PHP Sql volledige datum

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Yesyah Deli

Yesyah Deli

20/02/2013 21:51:50
Quote Anchor link
Hoe krijg je een volledige datum, als ik datum uit de database haal komt het zo
2013-02-20

Ik wil het graag zo hebben 20 februari 2013
Hoe kan ik dat doen?
 
PHP hulp

PHP hulp

06/05/2024 05:06:17
 
Aad B

Aad B

20/02/2013 22:05:37
Quote Anchor link
Hier staan wel aardige voorbeelden: https://dev.mysql.com/doc/refman/5.5/en/date-and-time-functions.html zie de tabel iets verder naar beneden.
Het gaat om de functie: DATE_FORMAT
mysql> SELECT DATE_FORMAT(datum_uit_database, '%W %M %Y');
-> 'Sunday October 2009'
Je kan de parameters (en vele andere) %W %M %Y volgorde naar keuze zetten.
Gewijzigd op 20/02/2013 22:11:19 door Aad B
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

20/02/2013 22:35:12
Quote Anchor link
dit geeft de huidige datum in jouw formaat:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
SET lc_time_names = 'nl_NL';
SELECT DATE_FORMAT(NOW(),'%d %M %Y');


vanuit een DATE of DATETIME field van jouw tabel:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
SET lc_time_names = 'nl_NL';
SELECT DATE_FORMAT(`my_datefield`,'%d %M %Y') FROM `my_table`;
Gewijzigd op 20/02/2013 22:38:01 door Frank Nietbelangrijk
 
Yesyah Deli

Yesyah Deli

20/02/2013 22:42:48
Quote Anchor link
Oke, hoe moet ik dat neerzetten? Sorry ik ben nog niet zo gevorderd met PHP

Dit is mijn code:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
<?
    $ID
= intval ($_GET['ID']);
    $categorie =($_GET['categorie']);
    $lees = mysql_query("SELECT ID,categorie,titel,post,datum,door FROM nieuws WHERE categorie='".$categorie."' AND ID='".$ID."' ");
    $nieuws = mysql_fetch_assoc($lees) or die(mysql_error()) ;
    ?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?=$nieuws['datum'];?>
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

20/02/2013 22:48:39
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
    mysql_query("SET lc_time_names = 'nl_NL';");

    $ID = intval ($_GET['ID']);
    $categorie =($_GET['categorie']);
    $lees = mysql_query("SELECT ID,categorie,titel,post,DATE_FORMAT(`datum`,'%d %M %Y'),door FROM nieuws WHERE categorie='".$categorie."' AND ID='".$ID."' ");
    $nieuws = mysql_fetch_assoc($lees) or die(mysql_error()) ;
    ?>


Toevoeging op 20/02/2013 22:50:42:

mijn voorbeeld was sql, geen php. Zo zou het moeten werken
 
Yesyah Deli

Yesyah Deli

20/02/2013 22:57:15
Quote Anchor link
Bedankt!
De code werkte niet helemaal maar ik heb er AS datum achter gezet en toen werkte hij wel dus:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?
    mysql_query("SET lc_time_names = 'nl_NL';");

    $ID = intval ($_GET['ID']);
    $categorie =($_GET['categorie']);
    $lees = mysql_query("SELECT ID,categorie,titel,post,door,DATE_FORMAT(`datum`,'%d %M %Y') AS datum FROM nieuws WHERE categorie='".$categorie."' AND ID='".$ID."' ");
    $nieuws = mysql_fetch_assoc($lees) or die(mysql_error()) ;
    ?>
Gewijzigd op 20/02/2013 22:57:36 door Yesyah Deli
 
Frank Nietbelangrijk

Frank Nietbelangrijk

20/02/2013 23:11:10
Quote Anchor link
Ja correct, daarmee zorg je dat de kolom weer gewoon `datum` heet.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.