Php script voor Cron Job

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Usso Apury

Usso Apury

16/01/2008 14:33:00
Quote Anchor link
Hoi,
Ik heb in Cpanel via de standard mode, 3 cron jobs ingevoerd.
Ik heb ook m'n email adres ingevoerd, zodat ik kan checken of hij het doet.
Maar ik krijg steeds het volgende bericht:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
/home/shaddock/public_html/includes/hour.php: line 1: ?: No such file or directory
/home/shaddock/public_html/includes/hour.php: line 2: syntax error near unexpected token `"config.php"'
/home/shaddock/public_html/includes/hour.php: line 2: `include("config.php");'


Jammer genoeg is er geen tutorial over Cron Jobs en hoe een php script er uit moet zien, om te werken in een Cron Job.

Heeft iemand hier verstand van en kan mij helpen dit probleem op te lossen?


Webmaster Shaddock
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 04:46:13
 
TJVB tvb

TJVB tvb

16/01/2008 14:41:00
Quote Anchor link
een script voor een cronjob is eigenlijk hetzelfde als een gewoon script. Wat vaker foutgaat is de aanroep, je moet namelijk: /path/naar/php /path/naar/phpscript
 
Usso Apury

Usso Apury

16/01/2008 14:43:00
Quote Anchor link
Volgens mij is dit hier niet het probleem, want hij zegt ook syntax error enz.
terwijl het script perfect werkt als ik het zelf uitvoer!
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Usso Apury
 

16/01/2008 15:12:00
Quote Anchor link
Webmaster Shaddock schreef op 16.01.2008 14:43:
Volgens mij is dit hier niet het probleem, want hij zegt ook syntax error enz.
terwijl het script perfect werkt als ik het zelf uitvoer!

Volgens mij heb je de directe path naar het php bestand gedaan, of include (oid) je direct al op regel 1?
 
- SanThe -

- SanThe -

16/01/2008 17:48:00
Quote Anchor link
Zet in je bestand deze regel als éérste regel.
Wel eventueel het path aanpassen.
#!/usr/local/bin/php

Edit: En zorg dat het bestand 'exec' rechten heeft.
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - SanThe -
 
Usso Apury

Usso Apury

18/01/2008 19:53:00
Quote Anchor link
Het bestand ziet er zo uit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?
include("includes/config.php");
$geld = rand(50,500);
$dbres        = mysql_query("SELECT * FROM `[users]` WHERE `hoeren`>'0'");
while($user = mysql_fetch_object($dbres)) {
$hoer2        =    rand(5, 10);
$hoer        =    rand(15,40);
$raam        =     "10";
$hoeren        =    $user->hoeren-$user->ramen;
mysql_query("UPDATE `[users]` SET `bank`=`bank`+". ($hoer*$user->hoeren) ." WHERE `login`='{$user->login}'");
mysql_query("UPDATE `[users]` SET `bank`=`bank`+". ($hoeren*$hoer2) ." WHERE `login`='{$user->login}'");
mysql_query("UPDATE `[users]` SET `bank`=`bank`-". ($raam*$user->ramen) ." WHERE `login`='{$user->login}'");
}

/* ------------------------- */ ?>


en wat bedoel je met exec rechten?
CHMOD?
 
- -

- -

18/01/2008 19:58:00
Quote Anchor link
Lol. Criminals. "Webmaster" Shaddock, zelf gemaakt of ook gewoon gedownload? Ziet er naar uit dat je hem hebt gedownload.

Anyway, je moet hem inderdaad CHMODDEN via je FTP. (Of via cPanel's FileManager)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door - -
 
Matthijs

matthijs

18/01/2008 20:00:00
Quote Anchor link
ik heb begrepen dat je cronjobs alleen op een linux bak kan uitvoeren. Klopt dit? En zo ja, wat is het alternatief voor een "windows bak"
 
Tommy Masschelein

Tommy Masschelein

18/01/2008 20:02:00
Quote Anchor link
taakplanner he

kan je via een .bat aanmaken

c:\pad\naar\php.exe c:\bestand\naar\file.php

en dat via de taakplanner om xx:xx:xx laten oproepn
 
Matthijs

matthijs

18/01/2008 20:40:00
Quote Anchor link
Dank je Tommy
 
Tommy Masschelein

Tommy Masschelein

18/01/2008 21:03:00
Quote Anchor link
Your welcome
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.