PHP string splits

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

02/04/2004 13:43:00
Quote Anchor link
Met VBscript en andere talen komen ik aardig uit e voeten, maar PHP is nieuw voor me.

Ik heb een formulier dat een veld opleverd in de vorm van :

ESM_product0: Fruitmand extra, aantal=1, prijs=35.00

Nu wil ik graag artikelnaam, aantal en prijs van elkaar scheiden.

Splitten met komma werkt niet omdat ik de artikelnaam soms een komma staat.

Ik moet dus iets doen dat ik visualbasic eruit zou zien als :

aantal=mid(string,pos("aantal",string),pos("prijs",string)-1)

oid. In ieder geval door met deelstrings te werken en de positie van "aantal" en "prijs" te gebruiken.

Hoe moet dit in PHP?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 04:00:19
 
Arend a

Arend a

02/04/2004 16:01:00
Quote Anchor link
Splitten met de comma werkt wel :)
$regel ="ESM_product0: Fruitmand extra, aantal=1, prijs=35.00"

$array = explode(", ", $regel);

// pop: laatste element uit arary flippen
$prijs = pop($array);
$aatnal = pop ($array);

// De rest zal wel van product zijn dan.. weer netjes in elkaar vouwen
$prodnaam = implode(", ", $array);
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.