PHP Script naar Mysql

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Marvin Radioo

Marvin Radioo

30/01/2011 20:16:33
Quote Anchor link
Hallo,

Ik heb dit kleine php script:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<form method="POST" action="">
    <p>Emailadres: <input type="text" name="T1" size="20">
    <input type="submit" value="Email Updaten" name="B1"></p>
</form>


Als ik op Email updaten klik, dan moet het veld email van de user gewijzigt worden.
Wie kan me helpen met de opbouw? Zodat het naar mysql werkt, ID Voeg ik dan zelf wel toe.

Mvg, Marvin

Zou makkelijk zijn als daarvoor een knop komt in het Maak Topic Gedeelte[/modedit]
Gewijzigd op 30/01/2011 20:32:01 door Marvin Radioo
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 23:32:27
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

30/01/2011 20:24:24
Quote Anchor link
Dit is geen PHP script. Dit is HTML.

Ik denk dat je UPDATE zoekt. Over het algemeen niet moeilijk. Google het even of kijk in de script library/tutorials. Daar staat voldoende over en met UPDATE.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$sql = 'UPDATE databasetabel SET veldnaam='deinhoudvanhetveld' WHERE veldnaam='erstaatnuwatindedatabase';
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

30/01/2011 20:24:49
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<? if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){
mysql_query("UPDATE tabel SET T1='".$_POST['T1']."' WHERE id=''");
}

 ?>

Bedoel je dit?
 
Marvin Radioo

Marvin Radioo

30/01/2011 20:25:51
Quote Anchor link
Ja dank je!
Hier kan ik wat mee.
Hoe zet ik er een beveiliging in dat ze niet een leeg vak kunnen posten?

Groetjes
Gewijzigd op 30/01/2011 20:28:28 door Marvin Radioo
 
Gerhard l

gerhard l

30/01/2011 20:32:21
Quote Anchor link
zoek even op 'empty'

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?php
if(empty($_POST['email'])){
//hij is empty
}
else{
//iets ingevuld
}
?>


@ nick en denk om injecties

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
 if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){
mysql_query("UPDATE tabel SET email='".mysql_real_escape_string($_POST['email'])."' WHERE id='idvangebruiker'");
}

?>
Gewijzigd op 30/01/2011 20:32:39 door gerhard l
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

30/01/2011 20:33:03
Quote Anchor link
oja thanx, vergeet ik vaker ;)
 
Marvin Radioo

Marvin Radioo

30/01/2011 20:36:45
Quote Anchor link
Hartstikke bedankt allemaal!

Alleen, gerhard. Ik heb dat van empty er bij in gezet, maar het werkt niet.

Groetjes
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

30/01/2011 20:38:16
Quote Anchor link
Laat eens je code zien
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

30/01/2011 20:39:18
Quote Anchor link
Nick Dijkstra op 30/01/2011 20:33:03:
oja thanx, vergeet ik vaker ;)


Dan worden jou websites dus zo lek als een mandje :P Belangrijke dingen schrijf ik op post-itjes en plak ze op me scherm. Misschien een tip. Laat het 4 weken hangen en je vergeet het nooit meer. ;)

@ marvin: zonder relevante code kunnen we weinig voor je doen. Dan moet ik namelijk even de glazen bol uit de kast halen -> op poetsen en dan daar maar in gaan kijken. :P
Gewijzigd op 30/01/2011 20:40:35 door Bas IJzelendoorn
 
Marvin Radioo

Marvin Radioo

30/01/2011 21:19:35
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
if(empty($_POST['mail'])){
//hij is empty
}
else{
//iets ingevuld
}
$_SESSION['id'] = $users->GetUserVar(USER_ID, 'id');
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){
mysql_query("UPDATE users SET mail='".mysql_real_escape_string($_POST['mail'])."' WHERE id='".$_SESSION['id']."'");
}

 ?>

<form method="POST" action="">
    <p>Emailadres: <input type="text" name="mail" size="20">
    <input type="submit" value="Email Updaten" name="B1"></p>
</form>


Alstu..
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

30/01/2011 21:21:15
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
<?php
if(empty($_POST['mail'])){
//hij is empty
}
else{
//iets ingevuld
 
$_SESSION['id'] = $users->GetUserVar(USER_ID, 'id');
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){
mysql_query("UPDATE users SET mail='".mysql_real_escape_string($_POST['mail'])."' WHERE id='".$_SESSION['id']."'");
}
}

 ?>

<form method="POST" action="">
    <p>Emailadres: <input type="text" name="mail" size="20">
    <input type="submit" value="Email Updaten" name="B1"></p>
</form>

Zo moet ie, het } stond nog te hoog
 
Gerhard l

gerhard l

30/01/2011 21:31:38
Quote Anchor link
@nick nog niet helemaal.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
//eerst kijke of gepost is
if($_SERVER['REQUEST_METHOD'] == 'POST'){
    if(empty($_POST['mail'])){
        //empty doe dus nix
    }
    else{
        $query = ("UPDATE users SET mail='".mysql_real_escape_string($_POST['mail'])."' WHERE id='".$_SESSION['id']."'");
        $res = mysql_query($query);
        if($res){
            //hij is geupdate
        }
        else{
            //mysql error
        }
    }
}

else{
    //form niet gepost
}
?>
Gewijzigd op 30/01/2011 21:52:19 door gerhard l
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

30/01/2011 21:32:37
Quote Anchor link
Oja idd, Stom van me xD
 
Marvin Radioo

Marvin Radioo

30/01/2011 21:34:24
Quote Anchor link
Bedankt allemaal!

Hier kan ik wat mee.

Gegroet

Toevoeging op 30/01/2011 21:37:15:

Notice: Undefined variable: query in email.php on line 73

Fatal error: Function name must be a string in email.php on line 73

Dit krijg ik als ik op Email updaten klik.
 
Bas IJzelendoorn

Bas IJzelendoorn

30/01/2011 21:39:07
Quote Anchor link
Wat is regel 73?
 
Marvin Radioo

Marvin Radioo

30/01/2011 21:42:21
Quote Anchor link
$res = mysql_query($query);
 
- SanThe -

- SanThe -

30/01/2011 21:44:04
Quote Anchor link
Geef ook een paar regels ervoor en erna.
 
Marvin Radioo

Marvin Radioo

30/01/2011 21:46:22
Quote Anchor link
Het script staat toch hier boven?
 
- SanThe -

- SanThe -

30/01/2011 21:48:54
Quote Anchor link
$query ("UPDATE users SET

= mist.
 
Nick Dijkstra

Nick Dijkstra

30/01/2011 21:49:18
Quote Anchor link
Het moet zijn
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
$query = "UPDATE users SET mail='".mysql_real_escape_string($_POST['mail'])."' WHERE id='".$_SESSION['id']."'";
Gewijzigd op 30/01/2011 21:49:55 door Nick Dijkstra
 
- SanThe -

- SanThe -

30/01/2011 21:52:18
Quote Anchor link
Gerhard lubbers op 30/01/2011 21:31:38:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
        if($res){
            //hij is geupdate
        }
?>


Dat is niet altijd waar. De query is gelukt, maar dat wil niet zeggen dat er ook daadwerkelijk is geupdated. Of er is geupdated kan je controleren met mysql_affected_rows().
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.