PHP query

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Bas  van de Steeg

Bas van de Steeg

19/02/2012 10:53:13
Quote Anchor link
eey mensen,
Voor een vriend probeer ik nu een pagina te maken waarop hij kan zien wie de rijkste spelers zijn van zijn spel.
Daar heb ik nu de volgende query voor gebruikt. Alleen dat order by geeft geen antwoord terug. Weet iemand hoe ik dit kan oplossen. In de cel credits staan trouwens getallen zoals 994859 en is dus geen auto increment.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$result = mysql_query("SELECT * FROM users WHERE rank='1' AND rank='2' AND rank='3' ORDER BY 'credits' DESC LIMIT 0 , 1  ");

Iemand misschien een optie ?

Topic verplaatst naar het juiste board.[/modedit]
Gewijzigd op 19/02/2012 11:09:37 door Joren de Wit
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 20:02:19
 
Phpnuke r

phpnuke r

19/02/2012 11:00:53
Quote Anchor link
1. Je vraagt in de query naar spelers die EN op rank 1 staan, En op rank2 En op rank 3. Wie staat er nou op 3 ranks tegelijk? Verander AND eens in OR. Werkt het nu wel?

Je kan er ook 3 queries van maken mocht het niet lukken.
 
Bas  van de Steeg

Bas van de Steeg

19/02/2012 11:03:36
Quote Anchor link
AH oke :)
dat moet inderdaad OR worden bedankt
 
Erwin H

Erwin H

19/02/2012 11:06:09
Quote Anchor link
En dan de limit waarschijnlijk niet 0,1 maar 0,3 (dan krijg je de top 3)
 
Wouter J

Wouter J

19/02/2012 11:06:53
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
SELECT
  *
FROM
  users
WHERE
  rank='1'
  AND
    rank='2'
  AND
    rank='3'
ORDER BY
  'credits'
  DESC
LIMIT
  0 , 1

De fouten die ik hier zo even zie:
- getallen buiten quotes
- selecteer wat je wilt, gebruik geen *
- vertaal de query eens. Dit kan nooit. Want rank moet gelijk zijn aan 1 en aan 2 en aan 3, dat betekend dat Rank tijdens de query moet veranderen ofzo? Probeer anders zoiets:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
SELECT
  wat_je_wilt1,
  nog_iets_anders,
  nog_wat_leuks,
  enz
FROM
  users
WHERE
  rank IN(1,2,3)
 
Joren de Wit

Joren de Wit

19/02/2012 11:08:43
Quote Anchor link
Is de rank niet afhankelijk van het aantal credits? Als dat het geval is, is het vreemd dat je ook een kolom 'rank' in die tabel hebt staan. De rank zou je immers direct kunnen bepalen aan de hand van het aantal credits.
 
- SanThe -

- SanThe -

19/02/2012 13:52:22
Quote Anchor link
ORDER BY 'credits'
Dit is order bij de tekst credits.
Is credits een databaseveld, haal dan de quotes weg.
 
Bas  van de Steeg

Bas van de Steeg

19/02/2012 14:03:57
Quote Anchor link
Santhe daar ben ik net achtergekomen , maar alsnog bedankt.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.