PHP Question!!!

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

21/04/2004 20:02:00
Quote Anchor link
Ja ik ben dus bezig mee php en al aant het leren en kben bezig met een site te maken maar ik versta iets niet namelijk:

Ik heb dus een index.php en mijn layout ziet er zo uit:

SITEBanner
-------|-----------------------
NAV |
|
|
| TEXT
|
|
|
|
-------|------------------------
Copyright

Ik wil een pagina games, die alleen uit tekst en foto's bestaat, maken dan moet de link er zo uit zien: <A href="http://www.site.com/username/index.php?page=games">Games</A>
maar daarvoor heb ik de pagina Games gemaakt maar nu de vraag:

Hoe moet ik de pagina games opslaan???
games.php???
games.phtml???
Games.htm???

En moet ik in de pagina een speciaal code zetten???

Want ik ben het beu zo met html waar de frames beu zijn en ik wil met php maken dat ik gemakkelijk mijn pagina kan updaten (dus dat ik mijn Navigatie (NAV), Copyright en Sitebanner maar op 1 pagina moet veranderen!!!

Alvast bedankt voor je reactie!!!
Hopelijk is mijn vraag niet te moeilijk, ik heb ook gezocht op de site hier maar vind er niets over! Waarschijnlijk overgekeken of zoiets
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 06:49:20
 
Micha

Micha

21/04/2004 20:25:00
Quote Anchor link
Je kan hem gewoon games.php noemen.

En dan de code voor in index:
Alles wat nu in het gedeelte tekst staat (de inhoud)
zet je in het bestand home.php.
En dan zet je in plaats van tekst dit neer:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?
if(!isset($_GET['page']))
{

include("home.php");
}

elseif($_GET['page'] == games)
{

include("games.php");
}
 
Eris -

Eris -

21/04/2004 22:45:00
Quote Anchor link
Het mag zelfs .inc of wat dan ook heten. zolang je maar het juiste bestand op vraagt
 
Mitch X

Mitch X

21/04/2004 23:31:00
Quote Anchor link
.ninja is wel kewl :P
En ik zou switch() gebruiken ipv als de ifelse'jes
 
Eris -

Eris -

22/04/2004 09:32:00
Quote Anchor link
Klopt :)
 
Micha

Micha

22/04/2004 17:17:00
Quote Anchor link
Ja, ok..
switch is wel beter ja.
Zeker voor zoiets.
 

22/04/2004 18:08:00
Quote Anchor link
Ok maar moet het nu in Index.php staan, in games.php of in home.php???
 

22/04/2004 18:32:00
Quote Anchor link
Ja dus in mij NAV staat dus
Home
Games
Help

hé en dan moet ik de code van hierboven toevoegen op de index.php, ik heb ook de tekst verzet naar home.php!!! Maar het lukt niet zo goed, ik heb de code in de <Body>code</Body> gezet en geprobeert maar het lukt niet :$!!!

Wat doe ik verkeerd??? Hulp Wanted!!!

En hoe moet ik dan Help erin zetten; zodat hij die pagina ook laad?
 

23/04/2004 17:17:00
Quote Anchor link
Iemand antwoord aub?
 
Rick

Rick

23/04/2004 17:39:00
Quote Anchor link
tussen de body tags moet dit komen:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?
if(!isset($_GET['page']))
{

include("home.php");
}

elseif($_GET['page'] == games)
{

include("games.php");
}

?>
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.