Php script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Rutje1

rutje1

11/07/2006 12:17:00
Quote Anchor link
Hallo,

Ik het onderstaand script. Ik heb al veel geprobeerd maar ik zou graag willlen dat de foto in het overzicht kleiner is dan op het moment voordat erop geklikt is. ZOu iemand dit voor mij willen aanpassen?? Het is ee supper script alleen is dat een punt wat ik jammer vind!
------PHP SCRIPT---------

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
121
122
123
124
125
126
127
128
129
130
131
132
133
134
135
136
137
138
139
140
141
142
143
144
145
146
147
148
149
150
151
152
153
154
155
156
157
158
159
160
161
162
163
164
165
166
167
168
169
170
171
172
173
174
<?php
error_reporting(E_ALL);
// change
$map = '.';    // dir for images
$col = 4;        // collumns per page
$row = 5;    // rows per page
$img = array('jpg'); // possible extentions
$tab = array(); // empty
if(isset($_GET['actie'])){
    $_GET['actie'] = $_GET['actie'];
}

else{
    $_GET['actie'] = '';
}

if(isset($_GET['dir'])){
    $_GET['dir'] = $_GET['dir'];
}

else{
    $_GET['dir'] = '';
}

$dir = $_GET['dir'];
if(!isset($_GET['p'])){
    $p = 1;
}

else{
    $p = $_GET['p'];
}
function
img_resize($a, $b = '', $c = ''){
    if(file_exists($a)){
        if($b == '' || !is_numeric($b)){
            $b = 100;
        }

        if($c == '' || !is_numeric($c)){
            $c = 100;
        }

        $f = getimagesize($a);
        $g = array();
        if($f[1] > $c || $f[0] > $b){
            if($f[0] > $c){
                $d = $f[0] - $b;
                $e = $d / $f[0];
                $g[0] = $b;
                $g[1] = $f[1] - ($f[1] * $e);
            }

            elseif($f[1] > $c){
                $d = $f[1] - $c;
                $e = $d / $f[1];
                $g[0] = $f[0] - ($f[0] * $e);
                $g[1] = $c;
            }

            else{
                $g[1] = $c;
                $g[0] = $b;
            }
        }

                else{
            $g[0] = $f[0];
            $g[2] = $f[1];
                }

        return 'src="'.$a.'" width="'.$g[0].'" height="'.$g[1].'"';
    }

    else{
        return false;
    }
}
function
dir_array($a, $b){
    $g = array();
    if($c = opendir($a)){
        while(false !== ($d = readdir($c))){
            if($d != "." && $d != ".."){
                $e = explode('.', $d);
                $f = $e[count($e)-1];
                if(is_dir($a."/".$d)){
                    $g = array_merge($g, dir_array($a."/".$d, $b));
                }

                elseif(in_array(strtolower($f), $b)){
                    $g[] = $a."/".$d;
                }
            }
        }

        closedir($c);        
    }

    return $g;
}
function
map_array($a){
    $g = array();
    if($c = opendir($a)){
        while(false !== ($d = readdir($c))){
            if($d != "." && $d != ".."){
                if(is_dir($a."/".$d)){
                    $g[$d] = $a."/".$d;
                }
            }
        }

        closedir($c);        
    }

    return $g;
}
function
sort_table($a, $b, $e){
    global $p;
    $f = $b*$e;
    $f = count($a)/$f;
    $f = ceil($f);
    if(isset($_GET['actie'])){
        $actie = '&actie='.$_GET['actie'];
    }

    else{
        $actie = '';
    }

    if($_GET['dir'] != ''){
        $actie .= '&dir='.$_GET['dir'];
    }

    if($b > count($a)){
        $b = count($a);
    }

    if($p < 1 || $p > $f){
        $p = 1;
    }

    $c = '<table border="1" width="'.(150*$b).'" style="border-collapse: collapse">';
    $d = 1;
    for($i = $b*$e*($p-1); $i < ($b*$e*$p); $i++){
        if($d == 1){
            $c .= '<tr align="center" valign="middle">';
        }

        $c .= '<td width="150" height="150">';
        if(isset($a[$i])){
            $c .= $a[$i];
        }

//        else{
//            $c .= '&nbsp;';
//        }

        $c .= '</td>';
        if($d == $b){
            $d = 1;
            $c .= '</tr>';
        }

        else{
            $d++;
        }
    }

    $c .= '<tr align="center" valign="middle"><td colspan="'.$b.'">';
    if($p > 1){
        $c .= '<a href="?p='.($p-1).$actie.'">< Vorige</a>';
    }

    else{
        $c .= '< Vorige';
    }

    $c .= ' | ';
    for($j = 1; $j <= $f; $j++){
        if($p != $j){
            $c .= '<a href="?p='.$j.$actie.'">'.$j.'</a>';
        }

        else{
            $c .= '<b>'.$j.'</b>';
        }

        $c .= ' | ';
    }

    if($p < $f){
        $c .= '<a href="?p='.($p+1).$actie.'">Volgende ></a>';
    }

    else{
        $c .= 'Volgende >';
    }

    if($_GET['actie'] == 2){
        $c .= '<br /><a href="?actie=1&dir='.$_GET['dir'].'">Overzicht</a>';
    }

    elseif($_GET['actie'] == 1){
        $c .= '<br /><a href="?dir=">Overzicht</a>';
    }

    $c .= '</td></tr>';
    $c .= '</table>';
    return $c;
}

?>

<html>
<head>
<title>Foto's Cm 2004 Schwarszee</title>
<meta http-equiv="Content-Type" content="text/html; charset=iso-8859-1">
</head>
<body>
<div align="center">
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?php
$i
= 1;
foreach(dir_array($dir, $img) as $a){
    if(file_exists($a) == true){
        if($_GET['actie'] == 1){
            $tab[] = '<a href="?p='.$i.'&actie=2&dir='.$_GET['dir'].'"><img '.img_resize($a).' border="0" /></a>';
        }

        else{
            $tab[] = '<a href="'.$a.'"><img '.img_resize($a, 700, 700).' border="0" /></a>';
        }

        $i++;
    }
}

if($_GET['actie'] == '' || $_GET['dir'] == '' || !is_dir($_GET['dir'])){
    echo '<b>Fotoalbums:</b><br />';
    if(count(map_array($map)) != 0){
        foreach(map_array($map) as $a => $b){
            echo '- <a href="?actie=1&dir='.$b.'">'.$a.'</a><br />';
        }
    }

    else{
        echo '- <a href="?actie=1&dir='.$map.'">'.$map.'</a><br />';
    }

    echo '- <a href="?actie=1&dir='.$map.'">Allemaal</a><br />';
}

elseif($_GET['actie'] == 1){
    echo sort_table($tab, $col, $row);
}

elseif($_GET['actie'] == 2){
    echo sort_table($tab, 1, 1);
}

?>

</div>
</body>
</html>

VOOR DE DUIDELIJKHEID! DIT IS 1 SCRIPT!!
(ps. graag dat de maat in het overzicht klein is en als je erop klikt groot!)
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Rutje1
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 20:26:32
 
Rutje1

rutje1

11/07/2006 17:21:00
Quote Anchor link
Ik heb hem ondertussen geweizigd qua opmaak zoals alts enz. Maar ik zit nog wel met het probleem van het formaat.
WIE o WIE?
 
PHP Newbie

PHP Newbie

11/07/2006 17:23:00
Quote Anchor link
zoek een foto resize script in de scriplib links op je scherm
 
Leo

Leo

11/07/2006 17:24:00
Quote Anchor link
Gewoon bij het overzicht een height en een width meegeven van ongv 100*60 ?
 
Roy Bongers

Roy Bongers

11/07/2006 17:25:00
Quote Anchor link
Deze website heet http://www.phphulp.nl/ en niet http://www.maakvoormijeenphpscript.nl. Ik zou zeggen probeer zelf eerst eens iets en mocht je dan ergens tegen problemen aan lopen kun je 't altijd vragen en dan krijg je ook een fatsoenlijk antwoord.

Maja ik ben weer te goed voor deze wereld. Volgensmij zit hiet hier in:
$tab[] = '<a href="'.$a.'"><img '.img_resize($a, 700, 700).' border="0" /></a>';
 
- -

- -

11/07/2006 17:36:00
Quote Anchor link
Zou ik mogen weten waarom je $a $b $c $e 4f $g etc. gebruikt, en niet heldere namen, zoals $plaatje $titel $etcetera???
Dat maakt het script veeeel en veeeel makkelijker...
 
Erik Rijk

Erik Rijk

11/07/2006 17:40:00
Quote Anchor link
omdat het script niet door hem zelf gemaakt is denk ik
 
Rutje1

rutje1

11/07/2006 19:58:00
Quote Anchor link
dat klopt! ik heb hem niet zelf gemaakt! maar bedankt voor de tips, het lag inderdaad aan het stukje script wat roy beschrijft! bedankt! het is opgelost
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.