PHP mysql join tabellen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jaimy A

Jaimy A

30/12/2014 12:42:10
Quote Anchor link
Ik heb hulp nodig met de laatste parameters van MYSQL join.

Code die ik nu al heb:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
$get_input = "
SELECT a.ean13, a.id_soort, a.id_framemaat, COUNT(*) AS amount
FROM shop_product_attribute p
JOIN Adcount_input a ON p.ean13 = a.ean13
GROUP BY a.ean13, a.id_soort, a.id_framemaat
";     
$result_input = mysql_query($get_input) or die(mysql_error());
while($input_row = mysql_fetch_array($result_input)) {    
echo 'ean13: '.$input_row['ean13'].
     ' | id_soort: '.$input_row['id_soort'].
     ' | id_framemaat: '.$input_row['id_framemaat'].
     ' | AMOUNT: '.$input_row['amount'].'<br />';
}


Het is de bedoeling dat shop_product_attribute_combination.id_attribute
gevonden wordt waar shop_product_attribute_combination.id_product_attribute = shop_product_attribute.id_product.

dan moet Adcount_Input geteld worden waar shop_product_attribute_combination.id_attribute = id_soort & id_framemaat.

Ik ben nog steeds aan het zoeken als je tips of advies heb mag je deze ook altijd posten misschien dat deze mij verder op weg helpen.

Overzichtje van tabbelen:
Afbeelding

Toevoeging op 30/12/2014 20:50:34:

de code hieronder doet al een groot gedeelte van het werk, echter moet nog steeds de dames en heren fietsen gescheiden worden in de telling.

Nu moeten soort fietsen nog gescheiden worden van elkaar
iets zoals "pac.id_attribute LIKE i.id_soort" alleen wanneer ik dit doe krijg ik geen result.
is er een een andere manier ?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
$get_input = "
SELECT p.id_product, pac.id_attribute, pac.id_product_attribute, COUNT(*) AS amount
FROM shop_product_attribute AS p, shop_product_attribute_combination AS pac, Adcount_input AS i
WHERE pac.id_product_attribute = p.id_product_attribute AND pac.id_attribute LIKE i.id_framemaat
GROUP BY id_product_attribute
";     
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 00:06:32
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

30/12/2014 22:26:51
Quote Anchor link
Om eerlijk te zijn begrijp ik het nut van de adcount_input tabel niet.
Kan je eens uitleggen waarom je buiten het Prestashop platform wilt werken?
 
Jaimy A

Jaimy A

30/12/2014 23:30:22
Quote Anchor link
Adcount_input is het programa waar we op het werk mee werken, hier worden al onze voorraden in opgeslagen.

Nu is het de bedoeling dat de voorraden in een externe database worden opgeslagen (Adcount_input) zodat deze kunnen worden ingeladen door prestashop, en dit zonder de core files van prestashop te wijzigen.

dus adcount_input is eigenlijk de tussen station tussen adcount en prestashop, adcount_input wordt dan ook bewerkt door php aangezien wij onze fietsen in geven onder soort: dames, heren, ... en maat 45cm , 50cm ,...
En niet volgens de id's die prestashop gebruikt.
Gewijzigd op 30/12/2014 23:30:54 door Jaimy A
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

31/12/2014 13:19:45
Quote Anchor link
Dit is een goed voorbeeld waarom EAV als een anti-model wordt beschouwd.

Ik weet niet hoe het model van Prestashop in elkaar steekt (in de zin van waar en hoe attribuut soorten worden vastgesteld), maar het zal er op neer gaan komen dat je shop_product_attribute_combination meerdere malen moet gaan koppelen aan de attribuutsoort om een platte tabel te verkrijgen.

Overigens adviseer ik je om jezelf aan te leren ANSI joins te gebruiken.
Gewijzigd op 31/12/2014 13:20:18 door Ger van Steenderen
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.