -

08/12/2009 17:59:00
Quote Anchor link
Ik denk dat je firewall dicht staat en dat swiftmailer het dus ook niet zal doen.
 
Bart Pasmans

Bart Pasmans

08/12/2009 18:00:00
Quote Anchor link
Nee firewall staat niet dicht.
 
- SanThe -

- SanThe -

08/12/2009 18:02:00
Quote Anchor link
Doe eens een ping smtp.tiscali.nl
 
Bart Pasmans

Bart Pasmans

08/12/2009 19:06:00
Quote Anchor link
krijg gewoon een antwoord hoor
 
Bart Pasmans

Bart Pasmans

21/12/2009 12:29:00
Quote Anchor link
Heb het opgelost,

MCaffee enterprise blockeerde mass mailen,
 
- SanThe -

- SanThe -

21/12/2009 12:46:00
Quote Anchor link
Bart schreef op 21.12.2009 12:29:
MCaffee enterprise blockeerde mass mailen,

Terecht.
 
- Ricardo -

- Ricardo -

21/12/2009 13:06:00
Quote Anchor link
Bart schreef op 21.12.2009 12:29:
Heb het opgelost,

MCaffee enterprise blockeerde mass mailen,


Onder mass mailen versta ik niet 1 contact bericht ? Waarom zouden ze dan 1 bericht al blokken ?

Edit: haal trouwens je emailadres uit je begin post weg, anders kan je een lading spam verwachten
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - Ricardo -
 
Bo az

Bo az

21/12/2009 13:21:00
Quote Anchor link
Ricardo schreef op 21.12.2009 13:06:
Edit: haal trouwens je emailadres uit je begin post weg, anders kan je een lading spam verwachten


Heb ik maar even gedaan.
 
Niek Kasius

Niek Kasius

25/01/2010 01:38:00
Quote Anchor link
je kunt normaal geen email versturen via localhost !
daarvoor moet je eerst iest veranderen in de Config files van je server.
ik gebruik zelf Wamp5 en daarin werkte het ook niet.
je moet in php.ini het volgende wijzigen:

[mail function]
; For Win32 only.
SMTP = localhost // dit gewoon laten staan (voor het geval dat het niet werkt) alleen ; voor SMTP en dan een nieuwe maken.

voorbeeld:
SMTP = smtp.vodafonevast.nl


; For Win32 only.
sendmail_from = jou [email protected]
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Niek Kasius
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.