PHP Sql where

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Yesyah Deli

Yesyah Deli

09/03/2013 12:09:37
Quote Anchor link
Hoe kan ik iets uit database halen maar alleen met een bepaalde categorie?

zoals dit?
SELECT * FROM table WHERE categorie='test1,test2'
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 05:38:47
 
Erwin H

Erwin H

09/03/2013 12:12:57
Quote Anchor link
Per vergelijking kan je maar 1 waarde mee geven. Als je dus alles wilt hebben voor twee waardes moet je het in twee vergelijkingen splitsen waarbij de categorie gelijk is aan de een of de ander.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
SELECT *
FROM table
WHERE categorie = 'test1' OR categorie = 'test2'
Gewijzigd op 09/03/2013 12:13:34 door Erwin H
 
Yesyah Deli

Yesyah Deli

09/03/2013 12:19:53
Quote Anchor link
Bedankt ik snap het
 
Jaron T

Jaron T

09/03/2013 12:54:08
Quote Anchor link
een mooiere oplossing is het gebruik maken van IN(). Bijvoorbeeld
WHERE categorie IN('a','b')
 
Erwin H

Erwin H

09/03/2013 13:03:31
Quote Anchor link
Ik vraag me altijd af waarom het een 'mooier' is dan het ander, worden er schoonheidsprijzen aan gegeven?

Qau snelheid maakt het niet veel uit, met OR en AND clauses kan je echter veel meer dan met IN.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.