PHP (+MYSQL) Search filter

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jelle Dijkstra

Jelle Dijkstra

18/08/2012 13:15:11
Quote Anchor link
Hallo,

Voor mijn website ben ik op zoek naar het volgende.

Ik wil een search functie voor mijn MySQL-database. Deze heb ik al, maar er is echter een probleem.

Het is de bedoeling dat de resultaten uit de MySQL-database eerst allemaal worden getoond, en op basis van de zoekterm als het ware wordt gefilterd. Dit alles moet op één pagina gebeuren.

Weet iemand hoe ik dit kan doen?

Ik heb nu dit:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<?php (< zodat alles in de code hier verschijnt)

<
form name="frmSearch" method="get" action="<?=$_SERVER['SCRIPT_NAME'];?>">
  <
table width="599" border="1">
    <
tr>
      <
th>Keyword
      <input name="txtKeyword" type="text" id="txtKeyword" value="<?=$_GET["txtKeyword"];?>">
      <
input type="submit" value="Search"></th>
    <
/tr>
  <
/table>
<
/form>
[
code]<?
if($_GET["txtKeyword"] != "")
    {

    $objConnect = mysql_connect("localhost","***","****") or die(mysql_error());
    $objDB = mysql_select_db("****");
    // Search By Name or Email
    $strSQL = "SELECT * FROM employee WHERE (Name LIKE '%".$_GET["txtKeyword"]."%' and Address LIKE 'Ja')";
    $objQuery = mysql_query($strSQL) or die ("Error Query [".$strSQL."]");
    ?>


    <?
    while($objResult = mysql_fetch_array($objQuery))
    {

    ?>

      <?=$objResult["city"];?>
    <?
    }
    ?>

    </table>
    <?
    mysql_close($objConnect);
}

?>


?>


In eerste instantie moet dus alle gegevens van 'City' vertoond worden, waarna de zoekterm de boel filtert.

Alvast bedankt.
Gewijzigd op 18/08/2012 13:16:33 door Jelle Dijkstra
 
PHP hulp

PHP hulp

20/04/2024 12:02:38
 
Ger van Steenderen
Tutorial mod

Ger van Steenderen

18/08/2012 18:03:52
Quote Anchor link
Wat wil je dan nog meer filteren, er staan al filters in je query?
 
Jelle Dijkstra

Jelle Dijkstra

18/08/2012 20:51:08
Quote Anchor link
De gebruiker moet kunnen filteren, op basis van zoektermen.

Dus in eerste instantie moeten alle resultaten getoond worden, waarna de gebruiker de lijst (<li>) filtert op basis van een zoekterm.

Deze scriptjes zijn er wel, maar werken met jQuery en pakken mijn <li>-list niet, die wordt gegeneerd uit een database.
 
Php knipper

php knipper

18/08/2012 21:01:03
Quote Anchor link
selecteer die gegevens en maak daar een lijstje van
http://www.phphulp.nl/php/tutorial/overig/sql-beginners-handleiding/576/selecteren-van-records/1497/
Gewijzigd op 18/08/2012 21:02:47 door php knipper
 
Jelle Dijkstra

Jelle Dijkstra

18/08/2012 21:02:36
Quote Anchor link
Dat gebeurd al, maar de bezoeker van de site moet zelf via een zoekveld de lijst kunnen filteren.
 
Php knipper

php knipper

18/08/2012 21:29:22
Quote Anchor link
? verduidelijk eens met een voorbeeld
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

18/08/2012 22:16:47
Quote Anchor link
Jelle Dijkstra op 18/08/2012 20:51:08:
Deze scriptjes zijn er wel, maar werken met jQuery en pakken mijn <li>-list niet


http://kilianvalkhof.com/2010/javascript/how-to-build-a-fast-simple-list-filter-with-jquery/ werkt obv <li>
 
Leon blabla

Leon blabla

18/08/2012 23:21:23
Quote Anchor link
Je zou dit ook met AJAX kunnen bereiken, vrij simpel zelfs.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.