PHP Snippet/ [code] tag

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pong Zor

Pong Zor

20/04/2012 16:46:20
Quote Anchor link
Hoi

Ik ben op zoek naar iets dat hetzelfde doet als dit:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
Je code <?php ?> <html> of wat dan ook omzet naar een blok zodat mensen kunnen zien welke code ze moeten kopiren


Hoe noem je zoiets? Ik heb al een paar pogingen gedaan met snippet of iets dergelijks als zoekterm maar ik heen geen hoe het heet.
 
PHP hulp

PHP hulp

19/04/2024 18:12:24
 

20/04/2012 16:53:05
Quote Anchor link
Je kunt de <code> </code> tag gebruiken in HTML en die opmaken met CSS.
 
Pong Zor

Pong Zor

20/04/2012 16:54:17
Quote Anchor link
Ok.

Maar als ik dit doe
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
    <code>
        <html>joi</html>
    </code>


Dan verdwijnt de <html> tag... en dat wil ik eigenlijk niet
 
Reshad F

Reshad F

20/04/2012 17:10:49
Quote Anchor link
dit doe je met de <pre></pre> tag
 
Pong Zor

Pong Zor

22/04/2012 21:12:27
Quote Anchor link
Als ik pre tag gebruik of de code tag dan wordt in beide gevallen <html> er tussen uit gehaald en ik wil graag dat mijn html codes ook getoond worden.
 
Jeroen VD

Jeroen VD

22/04/2012 21:19:02
Quote Anchor link
Misschien een vieze oplossing, maar zoek de code tekens, en escape deze
 
Pong Zor

Pong Zor

22/04/2012 21:31:09
Quote Anchor link
Ja idd dat kan ook nog, maar ik was eigenlijk in de veronderstelling dat er een soort van algemene tool of iets was die gewoon je HTML toont...


Toevoeging op 22/04/2012 21:35:30:

Hmm, je hebt gewoon een functie in PHP die html kan tonen htmlentities... lol :]
 
Reshad F

Reshad F

22/04/2012 22:31:59
Quote Anchor link
je kan <> niet zomaar neerzetten je moet hiervoor in de plaats natuurlijk de html tags van gebruiken volgens mij is voor de < dit een &amp; dan krijg je een < op je scherm
 
Wouter J

Wouter J

22/04/2012 22:54:15
Quote Anchor link
@Reshadd, nee &amp; is het & teken.

Haal de tekst inderdaad gewoon door htmlentities. Maar als je het plain, zonder PHP, wilt schrijven doe je het zo:

< is eigenlijk kleiner dan, 8 < 9 = 8 is kleiner dan 9, in het engels is dat less then en dus &lt;
> is groter dan, 9 > 8 = 9 is groter dan 8, in het engels greater then en dus &gt;
 
Reshad F

Reshad F

23/04/2012 09:26:53
Quote Anchor link
ah ja ! goed ezelsbruggetje wouter :) die vergeet ik niet meer
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.