PHP pakt UBB niet...

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

JeffreyG

JeffreyG

27/05/2007 16:01:00
Quote Anchor link
ja lijkt me logisch dat PHP niet zomaar (b) veranderd in <b>...
daarvoor heb ik deze functie gemaakt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
<?
function bbcode($where){
    // BB-code
    $bb_original = array(
        "#\[b\](.+?)\[\/b\]#is",
        "#\[i\](.+?)\[\/i\]#is"
        );
    $bb_replace =  array(
        "<b>\\1</b>",
        "<i>\\1</i>"
        );
    
    $bb_count = count($bb_original)-1;
    
    for ($i=0;$i<=$bb_count;$i++){
        $where = preg_replace($bb_original[$i], $bb_replace[$i], $where);
        }


    // Smilies
    $bb_smile_tekst = array(
        ":)",
        ":("
        );
    $bb_smile_image = array(
        ":-)",
        ":-("
        );
    
    $smile_count = count($bb_smile_tekst)-1;
    
    for ($i=0;$i<=$smile_count;$i++){
        $where = str_replace($bb_smile_tekst[$i], $bb_smile_image[$i], $where);
        }

    
    $where = nl2br($where);
    
    return $where;
    }

?>

klinkt logisch en zou moeten werken...
helaas dat doet hij dus niet, want als ik deze functie include op mijn index.php en vervolgens de functie opvraag met:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?
$tekst
= "[b]Hier[/b] een [i]tekst[/i] voor de smilie test. :)\n";
bbcode($tekst);
echo $tekst;
[
/code]
dan pakt hij geen van alle replaces... zelfs de nl2br(); functie word genegeerd...
kan iemand mij vertellen wat ik fout doe?
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 05:30:09
 
TJVB tvb

TJVB tvb

27/05/2007 16:35:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
$tekst
= "[b]Hier[/b] een [i]tekst[/i] voor de smilie test. :)\n";
$tekst = bbcode($tekst);
echo $tekst;
?>


Je laat de functie wel uitvoeren, maar doet niks met het resultaat. Daarom moet $tekst = bbcode($tekst)
 
JeffreyG

JeffreyG

27/05/2007 16:41:00
Quote Anchor link
...

mag ik me schamen? :$
 
Robin Albers

Robin Albers

27/05/2007 16:49:00
Quote Anchor link
Jah heel diep zelfs:P
 
Kevichill

Kevichill

27/05/2007 16:54:00
Quote Anchor link
kan gebeuren (A)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.