php meteen uitvoeren

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Wessel

Wessel

24/05/2007 17:27:00
Quote Anchor link
Ik wil een soort pagina maken dat iemand iets intikt in een tekstveld (textarea). En dat hij dan op verzenden klikt en dat de PHP code dan wordt uitgevoerd en je ziet die uitvoer. Hoe maak ik zoiets?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Wessel
 
PHP hulp

PHP hulp

03/05/2024 12:13:49
 
- wes  -

- wes -

24/05/2007 17:31:00
Quote Anchor link
je bedoeld gewoon een formulier?
 
Wessel

Wessel

24/05/2007 17:35:00
Quote Anchor link
zoiets. Je tikt in een formulier een php code in. Dan klik je op verzenden en e dan kom je op een pagina waar de uitvoer van de php code (die je in dat formulier hebt ingetikt) komt te staan.
 
- SanThe -

- SanThe -

24/05/2007 17:44:00
Quote Anchor link
De tekst die wordt ingetypt is php code? En dat wil je direct laten uitvoeren? Lekker link, maar ach wie ben ik om daar over te oordelen. Dat kan met eval().
 
Wessel Johnson

Wessel Johnson

24/05/2007 17:53:00
Quote Anchor link
Kijk, op een bordje klaargelegd: =P

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
<form action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="POST"><?php echo htmlentities('<?'.'php'); ?><br>
<textarea rows="30" cols="100" name="code"></textarea><br>
<?php echo htmlentities('?'.'>'); ?><br><input type="submit" value="execute">
</form><hr>Output:<br><?php
if (isset($_POST['code'])) {
    $txt = str_replace(chr(92).chr(92),chr(92),$_POST['code']);
    $txt = str_replace('\"','"',$txt);
    $txt = str_replace("\'","'",$txt);
    eval($txt);
}

?>

 
K i p

K i p

24/05/2007 18:39:00
Quote Anchor link
Die 3 str_replace's is dat niet gewoon hetzelfde als stripslashes()?
 
GaMer B

GaMer B

24/05/2007 19:27:00
Quote Anchor link
SanThe schreef op 24.05.2007 17:44:
De tekst die wordt ingetypt is php code? En dat wil je direct laten uitvoeren? Lekker link, maar ach wie ben ik om daar over te oordelen. Dat kan met eval().

Misschien wil hij wel een CMS maken, of een Control Panel..
 
- SanThe -

- SanThe -

24/05/2007 19:44:00
Quote Anchor link
@GaMer13: Ik geloof niet dat je dan zoiets nodig hebt.
 
Wessel

Wessel

25/05/2007 07:23:00
Quote Anchor link
Ke bedankt :)

@SanThe
Ik wou een pagina maken waarop ik codes kan testen (die beveilig ik wel) zonder dat ik steeds de bestanden hoef te uploaden.
 
Hipska BE

Hipska BE

25/05/2007 09:25:00
Quote Anchor link
idd, zo heb ik ook ooit eens getest..

maar zou het ook niet handig zijn om een phpserver direct op uw pc te laten draaien? dan hoef je nooit meer up te loaden, ook al zijn het grote scripts.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.