[php] Remote file

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rutje1

rutje1

24/02/2008 17:33:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik wil met behulp van php controleren of een bestand bestaat op een andere server. Dus bijv. http://www.phphulp.nl/123ab.html

Dit kan niet met file_exsists want dat is alleen voor op de server zelf. Nu ben ik al verschillende scripts tegengekomen, zoals bijv. fopen en curl. Maar dit werkt niet naar wens. Dit script krijg ik niets te zien op mn scherm en met fopen heb ik het volgende probleem:

Ik weet een site en daar werkt fopen manier niet. Omdat hij elke niet bestaande pagina doorstuurd naar homepage met de url in de adresbalk. :(

Ik host nu zelf nog, maar wil binnenkort naar betaalde host, daarom moet ik denken aan beperkte rechten/mogelijkheden zoals bijv. curl.

Graag wat hulp.
Mvg RuTjE1
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 20:52:47
 
Lode

Lode

24/02/2008 17:58:00
Quote Anchor link
Als je cURL hebt cURL anders met fopen();
Maar remote bestanden controleren is relatief erg traag dus doe dit niet bij ieder bezoek!

Zoek maar een bij deze functies en zelfs bij file_exists(); op www.php.net
 
Rutje1

rutje1

24/02/2008 18:13:00
Quote Anchor link
fopen werkt helaas dus niet zoals het hoort (op die bepaalde website), dat is dus een groot minpunt voor mij.
 
Rutje1

rutje1

25/02/2008 19:14:00
Quote Anchor link
^ BuMp ^
 
Rutje1

rutje1

27/02/2008 13:48:00
Quote Anchor link
bump nogmaal.. is erg belangrijk voor mij. VOlgens de meeste site's hoort het foutloos te werken
 
Jelle Posthuma

Jelle Posthuma

27/02/2008 14:00:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php
if(@fopen("http://www.domein.nl/foto.gif","r") === false){
  echo 'Bestaat niet...';
}
else{
  echo 'Bestaat wel!';
}

?>


Ik zelf gebruik het zo.
Heb ook een functie waarmee ik zelfs de bestandsgrootte kan checken op een remote file.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jelle Posthuma
 
Rutje1

rutje1

27/02/2008 15:10:00
Quote Anchor link
Ik heb idd precies dezelfde als hierboven. Maar ik wil een account rechten geven als een bepaald bestand bestaat. dit lukt allemaal maar hij gaf dus op deze site aan dat bestand bestaat, terwijl je gewoon alleen homepage ziet. Wat is daar tegen te doen?
 
Jelle Posthuma

Jelle Posthuma

27/02/2008 15:48:00
Quote Anchor link
Wat probeerde je te openen dan met fopen?
 
Rutje1

rutje1

27/02/2008 16:45:00
Quote Anchor link
ik controleer of een bepaald bestand bestaat: bijv 345asbc.html

Ik doe dus fopen http://www.nieuwsregio.nl/345asbc.html en dan wordt je doorgestuurd naar de homepage terwijl de url http://www.nieuwsregio.nl/345asbc.html in de adresbalk blijft staan: Ik krijg dan de melding dat het bestand WEL bestaat terwijl dat NIET waar is =s
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

27/02/2008 16:48:00
Quote Anchor link
Behalve alleen fopen zou je ook kunnen proberen iets uit te lezen met fread. Als dat niet lukt, bestaat het bestand niet. Ook dit is niet waterdicht, maar het gaat in ieder geval 1 stap verder.
 
Rutje1

rutje1

27/02/2008 17:10:00
Quote Anchor link
het bestand zou wel de mogelijkheid moetne hebben om leeg te kunnen zijn, net zoals google controleert of je wel de webmaster bent bij het webmasterhulpprogramma.
 
Rutje1

rutje1

28/02/2008 19:12:00
Quote Anchor link
bumpie
 
Jan Koehoorn

Jan Koehoorn

28/02/2008 19:17:00
Quote Anchor link
En, heb je fread al geprobeerd?
 
Rutje1

rutje1

29/02/2008 00:01:00
Quote Anchor link
in de voorbeeldscripts zoals op php.net wordt fread gebruikt in combinatie met fopen, al gebruik ik volgende code krijg ik altijd mn woordje fout geechoed:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
if (@fread($_GET['url'], "r") == TRUE) {
echo 'klopt';
} else {
echo 'fout';
}


En als het in combinatie met fopen moet gaat het niet lukken, want die geeft helaas die fout. Ik hoop echt dat er toch een manier (functie) is om remote bestand te controleren
 
Whinger de PHPer

Whinger de PHPer

29/02/2008 00:57:00
Quote Anchor link
Als de website waar je wil kijken of een file bestaat zijn eigen 404 errorpage heeft, betekend dit dat hij dus altijd een file terug geeft (namelijk de 404 page).
je zult dus de namen dus moeten vergelijken met de file die je opent en de file die je wilt openen
 
Rutje1

rutje1

29/02/2008 11:04:00
Quote Anchor link
Maar zo is bijvoorbeeld op deze site dat je wel wat te zien krijgt, niet het bestaande bestand maar enkel de homepage terwijl de url nog wel is met het speciefieke bestand.
 
Rutje1

rutje1

01/03/2008 18:31:00
Quote Anchor link
Bumpie nog maar.
Lastige vraag blijkbaar maar ik zoek toch een manier om op Remote files te controleren. Ik heb het hard nodig voor mijn website, al meerdere scripts geprobeerd maar zonder resultaat.
Wie O Wie kan mij helpen?
 
Rutje1

rutje1

17/03/2008 19:24:00
Quote Anchor link
Nogmaals een bump. Ik weet dat het vaak geen nut heeft om op deze manier te bumper, maar toch een wanhoopspoging.

Hoe kan ik voorkomen dat hij een doorgelinkte pagina als een bestand ziet wat bestaat (zie bovenstaande posts voorbeeld site)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.