PHP Sessies

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

26/08/2004 14:31:00
Quote Anchor link
Ik heb al even zitten zoeken naar een oplossing, en tot zover is die er ook. Ik blijf alleen met het volgende zitten.
Zodra je op de home pagina komt, kun je kiezen of je wilt inloggen. Pas zodra er ingelogd is wordt er een sessie aangemaakt. (dat klopt nog tot zover, toch?) De sessie heeft de variabele $log mee gekregen en wordt gevuld met de gebruikersnaam. Vervolgens word er een redirect uitgevoerd naar de index pagina. Op de Index pagina heb ik 1 knop die, als er een sessie met een gebruikersnaam is, optie a moet doen, en als er geen sessie is, optie b moet doen.
Nu mijn vraag:
Waar en hoe en op wat voor manier moet ik dan controleren of de variabele $log is gevuld met een waarde zodat de opties voor die ene knop veranderd worden.??
Mochten jullie er niets van begrijpen dan probeer ik wel even wat code toe te sturen.
Alvast bedankt.
Douwe
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 12:20:47
 
Steff   an

Steff an

26/08/2004 14:38:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if(isSet($_SESSION['log']))
{

echo "knop a";
}

else
{
echo " knop b";
}

?>

zo bedoelt u?
Gewijzigd op 26/08/2004 14:39:00 door Steff an
 

26/08/2004 14:54:00
Quote Anchor link
werkt het ook zo?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
<?php
if(isSet($_SESSION['log']))
{

include ('logged.php') // hier staan de mappings in met de knopinfo voor optie a zodra men is ingelogd
}
else
{
include ('notlogged.php') // hier staan de mappings in met de knopinfo voor optie a zodra men niet is ingelogd
}
?>


(en kan dan dit script aan het begin van mijn index.php staan??)
Gewijzigd op 26/08/2004 14:59:00 door
 
Steff   an

Steff an

26/08/2004 15:00:00
Quote Anchor link
dan moet je in logged.php ook no een keer
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<?php  
if(isSet($_SESSION['log']))  
{
  
opties
}  

?>


ander als men zomaar naar logged.php gaat dan ziet ze alles al.
Quote:
(en kan dan dit script aan het begin van mijn index.php staan??)

wel na session_start();
Gewijzigd op 26/08/2004 15:01:00 door Steff an
 

26/08/2004 15:12:00
Quote Anchor link
Quote:
Quote:
(en kan dan dit script aan het begin van mijn index.php staan??)

wel na session_start();

dus dan zou het er zo uitzien in mijn indexpagina?
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?php
    include('headera.php');
    session_start();
    $log = " ";
    session_register("log");
    if(isSet($_SESSION['log']))  
    {
  
    include ('logged.php');
    }
  
    else  
    {  
                include ('notlogged.php');
    }

?>
 

26/08/2004 15:16:00
Quote Anchor link
of kunnen de 2 regels onder de session_start();
weg.
Zodat het dan:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
<?php
session_start();
if(isset($_SESSION['log']))
{

include('etc');
}

else
{
include('etc.b')
}

?>


en dat er dan in de pagina die checked dat er ingelogd is het volgende staat:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
session_start();
$log = mysql_result($result,$i,"username");
session_register("log");
?>
 
Steff   an

Steff an

26/08/2004 15:17:00
Quote Anchor link
Quote:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
<?php
 $log
= " ";
    session_register("log");
?>


neej zo zo log altijd een spatie bevatten dus is die correct en geset...
hoe je moet toch inloggen? en dan word $log aangemaakt en weer met een spatie geset dus dan is dat inloggen onnodig.
 
Steff   an

Steff an

26/08/2004 15:19:00
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
session_start();
$log = mysql_result($result,$i,"username");
session_register("log");
?>

dat is toch niet alle code voor het checken. maar dat bovenste klopt.
 
Steff   an

Steff an

26/08/2004 15:23:00
Quote Anchor link
maar dat zal wel anders zijn bij u/jouw?
 

26/08/2004 15:26:00
Quote Anchor link
Nee, dat is gelukkig niet de volledige code... :D
Het is een gedeelte... maar met die code start ik dus wel een sessie!
dan moeten mijn bestanden dus het volgende hebben:
de index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
<?php
    include('headera.php');
    session_start();
    session_register("log");
    if(isSet($_SESSION['log']))  
    {
  
    include ('logged.php');  
    }
  
    else  
    {  
    include ('notlogged.php');  
    }
  
?>

en mijn logincheck.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php  
session_start();  
$log = mysql_result($result,$i,"username");  
session_register("log");  
?>

voor de sessie is er dan verder (eerst) niet nodig.
(als ik het goed heb begrepen, het spijt me maar ik heb me eerst gigantisch zitten verdiepen in jstl/jsp en dan ondersteund de server het niet en moet ik me dus nu een beetje laten omscholen in php... Vandaar.)
 
Steff   an

Steff an

26/08/2004 15:29:00
Quote Anchor link
de eerste hoort er niet bij session_register("log");
die is al geregistreerd bij logincheck.php dus hoefd dat niet weer, maar probeer het eerst eens...

wat is jstl/jsp en waarom neem je dan niet een server die dat wel ondersteunt
Gewijzigd op 26/08/2004 15:30:00 door Steff an
 

26/08/2004 15:32:00
Quote Anchor link
JSTL en JSP zijn ook server side scripting talen en een server daarvoor is ontzettend duur. Je betaald dan als bedrijf zijnde. Ondersteuning daar voor kost je 135,- p/m meer... en dat heb ik er nou net niet voor over.
Gr. Douwe
 
Steff   an

Steff an

26/08/2004 15:33:00
Quote Anchor link
oei lekker is dat, dat check je toch van tevoren.
 

26/08/2004 15:44:00
Quote Anchor link
We moesten de taal leren voor school voor een project. Het moest een stockfoto site worden en dat resultaat is uitstekend. Dan denk je je kennis van school even te gebruiken in een eigen project, en kom je er achter dat de ondersteuning gigantisch in de prijzen ligt. lekker is dat dan!! Maar goed, ik begin php langzaam maar zeker te snappen. Maar omdat de talen vrij dicht bij elkaar liggen maak je snel fouten waar van je zelf dan denkt dat het goed is en dus niet snapt wat er dan fout gaat!!!
Maar iets anders, het werkt nu perfect!!
Jullie hebben mij uitstekend geholpen en dat waardeer ik ontzettend. Mocht ik nog eens ergens mee zitten dan kijk ik hier eerst naar een oplossing!!
Bedankt en tot horens!!!
Groetjes, Douwe!!!
 
Steff   an

Steff an

26/08/2004 15:53:00
Quote Anchor link
ik heb alleen geholpen.(beetje arrogant)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.