PHP MYSQL & Variabelen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jaimy A

Jaimy A

13/08/2014 21:08:03
Quote Anchor link
Momenteel roep ik al mijn data op via mysql op de manier dat ik hieronder heb neergezet.
Ik denk alleen dat er een ander manier zou moeten bestaand dan wat ik nu gebruik. is er iemand dat mij hier op het juiste pad kan helpen?

Afbeelding

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
$sql= "SELECT * FROM TextEditor WHERE id = 1";
$stmt = $pdo->query($sql); $row =$stmt->fetchObject();
$Titel_id1 = $row->TITEL;
$Tekst_id1 = $row->TEKST;

$sql= "SELECT * FROM TextEditor WHERE id = 2";
$stmt = $pdo->query($sql); $row =$stmt->fetchObject();
$Titel_id2 = $row->TITEL;
$Tekst_id2 = $row->TEKST;
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 13:09:56
 
- SanThe -

- SanThe -

13/08/2014 22:00:56
Quote Anchor link
Handleidingen lezen.

http://phptuts.nl/view/41/7/
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

13/08/2014 22:10:11
Quote Anchor link
Elke query, moet dat een andere pagina zijn?

Heb je al je topic van 26 en 27 juli bekeken.?
Gewijzigd op 13/08/2014 22:11:26 door - Ariën -
 
Jaimy A

Jaimy A

13/08/2014 22:11:41
Quote Anchor link
staat niet bij wat ik zoek ?

ik ben opzoek naar iets zoals bijvoorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$sql= "SELECT * FROM TextEditor";
$stmt = $pdo->query($sql); $row =$stmt->fetchObject();
$Titel_id1 = $row->TITEL1; //Kolom 1
$Titel_id2 = $row->TITEL1; //Kolom 2
$Titel_id3 = $row->TITEL1; //Kolom 3
$Titel_id4 = $row->TITEL1; //Kolom 3
$Titel_id5 = $row->TITEL1; //Kolom 4
$Titel_id6 = $row->TITEL1; //Kolom 5


ik wil dan op mijn paginas deze gewoon kunnen oproepen doormiddel van
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
    <ul class="img-list">
    <li>
        <img src="images/layout/icon1.jpg" alt="" />    
        <h3><a href="<?php echo $Link1; ?>"><?php echo $Titel_id1; ?></a></h3>
            <?php echo $Tekst_id1 ?></li>
    <li></li>
    <li>
        <img src="images/layout/icon2.jpg" alt="" />
        <h3><a href="uc.php"><?php echo $Titel_id2; ?></a></h3>
            <?php echo $Tekst_id2 ?></li>
    <li> </li>
    <li>
        <img src="images/layout/icon3.jpg" alt="" />
        <h3><a href="<?php echo $Link3; ?>"><?php echo $Titel_id3; ?></a></h3>
            <?php echo $Tekst_id3 ?></li>
    </ul>
Gewijzigd op 13/08/2014 22:15:11 door Jaimy A
 
Bart V B

Bart V B

13/08/2014 22:36:59
Quote Anchor link
Waarom ben je jezelf moeilijk aan het maken?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php

// connecten met datbase
$sql= "SELECT * FROM TextEditor";

$result = mysql_query($sql);

while($row = mysql_fetch_assoc($result))
{

?>


 <ul class="img-list">
  <li>
        <img src="images/layout/icon1.jpg" alt="" />    
        <h3><a href="<?php echo $row['link']; ?>"><?php echo $row['link']; ?></a></h3>
            <?php echo $row['tekst'] ?></li>
    <li></li>
  
<?php
} // einde while
?>

Dit komt ongeveer op het zelfde te neer, alleen is het een stuk korter geschreven.
Let op, is uit de losse pols getikt, en zeker nog niet zoals het moet zijn.
Maar geeft wel een beetje aan hoe je zoiets in elkaar steekt.
 
Jaimy A

Jaimy A

13/08/2014 22:49:47
Quote Anchor link
ik wil dit voorkomen:
wanneer je alle tekst moet laden op verschillende plaatsen van je pagina
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
<?php

// connecten met datbase
$sql= "SELECT * FROM TextEditor WHERE id = 3";

$result = mysql_query($sql);

while($row = mysql_fetch_assoc($result))
{

?>


 <ul class="img-list">
  <li>
        <img src="images/layout/icon1.jpg" alt="" />    
        <h3><a href="<?php echo $row['link']; ?>"><?php echo $row['link']; ?></a></h3>
            <?php echo $row['tekst'] ?></li>
    <li></li>
  
<?php
} // einde while

// connecten met datbase

$sql= "SELECT * FROM TextEditor WHERE id = 3";

$result = mysql_query($sql);

while($row = mysql_fetch_assoc($result))
{

?>


 <ul class="img-list">
  <li>
        <img src="images/layout/icon1.jpg" alt="" />    
        <h3><a href="<?php echo $row['link']; ?>"><?php echo $row['link']; ?></a></h3>
            <?php echo $row['tekst'] ?></li>
    <li></li>
  
<?php
} // einde while

// connecten met datbase

$sql= "SELECT * FROM TextEditor WHERE id = 3";

$result = mysql_query($sql);

while($row = mysql_fetch_assoc($result))
{

?>


 <ul class="img-list">
  <li>
        <img src="images/layout/icon1.jpg" alt="" />    
        <h3><a href="<?php echo $row['link']; ?>"><?php echo $row['link']; ?></a></h3>
            <?php echo $row['tekst'] ?></li>
    <li></li>
  
<?php
} // einde while
?>


dan vind ik dit veel overzichtelijker:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
    <ul class="img-list">
    <li>
        <img src="images/layout/icon1.jpg" alt="" />    
        <h3><a href="<?php echo $Link1; ?>"><?php echo $Titel_id1; ?></a></h3>
            <?php echo $Tekst_id1 ?></li>
    <li></li>
    <li>
        <img src="images/layout/icon2.jpg" alt="" />
        <h3><a href="uc.php"><?php echo $Titel_id2; ?></a></h3>
            <?php echo $Tekst_id2 ?></li>
    <li> </li>
    <li>
        <img src="images/layout/icon3.jpg" alt="" />
        <h3><a href="<?php echo $Link3; ?>"><?php echo $Titel_id3; ?></a></h3>
            <?php echo $Tekst_id3 ?></li>
    </ul>
Gewijzigd op 13/08/2014 22:50:37 door Jaimy A
 
Bart V B

Bart V B

13/08/2014 22:57:47
Quote Anchor link
snap je wel wat een while loop doet?
Wat jij wil is een menustructuur maken.
En dat is wat die while loop doet.
Ik doe nergens een WHERE clause waardoor alles in een keer word ophaalt.

nu ben je veel te veel query's aan het draaien.
Scheelt veel extra code tikken en hoeft alleen in de database je teksten bij te vullen en alles blijft op zijn plaats staan. Als je bang bent dat die plaatsen verschuiven als je wat verwijdert, dan kan je een ORDER BY id ASC of DESC toevoegen aan je query.

Als je alles perse in een variabele wil stoppen, dan moet je een array gebruiken.
Komt op het zelfde te neer als het voorbeeld wat ik je daarnet gaf.
 
Jaimy A

Jaimy A

13/08/2014 23:08:15
Quote Anchor link
maar hoe kan ik bepalen waar welke titel dan komt?

Id 1 moet niet als eerste getoond worden snap je ?

plaats 1: Titel2
plaats 2: Titel1
plaats 3: Titel3

of ik begrijp de code verkeerd of ik leg niet goed uit wat ik wil :P

ik zou het graag op willekeurige basis willen oproepen en dat lukt hier ook enkel wanneer ik meerdere mysql queries laat draaien niet?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php

// connecten met datbase
$sql= "SELECT * FROM TextEditor";

$result = mysql_query($sql);

while($row = mysql_fetch_assoc($result))
{

?>


 <ul class="img-list">
  <li>
        <img src="images/layout/icon1.jpg" alt="" />    
        <h3><a href="<?php echo $row['link']; ?>"><?php echo $row['link']; ?></a></h3>
            <?php echo $row['tekst'] ?></li>
    <li></li>
  
<?php
} // einde while
?>
Gewijzigd op 13/08/2014 23:10:22 door Jaimy A
 
Bart V B

Bart V B

13/08/2014 23:12:20
Quote Anchor link
hehe... Denk dat het een kwestie van lezen is.. ;)
Quote:
Als je bang bent dat die plaatsen verschuiven als je wat verwijdert, dan kan je een ORDER BY id ASC of DESC toevoegen aan je query.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
// deze regel aanpassen
$sql= "SELECT * FROM TextEditor ORDER BY id ASC";
?>

Nu heb je in de ORDER BY 2 smaken oplopend en aflopend alleen haal ik die nog wel eens door elkaar.
Anders is het ORDER BY id DESC.


Toevoeging op 13/08/2014 23:18:00:

Ow je was nog aan het editen.
Dan is het de while loop eruit halen en een WHERE toevoegen.
Maar nogmaals dat is niet de handigste manier.
Beter is om je database structuur aan te passen naar het gene wat jij wil.
Dus per kolom een volgorde_id erin te bouwen.
Wat je nu doet is erg onhandig en bijna niet te onderhouden.
Gewijzigd op 13/08/2014 23:14:13 door Bart V B
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.