PHP, MySQL boek

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Nkamp Kamp van de

nkamp Kamp van de

16/10/2011 21:59:09
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb van de zomer "Het beste van PHP en MySQL" van Ward van de Put gekocht en gelezen.

Nu ben ik op zoek naar een goed PHP boek waarin ook verschillende library's + tools behandeld worden, bv.
- PHP OO, waarin libs zoals PDO, behandeld worden en ook andere waarvan ik nu het bestaan niet ken. Ook syntax zaken als "::". Hoe krijg je de EXIF info uit een foto?
- MySQL en MySQLi, (evt. nog oracle of andere dB)
- evt. handige tools (al weet ik deze nu niet concreet te noemen)
- PHP is server side, maar ook evt. jQuery/AJAX behandeld wordt
- evt. PHP icm. Flash.
- IDE - Zend framework

Kortom het boek wat iedereen wil, "het boek met de vijf poten". breed maar toch goed. Wat lekker makkelijk leest en goed als naslagwerk is te gebruiken. Als ik op bol kijk dan zie ik vaak uiteenlopende reviews op een bepaald boek, en dan denk ik, ja... is het nou wel wat of niet?

Ik heb wel redelijk veel programmeer ervaring, maar er zijn zo van die vragen: hoe los je dit nu op in PHP? Of ik zit nu in PHPExcel te werken en dat lukt wel maar ik kom stukken code tegen dat ik wel weet wat het doet of zou moeten doen maar dan zie ik stukken code "ja wat gebeurd daar nou precies"?

Alvast bedankt
Nico
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 11:02:13
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

17/10/2011 01:01:12
Quote Anchor link
Hallo Nico,

Jij wil eigenlijk een soort van "bijbel" waarin alles is terug te vinden. Ik heb zelf aardig wat boeken gelezen, maar zo'n boek wat jij zoekt bestaat denk ik niet. Als je echt een soort "bijbel" zoekt, dan kom je waarschijnlijk bij dit boek terecht, maar het is erg theoretisch geschreven, en omdat het zo dik is leest het (vind ik) niet lekker weg. Halverwege krijg je er op een gegeven moment genoeg van en heb je eigenlijk niet meer de aandacht om het hele boek gefocussed uit te lezen. Als ik je iets mag aanraden: denk na over welk specifiek onderwerp je iets wil weten en koop daar een boek over. Omdat het boek over 1 bepaald onderwerp gaat, wordt alles veel breder en duidelijker uitgelegd, vaak ook met praktijkvoorbeelden waardoor het leuk is om te lezen. Doe het in kleine stapjes en probeer niet alles in 1 keer te willen leren. Dat gaat toch niet lukken. Succes!
 
Nkamp Kamp van de

nkamp Kamp van de

18/10/2011 09:16:34
Quote Anchor link
Ja, dit boek heb ik al wel op de korrel. Maar ik dacht misschien komt iemand nog met een aanrader die ik nog niet gezien had en anders schaf ik deze denk ik aan.
 
Wouter J

Wouter J

18/10/2011 10:33:17
Quote Anchor link
Zo'n boek bestaat er niet, dit is omdat het anders veel te groot en dik wordt en het niet echt 1 onderwerp is. Wat jij wilt is namelijk een boek over server side en client side in 1.

En mijn ervaring -en die van vele anderen- blijkt dat een boek over een scripttaal niet goed is. Dit omdat een scripttaal aangepast wordt, er nieuwe versie's op de markt komen en er betere trucs bedacht worden. Hierdoor loopt een boek eigenlijk altijd achter. Verstandig is het om een paar internet site's te hebben i.p.v. een boek. Zo heb ik in mijn bookmark list per scripttaal allemaal handige site's en links staan voor als ik wat wil opzoeken.
Per punt van jou heb ik 1 internet site of pagina neergezet:
- OOP, voor OOP is dit een goede nederlandse tutorial: http://phptuts.nl/view/45/
- PDO, voor PDO raad ik deze nederlandse tutorial aan: http://phptuts.nl/view/27/
- MySQL, hiervoor heb je een grootte site http://dev.mysql.com Aangezien deze wat apart geschreven is is deze nl tutorial misschien wel beter: http://phptuts.nl/view/41/
- MySQLi, hiervoor heb je deze tutorial: http://phptuts.nl/view/26/
- jQuery, hiervoor heeft Jeffrey Way een geweldige screencasts serie gemaakt: http://blog.themeforest.net/screencasts/jquery-for-absolute-beginners-video-series/
- AJAX, voor AJAX met jQuery raad ik deze screencast aan: http://blog.themeforest.net/screencasts/ask-jw-how-do-i-make-ajax-requests-with-jquery/ En als je het met alleen JavaScript wilt doen raad ik deze aan: http://net.tutsplus.com/articles/news/how-to-make-ajax-requests-with-raw-javascript/
- Zend Framework, hiervoor is dit een geweldige tutorial: http://www.akrabat.com/wp-content/uploads/Getting-Started-with-Zend-Framework.pdf
 
Nkamp Kamp van de

nkamp Kamp van de

18/10/2011 13:45:21
Quote Anchor link
Hallo Wouter,

Hartstikke bedankt voor je reactie. De eerste 3 tuts heb ik door gelezen. Die andere ga ik nu doen.
 
Kees Schepers

kees Schepers

18/10/2011 13:54:22
Quote Anchor link
Ozzie PHP op 17/10/2011 01:01:12:
Hallo Nico,

Jij wil eigenlijk een soort van "bijbel" waarin alles is terug te vinden. Ik heb zelf aardig wat boeken gelezen, maar zo'n boek wat jij zoekt bestaat denk ik niet. Als je echt een soort "bijbel" zoekt, dan kom je waarschijnlijk bij dit boek terecht, maar het is erg theoretisch geschreven, en omdat het zo dik is leest het (vind ik) niet lekker weg. Halverwege krijg je er op een gegeven moment genoeg van en heb je eigenlijk niet meer de aandacht om het hele boek gefocussed uit te lezen.


In mijn opinie is elk boek wat PHP6 in de titel heeft terwijl PHP6 nog niet eens uit is al per definitie slecht en dan hoef ik het nog niet eens gelezen te hebben!

Maar, verder ben ik het wel eens dat je onderdeel voor onderdeel het beste kan leren. OOP leer je waarschijnlijk al enigzins met een (GOED) basis PHP boek. Zend Framework vind ik het boek van Wouter Tengeler zeker een aanrader "Leer jezelf professioneel Zend Framework" wat ook in het Nederlands geschreven is wat je misschien wel fijn vind.

En verder; realiseer je PHP leer je niet in 3 maanden tijden helaas. Je kunt het beste beginnen met probeersels tijdens het leren en telkens nieuw geleerde dingen toepassen op je eigen PHP projectjes.

Succes!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.