PHP naar Excel

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jan Jaap van der Sluijs

Jan Jaap van der Sluijs

20/06/2011 08:28:42
Quote Anchor link
Hallo,

Voor een klant ben ik bezig met een offertetool. Zodra de bestelprocedure afgerond is zal er een mail verstuurd worden naar het bedrijf met daarin de data (bestelde artikelen).

Is het ook mogelijk dat deze data geëxporteerd wordt naar Excel en deze vervolgens als bijlage meegestuurd word?

Alvast bedankt.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 09:51:33
 
Jules Kreutzer

Jules Kreutzer

20/06/2011 09:30:43
Quote Anchor link
ik weet niet of dat zo verstandig is, tenzij je het excel bestand alleen lezen kunt maken. ik zet de gegevens gewoon ordelijk in de mail.
 
Bas Matthee

Bas Matthee

20/06/2011 09:51:10
Quote Anchor link
Je zou eens kunnen kijken naar fputcsv(); (http://php.net/manual/en/function.fputcsv.php)

Hiermee kun je waarden uit array's gemakkelijk in een CSV-bestand wegschrijven.
 
Mebus  Hackintosh

Mebus Hackintosh

20/06/2011 10:33:16
Quote Anchor link
Ik denk dat het makkelijker is om een PDFje te maken ;)
 
TJVB tvb

TJVB tvb

20/06/2011 11:01:43
Quote Anchor link
Voor excel heb je bijvoorbeeld PHPExcel (dit is alleen wel zwaar als je duizenden records gaat bewerken) Dan heb je echt een excel bestand.

Als het alleen een overzicht is dat niet automatisch wordt verwerkt zou ik gaan voor de oplossing van mebus, gewoon een .pdf
 
Jan Jaap van der Sluijs

Jan Jaap van der Sluijs

20/06/2011 14:19:39
Quote Anchor link
Dank voor jullie snelle reactie.

Het wegschrijven van de data naar een .xls formaat is geen probleem. Het enige waar ik nu vast op loop is het mailen van de .xls.
 
Bas Matthee

Bas Matthee

20/06/2011 14:31:26
Quote Anchor link
Voor verzenden van attachments zou ik hier even kijken.

http://www.webcheatsheet.com/PHP/send_email_text_html_attachment.php
 
TJVB tvb

TJVB tvb

20/06/2011 14:31:39
Quote Anchor link
Ik denk dat je dan even op de site moet zoeken op bijlage mailen (of via je zoekmachine)
Gewijzigd op 20/06/2011 14:35:23 door TJVB tvb
 
Victor -

Victor -

20/06/2011 16:10:05
Quote Anchor link
of ga php mailer of swift mailer gebruiken, kun je het heel simpel toevoegen:D
 
Jan Jaap van der Sluijs

Jan Jaap van der Sluijs

21/06/2011 16:58:59
Quote Anchor link
Ik heb het opgelost met PHPMailer is het gelukt.

Bedankt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.