PHP op dreamweaver

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Dries meurisse

dries meurisse

26/06/2006 17:45:00
Quote Anchor link
Heey,

Ik wil ff vragen waarom ik op dreamweaver men PHP codes niet uitgevoerd krijg op het design scherm. Ik krijg een geel vakje met daarin PHP geschreven, maar de PHP zelf krijg ik niet ...

Wat kan ik doen?
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 01:22:33
 
Frank -

Frank -

26/06/2006 17:49:00
Quote Anchor link
Installeer een webserver met php-parser, bijvoorbeeld WAMP.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Frank -
 
Gerben G

Gerben G

26/06/2006 17:52:00
Quote Anchor link
Je kunt ook de instellingen van dreamweaver zelf gebruiken, daar kun je namelijk ook php mee testen
 
Dries meurisse

dries meurisse

26/06/2006 17:56:00
Quote Anchor link
Donhertog, welke instellingen precies, waar? :) Ik heb namelijk al gezocht, maar niet gevonden ... Ik ben wamp ook eens aan het proberen :p
 
Gerben G

Gerben G

26/06/2006 18:13:00
Quote Anchor link
in de menu balk

bij site

manage site
new - site
naam opgeven
next
Yes I want to use server technology
en dan PHP - mysql

en dan de rest van de instellingen nog even toevoegen en je bent klaar
 
Dries meurisse

dries meurisse

27/06/2006 09:30:00
Quote Anchor link
Bedankt, het werkt!
 
Alfred -

Alfred -

27/06/2006 10:24:00
Quote Anchor link
Lijkt me bullshit, Dreamweaver kan geen code parsen.
 
Gerben G

Gerben G

27/06/2006 10:33:00
Quote Anchor link
Rafael:
Lijkt me bullshit, Dreamweaver kan geen code parsen.



het werkt wel
ik heb er zelf ook mee gewerkt.
en als je me niet gelooft dan ga je het toch zelf uitproberen
 
Alfred -

Alfred -

27/06/2006 10:41:00
Quote Anchor link
Donhertog:
Rafael:
Lijkt me bullshit, Dreamweaver kan geen code parsen.



het werkt wel
ik heb er zelf ook mee gewerkt.
en als je me niet gelooft dan ga je het toch zelf uitproberen


I just did. Dreamweaver 8, opties stonden al zoals jij zei, en rien... :)
 
- Roland -

- Roland -

27/06/2006 10:50:00
Quote Anchor link
DW parsed (snapt .. . .) zeker wel wat van php !

probeer voor de grap is iets met include(xxx.htm)

dat html deel zie je gewoon in je standaard designview
 
Robert Deiman

Robert Deiman

27/06/2006 10:51:00
Quote Anchor link
Daar had ik dus ook last van, hij parsed het bij mij niet, als ik in de code echo "TEST" heb staan, krijg ik geen TEST te zien in mijn code.
Toch heb ik servertechnologie en al die dingen aan staan, ik test al tijden lokaal, maar in Dreamweaver lukt het niet.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

27/06/2006 10:55:00
Quote Anchor link
Ruud, probeer ook eens echo "iets" en met if-else structuren werkt het ook niet..
Zeker als de code wat ingewikkelder wordt snapt die het niet.
Er zit ook geen PHP parser in.
 
Alfred -

Alfred -

27/06/2006 11:00:00
Quote Anchor link
Simpelweg

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
echo 'Hello World';
?>


Levert niets op. Installeer gewoon een servertje.
 
Robert Deiman

Robert Deiman

27/06/2006 11:07:00
Quote Anchor link
EasyPHP (windows)

Xamp (windows)

Xamp (Mac)

Xamp (Linux)

Xamp (Solaris)

Wamp(Windows)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Robert Deiman
 
- Roland -

- Roland -

27/06/2006 11:08:00
Quote Anchor link
DW 'snapt' alleen aantal zaken van php, das heel fijn . . .
Het ECHT utvoeren/parsen doet i.d. niet
(daarvoor gebruik je de DW testing server: DW voert de pagina in browser via localhost uit)

En je moet dus wel php geinstalleerd heben
 
K i p

K i p

27/06/2006 12:38:00
Quote Anchor link
@robert: Ik heb Xamp geïnstaleerd op mijn Mac, maar ik kan de index.html van XAMPP niet aanpassen omdat het read-only is. Ik snap het niet echt...
 
Robert Deiman

Robert Deiman

27/06/2006 12:42:00
Quote Anchor link
Hoe bedoel je? Die hoef je ook niet aan te passen! Maak maar eens een index.php, die krijg je (als alles goed is gegaan) te zien als je naar HTTP://localhost/ gaat.
 
K i p

K i p

27/06/2006 13:25:00
Quote Anchor link
Ik snap niet in welke map je die index.html moet doen.

Het is in ieder geval niet:
Users/Bb/Sites/
En ook niet
Applications/xampp/htdocs/xampp/

Maar welke dank wel?
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

27/06/2006 13:36:00
Quote Anchor link
C:\wamp\www\

staan bij mij mijn sites..

edit:
probeer eens in de map htdocs iets te zetten.. daar moet t meestal ook wel in lukken..
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Terence Hersbach
 
K i p

K i p

27/06/2006 13:38:00
Quote Anchor link
oke zal proberen, maar ga nu ff weg, dus probeer het vanavond
 
Luc Zontrop

Luc Zontrop

27/06/2006 13:41:00
Quote Anchor link
Xamp wordt geinstalleerd met veel brol, ik heb liever wamp.
Je kunt de services automatisch of handbediend op en afzetten. (en ze draaien in de achtergrond)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.