PHP script teller

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Joshua Smith

Joshua Smith

21/07/2009 13:00:00
Quote Anchor link
Ik heb nog al een specifiek script nodig voor een teller, en ik kom er zelf niet uit! Ik wil voor mijn band dat elke 10de bezoeker op de webpagina een gratis mp3 kan downloaden. Het gaat dan om unieke bezoekers per dag. Ben je bijvoorbeeld de 20ste bezoeker, dan krijg je een berichtje te zien van "gefeliciteerd, je bent de 20ste bezoeker" en ook een link naar de mp3 download. Ben je geen 10de bezoeker (bijvoorbeeld de 27ste) dan krijg je als reactie: "helaas je bent de 27ste bezoeker, probeer het morgen nog eens..." Het liefst ook zo dat de teller na elke dag weer bij 0 begint.

Kan iemand me hiermee helpen? Ik beheers geen MySQL, maar dat heb je voor dit script ook niet nodig lijkt mij.

Alvast bedankt!!!
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 03:59:35
 
Jacco Engel

Jacco Engel

21/07/2009 13:12:00
Quote Anchor link
Quote:

Kan iemand me hiermee helpen? Ik beheers geen MySQL, maar dat heb je voor dit script ook niet nodig lijkt mij.


Nou lijkt my anders wel :)
 
- Ricardo -

- Ricardo -

21/07/2009 13:19:00
Quote Anchor link
hoeft niet :P

laat me even wat in elkaar knutselen 10 minuten

Hoppa:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
if(file_exists("mp3teller.txt"))
{

    $file = fopen("mp3teller.txt", "r+");
    $bezoeken = fgets($file);
    $bezoeken++;
    rewind($file);
    fputs($file, $bezoeken);
    fclose($file);
    echo $bezoeken;
}

else
{
    $file = fopen("mp3teller.txt", "w");
    $bezoeken = 1;
    fputs($file, $bezoeken);
    fclose($file);
}


if(is_int($bezoeken / 10))
{

    echo 'Gefeliciteerd! Je bent de 10e bezoeker en hebt een gratis mp3 liedje gewonnen. Download hem <a href="#">hier</a>!';
}

else
{
    echo 'Helaas, je hebt niet gewonnen. Probeer het binnenkort nog eens.';
}

?>


ws moet je m nog wat uitbreiden :P
ip adres erbij opslaan enzo
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - Ricardo -
 
Joshua Smith

Joshua Smith

21/07/2009 13:36:00
Quote Anchor link
haha, bedankt, hier ga ik verder mee aan de slag!
thx!
 
- SanThe -

- SanThe -

21/07/2009 13:38:00
Quote Anchor link
Bovenstaand scriptje telt alles en niet alleen de unieke bezoekers.
 
- Ricardo -

- Ricardo -

21/07/2009 13:39:00
Quote Anchor link
ja ws moet je een 2e bestand aanmaken met ip + datum en dan checken daarin of dat stukje erin voorkomt

zal ik zo ff maken
 
Joshua Smith

Joshua Smith

21/07/2009 13:43:00
Quote Anchor link
@Ricardo
Kun je dan ook laten zien hoeveelste bezoeker degene wel is?
dank!
 
- Ricardo -

- Ricardo -

21/07/2009 13:49:00
Quote Anchor link
ok ik ben nog even bezig aan een uitgebreidere versie xd

EDIT:
hoe controleer ik dat of het ip adres al in een bestand voorkomt
zo krijg ik een error dat er geen getallen in mogen:
if(!preg_match($_SERVER['REMOTE_ADDR'].'-'.date("d-m-Y"), $bestand,))
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - Ricardo -
 
Midas

Midas

21/07/2009 14:06:00
Quote Anchor link
Ik adviseer om op te houden met prutsen met tekstbestandjes en een database te gaan gebruiken.
 
- Ricardo -

- Ricardo -

21/07/2009 16:28:00
Quote Anchor link
dit zou moeten werken:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
<?php
$bestand
= file_get_contents("ipendatum.txt");
if(strlen($bestand) > 0)
{

    $match = strstr($_SERVER['REMOTE_ADDR'], $bestand);
}

if($match == true || !file_exists("ipendatum.txt") || strlen($bestand) < 1)
{

    if(file_exists("mp3teller.txt"))
    {

        $file = fopen("mp3teller.txt", "r+");
        $bezoeken = fgets($file);
        $bezoeken++;
        rewind($file);
        fputs($file, $bezoeken);
        fclose($file);
    }

    else
    {
        $file = fopen("mp3teller.txt", "w");
        $bezoeken = 1;
        fputs($file, $bezoeken);
        fclose($file);
    }

    
    if(file_exists("ipendatum.txt"))
    {

        $file2 = fopen("ipendatum.txt", "r+");
        $toevoegen = fgets($file2);
        $toevoegen = $toevoegen.' '.$_SERVER['REMOTE_ADDR'].'-'.date("d-m-Y").' ';
        rewind($file2);
        fputs($file2, $toevoegen);
        fclose($file2);
    }

    else
    {
        $file2 = fopen("ipendatum.txt", "w");
        $toevoegen = $_SERVER['REMOTE_ADDR'].'-'.date("d-m-Y").' ';
        fputs($file2, $toevoegen);
        fclose($file2);
    }


    if(is_int($bezoeken / 10))
    {

        echo 'Gefeliciteerd! Je bent de 10e bezoeker en hebt een gratis mp3 liedje gewonnen. Download hem <a href="#">hier</a>!';
    }

    else
    {
        $berekening = $bezoeken - (floor($bezoeken / 10) * 10);
        echo 'Helaas, je hebt niet gewonnen. Je bent bezoeker nr: '.$berekening.'. Probeer het binnenkort nog eens.';
    }
}

else
{
    echo 'Je bent vandaag al eerder op de site geweest, je maakt dus vandaag geen kans meer op het gratis liedje.';
}

?>
 
Joshua Smith

Joshua Smith

23/07/2009 14:02:00
Quote Anchor link
Thanks, hier kom ik wel verder mee!
 
Roel -

Roel -

23/07/2009 15:12:00
Quote Anchor link
Ja wat Midas zegt, gebruik een database. Vele malen handiger.
 

23/07/2009 16:44:00
Quote Anchor link
Ja, maar ts geeft aan niks van databases te weten.
 
Afra ca

Afra ca

23/07/2009 17:44:00
Quote Anchor link
18 klikken en wat lezen en je komt een heel eind Danny. Geen onnodig vervelende dingen aanleren. En voor vragen is de TS natuurlijk altijd welkom op dit forum :)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.