php tabel met vaste bovenste rij

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Ylona Meeuwenberg

Ylona Meeuwenberg

04/07/2010 20:29:49
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
$resultaattabel = mysql_query( $query ) or die(
  "Uitvoeren van de query<br><br>". $query . "<br><br> is mislukt. Foutmelding: " . mysql_error() );
    
    $htabel = "<table border='1'>\n ";

while ( $rij = mysql_fetch_assoc( $resultaattabel ) ) {

 $hrij = "<tr>";

  foreach( $rij as $kolom => $waarde ) {
    $hrij .= "<td>" . $waarde . "</td>";
  }

  $hrij .= "</tr>\n";
  $htabel .= $hrij;

};

$htabel .= "</table>\n";

mysql_close();
?>

<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
<title>Voorbeeld van een SELECT query in PHP</title>
</head>
<body>
<h1>Alle toetsen in het dabasase:</h1>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $htabel; ?>

</body>
</html>


?>
</html>



Deze code zorgt voor een tabel uit mijn dababase, maar weet iemand hoe ik een vaste bovenste rij kan maken? Dat de gebruikers van het dababase weten welke kolom wat betekend?

Als iemand kan vertellen hoe ik een vaste cel grote maak bij deze tabel is het ook goed want dan kan ik er gewoon een tabel van 1 rij boven zetten met de zelfde groote
Gewijzigd op 04/07/2010 20:38:16 door Ylona Meeuwenberg
 
PHP hulp

PHP hulp

25/04/2024 11:10:01
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

04/07/2010 21:26:12
Quote Anchor link
Je kunt het mogelijk oplossen door onder je <h1> .. </h1> een (extra) tabel te definieren.

Zelf zou ik overigens niet werken met constructie $htabel en $hrij, maar direct echo-en. En dan boven de while-lus de tabel (inclusief koptekst(en)) starten.

Om meerdere cellen naast elkaar te 'koppelen' kun je gebruik maken van colspan.
Gewijzigd op 04/07/2010 21:28:00 door Obelix Idefix
 
Ylona Meeuwenberg

Ylona Meeuwenberg

04/07/2010 21:27:29
Quote Anchor link
Sorry ik snap niet wat je bedoeld :$
 
Erwin Geen

Erwin Geen

04/07/2010 21:28:58
Quote Anchor link
Je kan in de variabele $htabel ook gewoon een <tr>...</tr> zetten.
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
    $htabel
= "<table border='1'>\n <tr><td>TITEL</td></tr>";
?>
 
Joakim Broden

Joakim Broden

05/07/2010 08:22:14
Quote Anchor link
@obelix en Idefix waarom zo moeilijk? voor de while kun je nog gewoon een table head maken.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
$resultaattabel = mysql_query($query) or die("Uitvoeren van de query<br><br>". $query . "<br><br> is mislukt. Foutmelding: " . mysql_error() );
    
$htabel = "<table border="0" cellpadding="0" cellspacing="0">
    <thead>
        <tr>
            <td>Titel</td>
            <td>Naam</td>
            <td>Datum</td>
        </tr>
    </thead>
    <tbody>";

    while($rij = mysql_fetch_assoc($resultaattabel)) {
        $hrij = "<tr>";

          foreach( $rij as $kolom => $waarde ) {
            $hrij .= "<td>" . $waarde . "</td>";
          }

          $hrij .= "</tr>";
          $htabel .= $hrij;
    }

    $htabel .= "<tbody>
</table>";

mysql_close();
?>

 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

05/07/2010 09:30:55
Quote Anchor link
@Oetzie en mijn achternaam: mijn formulering was kennelijk niet zo handig. Jouw oplossing/code is ook de richting waarin ik zat te denken.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.