[PHP] SQL "limit" loopt vast

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kevin Ruhl

Kevin Ruhl

12/02/2016 20:21:24
Quote Anchor link
Hallo allemaal,

Ik ben bezig met het uitfilteren van data uit een database met producten. Wanneer ik een LIMIT toevoeg aan de SQL query gaat alles opzich goed, alleen wanneer ik bijvoorbeeld LIMIT 0, 20 vervang met LIMIT ".$startfrom.", 20 en naar pagina 2 ga, loopt de complete boel vast..

Het gaat hier overigens om lijn 47.

Na even gedebugged te hebben ben ik erachter gekomen dat het ligt aan de functies get_headcat() en breadcrumbs(). Het rare is is dat als ik LIMIT 40, 20 invul (pagina 2, 2 * 20) alles wel gewoon werkt..

Iemand enig idee waarom dit is? Of heeft iemand een efficientere manier om bijvoorbeeld die functies te schrijven?

Thanks alvast!

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
<?php
header("Content-Type: text/xml");

$link = mysqli_connect($host, $name, $pass, $db);

function
get_headcat($link, $parent) {
    $i = 0;
    while ($parent != 0) {
        $sql = mysqli_query($link, "SELECT id, parent, title, is_product FROM pages WHERE id='".$parent."'");
        $line = mysqli_fetch_assoc($sql);
        $parent = $line["parent"];
        $headtitle = $line["title"];
        $i++;
    }

    
    return $headtitle;
}

function
breadcrumbs($link, $pageid) {
    $i = 0;
    $output = "";
    while ($pageid != 0) {
        $sql = mysqli_query($link, "SELECT id, parent, title, is_product FROM pages WHERE id='".$pageid."'");
        $line = mysqli_fetch_assoc($sql);
        if ($i == 0) {
            $output = "<strong>".$line["title"]."</strong>".$output;
        }
else{
            $output = $line["title"]." > ".$output;
        }

        $pageid = $line["parent"];
        $i++;
    }

    
    return $output;
}

echo "<?xml version=\"1.0\" encoding=\"UTF-8\"?>\n";
echo "<urlset xmlns=\"http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9\"
    xmlns:xsi=\"http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance\"
    xsi:schemaLocation=\"http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9
    http://www.sitemaps.org/schemas/sitemap/0.9/sitemap.xsd\">\n"
;
if (isset($_GET["page"]) && $_GET["page"] != "") {
    $page = $_GET["page"];
}
else{
    $page = 1;
}

$startfrom = intval(($page * 20) - 20);
$sql = mysqli_query($link, "SELECT pages.id as pageid, pages.title, pages.parent, products.picture, products.price FROM pages LEFT JOIN products ON products.id=pages.product_id WHERE pages.is_product='1' AND products.stock <> 'nee' ORDER BY pages.id ASC LIMIT $startfrom, 20") or die(mysqli_error($link));
if (mysqli_num_rows($sql) > 0) {
    $i = ($page * 20) - 20;
    while ($result = mysqli_fetch_array($sql)) {
        $i++;
        $details = "";
        $found = false;
        $detail_query = mysqli_query($link, "SELECT id, value FROM details WHERE parent='0' AND product='0' ORDER BY sort, id ASC");
        while ($detail_result = mysqli_fetch_array($detail_query)) {
            $detail = mysqli_fetch_array(mysqli_query($link, "SELECT value FROM details WHERE parent='".$detail_result["id"]."' AND product='".$result["id"]."'"));
            if ($detail["value"] != "" && $detail["value"] != "-1.00") {
                $found = true;
                $details = $details."".$detail_result["value"].": ".ucfirst(strtolower($detail["value"]))."\n";
            }
        }

        if (!$found) {
            $details = "-\n";
        }

        $result["picture"] = explode(",", $result["picture"]);
        for ($p = 0; $p < 1; $p++) {
            if (isset($result["picture"][$p])) {
                $result["picture"][$p] = $result["picture"][$p];
            }
        }

        echo "<informatie><id>".$i."</id><pad>".breadcrumbs($link, $result["pageid"])."</pad><titel>".get_headcat($link, $result["parent"]).": ".$result["title"]."</titel><afbeelding>https://www.ruhl.nu/images/products/".rawurlencode($result["picture"][0])."</afbeelding><prijs>".number_format($result["price"], 2, ",", ".")."</prijs>";
    }
}
else{
    echo "Er zijn geen resultaten gevonden.";
}

echo "</urlset>\n";
?>
Gewijzigd op 12/02/2016 20:25:05 door Kevin Ruhl
 
PHP hulp

PHP hulp

15/05/2024 05:23:48
 
Peter Griffin

Peter Griffin

19/02/2016 22:46:37
Quote Anchor link
Je hebt in je beide functies een oneindige while loop gecreëerd op het moment dat je parent niet 0 is, je kan dit dus beter vervangen door if. Grote kans dat het dan al beter werkt, wanneer er in de eerste 20 resultaten van je query een parent zit met een waarde > 0.
Gewijzigd op 19/02/2016 22:47:10 door Peter Griffin
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.