php schrijft niet naar database

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Martijn Aikema

Martijn Aikema

21/09/2007 08:13:00
Quote Anchor link
Goedemorgen,

Ik heb gisteren de basis voor een nieuw script van me gelegd, maar ik krijg hem niet aan het werk. Het is een script waarbij de user een producten kan reviewen en raten. De gegevens moeten worden weggeschreven in de tabel 'review' in de database 'psreview'.

De verbinding wordt opgezet door connect.inc.php (hier ben ik zeker van dat de gegevens goed staan). Daarna worden er een aantal bestanden ge-include voor de opmaak.

Het formulier staat in een bestand titan.php. Wanneer het bestand wordt verzonden wordt het bestand verwerk_rating.php aangeroepen om de gegevens in de database weg te schrijven.

Alles wordt helemaal goed doorlopen en ik krijg nergens een foutmelding. De gegevens worden echter niet in de database weggeschreven. Ik weet niet waar het fout gaat. Zouden jullie wellicht eens kunnen kijken.
 
PHP hulp

PHP hulp

18/05/2024 14:35:05
 
Martijn Aikema

Martijn Aikema

21/09/2007 08:13:00
Quote Anchor link
titan.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php
//Include header
include("head.inc.php");
//Include top menu
include ("topmenu.inc.php");
//Include right menu
include ("rightmenu.inc.php");

?>


<div id="col-full">
<div class="boxed">
<h2 class="title">titan poker</h2>
<div class="content">
<p><font size="1" face='verdana'>

Binnenkort vind je hier meer informatie over Titan Poker. Je kan al wel alvast je eigen review achterlaten en de software van Titan een rating geven met ons rating systeem.

<p>Plaats hier een bericht in ons gastenboek.</p>

<form action=verwerk_rating.php method=post>
<table width="590" border="0" cellspacing="1" cellpadding="1">
<tr>
<td width="191">
<p>Uw naam:</p> </td>
<td width="392" valign="middle">
<input type="text" name="review_naam" size="45"> </td>
</tr>
<tr>
<td>
<p>Uw e-mailadres:</p> </td>
<td valign="middle">
<input type="text" name="review_email" size="45"> </td>
</tr>
<tr>
<td>
<p>Uw review:</p> </td>
<td valign="middle">
<textarea name="review_text" rows="5" cols="42"></textarea>
<br />
Beschrijf in een aantal zinnen wat uw ervaring is met Titan Poker</td>
</tr>
<tr>
<td>
<p>&nbsp;</p> </td>
<td valign="top"><p>&nbsp;</p> </td></tr>
<tr>
<td>&nbsp;</td>
<td valign="top">Hieronder kunt u uw mening over Titan Poker achterlaten door de pokerclient op een aantal punten te beoordelen:</td>
</tr>
<tr>
<td>&nbsp;</td>
<td valign="top">&nbsp;</td>
</tr>
<tr>
<td>Software &amp; graphics</td>
<td valign="top"><font size="1" face='verdana'>
<label>
<select name="rate_software" id="rate_software">
<option value="1">1 (slecht)</option>
<option value="2">2</option>
<option value="3">3</option>
<option value="4">4</option>
<option value="5" selected="selected">5</option>
<option value="6">6</option>
<option value="7">7</option>
<option value="8">8</option>
<option value="9">9</option>
<option value="10">10 (uitstekend)</option>
</select>
</label>
</font></td>
</tr>
<tr>
<td>Niveau gebruikers </td>
<td valign="top"><font size="1" face='verdana'>
<select name="rate_niveau" id="select">
<option value="1">1 (slecht)</option>
<option value="2">2</option>
<option value="3">3</option>
<option value="4">4</option>
<option value="5" selected="selected">5</option>
<option value="6">6</option>
<option value="7">7</option>
<option value="8">8</option>
<option value="9">9</option>
<option value="10">10 (uitstekend)</option>
</select>
</font></td>
</tr>
<tr>
<td>Promoties &amp; Bonussen</td>
<td valign="top"><font size="1" face='verdana'>
<select name="rate_bonussen" id="select2">
<option value="1">1 (slecht)</option>
<option value="2">2</option>
<option value="3">3</option>
<option value="4">4</option>
<option value="5" selected="selected">5</option>
<option value="6">6</option>
<option value="7">7</option>
<option value="8">8</option>
<option value="9">9</option>
<option value="10">10 (uitstekend)</option>
</select>
</font></td>
</tr>
<tr>
<td>Support </td>
<td valign="top"><font size="1" face='verdana'>
<select name="rate_support" id="select3">
<option value="1">1 (slecht)</option>
<option value="2">2</option>
<option value="3">3</option>
<option value="4">4</option>
<option value="5" selected="selected">5</option>
<option value="6">6</option>
<option value="7">7</option>
<option value="8">8</option>
<option value="9">9</option>
<option value="10">10 (uitstekend)</option>
</select>
</font></td>
</tr>
<tr>
<td>Totale beoordeling </td>
<td valign="top"><font size="1" face='verdana'>
<select name="rate_totaal" id="select4">
<option value="1">1 (slecht)</option>
<option value="2">2</option>
<option value="3">3</option>
<option value="4">4</option>
<option value="5" selected="selected">5</option>
<option value="6">6</option>
<option value="7">7</option>
<option value="8">8</option>
<option value="9">9</option>
<option value="10">10 (uitstekend)</option>
</select>
</font></td>
</tr>



<tr>
<td colspan="2"><input name="software_id" type="hidden" id="software_id" value="1" /></td>
</tr>
<tr>
<td colspan="2">
<p align="center">
<input type="submit" name="ratingnew" value="Verzenden">
</p> </td>
</tr>
</table>
<p><br />
</p>
<select name="select">
</select>
</form>


</font></p>
</div>
</div>
</div>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
//Include footer
include("footer.inc.php");
?>
 
Martijn Aikema

Martijn Aikema

21/09/2007 08:14:00
Quote Anchor link
verwerk_rating.php

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
<?php

//De pagina opbouwen
include("head.inc.php");
include("topmenu.inc.php");
include("rightmenu.inc.php");

//Verbinding met database opzetten
include("connect.inc.php");

if(isset($_POST['rating new'])){
  //Het formulier guestbook_adv_new.php is ingevuld en verzonden

  //HTML- en PHP-tags verwijderen

  $software_id=strip_tags($_POST['software_id']);
  $ip=strip_tags($_SERVER['REMOTE_ADDR']);
  $naam=strip_tags($_POST['review_naam']);
  $email=strip_tags($_POST['review_email']);
  $text=strip_tags($_POST['review_text']);
  $software=strip_tags($_POST['rate_software']);
  $niveau=strip_tags($_POST['rate_niveau']);
  $support=strip_tags($_POST['rate_support']);
  $bonussen=strip_tags($_POST['rate_bonussen']);
  $totaal=strip_tags($_POST['rate_totaal']);

//Converteer regeleinden naar HTML-<br>
$text=nl2br($text);

//Naam controleren
if(strlen($naam)<3){
//Geen echte naam opgegeven
$error_msg="U moet uw naam invoeren";
}


//Email controleren
if(ereg("^[_a-zA-Z0-9-]+(\.[_a-zA-Z0-9-]+)*@([a-zA-Z0-9-]+\.)+([a-zA-Z]{2,4})$",$email)){
$naam="<a href=mailto:" . $email . ">" . $naam . "</a>";
}


//Review controleren
if(strlen($data)<10){
$error_msg.="<br>U moet een (korte) review schrijven over de pokerclient.";
}


//Invoer rating software controleren
if(strlen($software)<1){
$error_msg.="<br>U moet een cijfer voor de software & graphics geven.";
}


//Invoer rating niveau gebruikers controleren
if(strlen($niveau)<1){
$error_msg.="<br>U moet een cijfer voor het niveau van de gebruikers geven.";
}


//Invoer rating bonussen controleren
if(strlen($bonussen)<1){
$error_msg.="<br>U moet een cijfer voor de bonussen en promoties geven.";
}

//Invoer rating support controleren
if(strlen($support)<1){
$error_msg.="<br>U moet een cijfer geven voor de support en helpdesk van de pokerclient.";
}


//Invoer rating totaal controleren
if(strlen($totaal)<1){
$error_msg.="<br>U moet een totaalcijfer voor de pokerclient geven.";
}


//Foutmelding weergeven
  if(strlen($error_msg)>0){
  
    $message ="<p class=\"formerror\">Helaas kunnen we de review en rating niet verwerken:</p><ul>";
    $message.=$error_msg;
    $message.="</ul><p class=\"formerror\">Klik op <a href=javascript:history.back(1)>Vorige</a>.</p><br/>";
 
  }
else{
  
//Nieuwe review toevoegen
     $now=date("Y-m-d H:i:s");
     $now=date("Y-m-d H:i:s");
     $review_SQL_insert="INSERT INTO review (software_id,review_ip,review_name,review_email,review_datetime,review_txt,rate_software,rate_niveau,rate_bonussen,rate_support,rate_totaal) VALUES ($software_id,$ip,$naam,$email,$now,$text,$software,$niveau,$support,$bonussen,$totaal)";
    
     mysql_query($review_SQL_insert);
    
     //Mail verzenden
     $recipient="[email protected]";
     $subject="Nieuwe review";
     $header="From: [email protected]\n";
     $mail_body=$data;
    
     mail($recipient,$subject,$mail_body,$header);
    

  }
}


//Datenbaseverbinding sluiten
mysql_close();

?>


<p>Uw keuze is opgeslagen!
<p><a href ="./weergeven.php">Naar het resultaat</a>

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
include("footer.inc.php");
?>
 
Jacco Engel

Jacco Engel

21/09/2007 08:18:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
error_reporting(E_ALL) ;

//Include header
include("head.inc.php");
//Include top menu
include ("topmenu.inc.php");
//Include right menu
include ("rightmenu.inc.php");

?>


En kijk even of je nu nog geen foutmelding krijgt :)
 
Martijn Aikema

Martijn Aikema

21/09/2007 08:30:00
Quote Anchor link
Ik ga het thuis even proberen :)
Bedankt voor de tip!
 
Terence Hersbach

Terence Hersbach

21/09/2007 10:11:00
Quote Anchor link
Post alleen relevante code + bumpen is niet toegestaan.

zie de regels
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.