Php rekenmachine - help ideeen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Pagina: 1 2 volgende »

Jordi Kroon

Jordi Kroon

23/11/2010 15:48:41
Quote Anchor link
hallo iedereen,

ik ben bezig met een uitgebreide rekenmachine

nu is hij nog niet zo uitgebreid
daarom vraag ik jullie hulp

ik heb tot nu toe:

plus
min
keer
delen
wortel
macht

maar ik wil er meer opties in maar ik weet niet welke

wat zouden jullie erin willen zien
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 18:20:45
 
John D

John D

23/11/2010 16:07:27
Quote Anchor link
Kijk even op je windhoos peeceetje. Start de calculator (calc.exe) en kies voor Beeld -> Wetenschahppelijk. Hier kan je best wat sappige functies uitzoeken ;-)
Gewijzigd op 23/11/2010 16:07:54 door John D
 
Ama saril

ama saril

23/11/2010 16:08:40
Quote Anchor link
- Haakjes wegwerken ofzo in een formule. Had daar altijd een hekel aan :P?

- tangens en dat soort dingen

- sinus en cosinus dingen

- Of je zou kunnen maken dat je zelf een formule invoert en dit kan opslaan en later weer uitvoeren met variabelen.

- Je zou eventueel ook standaard formules erin kunnen zetten.. weet niet meer wat het berekent maar bijvoorbeeld F = M * A

Zijn een paar ideen.. voor de rest weet ik het ff niet.
 
Victor Php

Victor Php

23/11/2010 16:17:51
Quote Anchor link
Pak je eigen rekenmachine erbij. Zitten volgens mij nog genoeg opties op als ik zo kijk naar mijn texas instruments. Je kunt hem eventueel ook grafisch maken als je toch bezig bent.
 

23/11/2010 16:24:03
Quote Anchor link
Wat is je code tot nu toe?
Doe hier ook eens zoeken, meerdere topics over geweest. Ook iets in de scriptlib.
 
Jasper hoi

jasper hoi

23/11/2010 16:28:44
Quote Anchor link
Zou het wel leuk vinden als hij ook met imaginaire getallen overweg kan.
En inderdaad verder sinus, cosinus, tanges en 1/x
en misschien nog iets met omreken van hex naar dec etc.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

23/11/2010 16:30:34
Quote Anchor link
Ik heb nu de een functie aangemaakt
omdat veel nederlanders de neiging hebben om bijv

3,6 in te typen ipv 3.6

vandaar de str_replace


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
<?php

// komma's veranderen in een punt

function calc_dot($dot)

{

    $dot = str_replace (',', '.', $dot);
    return $dot;
}



//als er op submit is gedrukt
if(isset($_GET['submit'])) {


// variabelen
$var1 = calc_dot($_GET['nr']);
$var2 = calc_dot($_GET['nrs']);
$value = $_GET['type'];

$plus = $var1 + $var2;
$min = $var1 - $var2;
$keer = $var1 * $var2;
$delen = $var1 / $var2;
$macht = pow ($var1,$var2);
$wortel = sqrt ($var1);

// Variabelen verwerken

if ($value == "+")
{

Echo 'het antwoord is : '.$var1.' '.$value.' '.$var2. ' = ' .$plus ;
}

else if ($value == "-")
{

Echo 'het antwoord is : '.$var1.' '.$value.' '.$var2. ' = ' .$min ;
}

else if ($value == "*")
{

Echo 'het antwoord is : '.$var1.' '.$value.' '.$var2. ' = ' .$keer ;
}

else if ($value == "/")
{

Echo 'het antwoord is : '.$var1.' '.$value.' '.$var2. ' = ' .$delen ;
}


else if ($value == "^")
{

Echo 'het antwoord is : '.$var1.' '.$value.' '.$var2. ' = ' .$macht ;

}


else if ($value == "wortel")
{

Echo 'De wortel van : '.$var1.' = ' .$wortel ;

}

}





?>

<html>
<head>

<title>Rekenmachine</title>

</head>

<body>

<form action="calc.php" method="get">

<label>Getal:</label>    <br />
<input type="text" value="0" name="nr"> <br />

<label>waarde:</label>    <br />
<select value="kies een waarde" name="type">
<option value="+">plus</option>
<option value="-">min</option>
<option value="*">keer</option>
<option value="/">delen</option>
<option value="wortel">wortel </option>
<option value="^">macht</option>
</select> <br />

<label>Getal2:</label>    <br />
<input type="text" value="0" name="nrs">  <br />
<input type="submit" value="reken uit" name="submit">
<input type="Reset" action="calc.php" value="Reset">
</form>

<form action="calc.php" method="get">

<font size="1">Je kan veld 2 leeglaten als je met wortels werkt!</font><br />


</body>
</html>


Toevoeging op 23/11/2010 16:31:48:

tangens wil ik dadelijk mee beginnen
 
P Widdershoven

P Widdershoven

23/11/2010 17:09:18
Quote Anchor link
Je kan beter met switch() werken
Ook tijdens de berekening zelf dus
 

23/11/2010 17:11:44
Quote Anchor link
Je controleert of een post is gedaan is met dit:
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST').
Niet met submit.
Verder is het wel jammer dat je maar twee waardes kan invoeren.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

23/11/2010 17:13:19
Quote Anchor link
het is geen post

het is een get
 

23/11/2010 17:23:34
Quote Anchor link
Jordi kroon op 23/11/2010 17:13:19:
het is geen post

het is een get

Dan is het nog grotere onzin, want je doet altijd een GET request, tenzij je natuurlijk post.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

23/11/2010 18:05:47
Quote Anchor link
weet iemand hoe je stelling van pytagoras maakt?

want bij mij blijft het antwoord 0

:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
<?php
if(isset($_GET['submit2'])) {

$kz1 = $_GET['kz1'];
$kz2 = $_GET['kz2'];
$lz  = $_GET['lz'];



// als er lange zijde moet worden berekend

if ($lz == "")
{

$k1 = pow ($kz1,2);
$k2 = pow ($kz2,2);
$k3 = $k1 + $k2;
$k4 = sqrt ($k4);

Echo $k4;

}

}


?>
Gewijzigd op 23/11/2010 18:06:11 door Jordi Kroon
 
Rick D

Rick D

23/11/2010 18:09:44
Quote Anchor link
$k4 = sqrt ($k4);

moet natuurlijk zijn:

$k4 = sqrt ($k3);
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

23/11/2010 18:10:18
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?php
$a
= $a*$a;
$b = $b*$b;
$c = sqrt($a+$b);

echo $c;
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

23/11/2010 18:10:24
Quote Anchor link
o dankje

klein foutje dat ik niet had gezien

Toevoeging op 23/11/2010 18:11:22:

bedankt
het werkt nu
 

23/11/2010 18:34:45
Quote Anchor link
Let wel op dat je de stelling van Pythagoras alleen kan toepassen op rechthoekige driehoeken.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

23/11/2010 18:36:51
Quote Anchor link
dat weet ik

alleen mijn grote vraag

hoe doe je tangens sinus en cosinus
Gewijzigd op 23/11/2010 18:37:17 door Jordi Kroon
 

23/11/2010 18:38:27
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

23/11/2010 18:41:20
Quote Anchor link
had ik al gezien bijv cosics

echo cos(M_PI); // -1

maar ik snap van die code niet echt veel van

zou je voorbeeldje kunnen geven hoe het in zijn werk gaat met :

2 inputvelden en een submit

ik wil het helemaal zelf doen dus graag alleen voorbeeldjes en niet een hele code
Gewijzigd op 23/11/2010 18:42:17 door Jordi Kroon
 

23/11/2010 18:47:06
Quote Anchor link
Dat is wiskunde.
 
Jordi Kroon

Jordi Kroon

23/11/2010 19:03:47
Quote Anchor link
kan je dan mij even uitleggen hoe ik het doe als je dit input hebt:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<form action="calc.php" method="get">

<label>overstaande zijde:</label>    <br />
<input type="text" value="0" name="kz1"> <br />
<label>aanliggende zijde:</label>    <br />
<input type="text" value="0" name="kz2"> <br />
<label>schuine zijde:</label>    <br />
<input type="text" value="0" name="lz"> <br />
<input type="submit" value="reken uit" name="submit3">

</form>
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.