[PHP] Negatief / Positief rand()

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Joey Haimes

Joey Haimes

16/11/2013 21:59:33
Quote Anchor link
Hallo ik heb een vraagje.

Ik probeer een rand() te maken die ergens tussen de 2.00 en de -2.00 moet komen.

Heeft iemand enig idee hoe ik dit voor elkaar kan krijgen.
Ik heb op google rond gekeken en zelf geprobeerd maar zonder resultaat.
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 14:39:55
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

16/11/2013 22:02:52
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

$rand
= rand(0 , 4) -2;

?>


dat is een integer. wil je werkelijk met twee cijfers achter de komma?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

$rand
= (float) (rand(0 , 400) -200) / 100;

?>
Gewijzigd op 16/11/2013 22:05:52 door Frank Nietbelangrijk
 
Jack Maessen

Jack Maessen

16/11/2013 22:06:05
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php

$randomnummer
= rand(-2, 2);

?>
 
Joey Haimes

Joey Haimes

16/11/2013 22:06:28
Quote Anchor link
Heey dankjewel voor de snelle reactie maar dit is niet helemaal wat ik bedoel.

Mijn vraag is dus je krijgt een getal 1,003.44 daar moeten alleen de laatste 3 cijfers dus 3.44
met de rand tussen de 2.00 en de -2.00 veranderen.
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

16/11/2013 22:09:33
Quote Anchor link
in computer termen gesproken is 1,003.44 geen getal. 1003.44 wel.
 
Joey Haimes

Joey Haimes

16/11/2013 22:19:19
Quote Anchor link
okee opgelost dankjewel
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.