PHP to CSV

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Top Low-Code Developer Gezocht!

Bedrijfsomschrijving Unieke Kansen, Uitstekende Arbeidsvoorwaarden & Inspirerend Team Wij zijn een toonaangevende, internationale organisatie die de toekomst van technologie vormgeeft door het creëren van innovatieve en baanbrekende oplossingen. Ons succes is gebaseerd op een hecht en gepassioneerd team van professionals die altijd streven naar het overtreffen van verwachtingen. Als jij deel wilt uitmaken van een dynamische, vooruitstrevende en inspirerende werkomgeving, dan is dit de perfecte kans voor jou! Functieomschrijving Als Low-Code Developer ben je een cruciaal onderdeel van ons team. Je werkt samen met collega's uit verschillende disciplines om geavanceerde applicaties te ontwikkelen en te optimaliseren met behulp van Low-code

Bekijk vacature »

Jos Verra

Jos Verra

09/04/2011 11:58:19
Quote Anchor link
Ik ben bezig met een applicatie en heb hem bijna af.
Alleen worden 90% van de data netjes rechts uitgelijnd in de CSV en 10% naar links.
Hoe kan ik zorgen dat alles netjes rechts wordt uitgelijnd.

Bijvoorbeeld -> [text-align:left]waardeA; waardeB; waardeC\n

Alvast bedankt.

Toevoeging op 09/04/2011 13:24:01:

Iemand? =(
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 11:10:08
 
Jelmer -

Jelmer -

09/04/2011 13:32:31
Quote Anchor link
Ik begrijp niet helemaal wat je bedoelt, maar kan je iets met sprintf?

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?php

$data
= array('appeltaart', 'kruimeltaart', 'perentaart', 'gebaktaart',
    'pindakaastaart', 'sinasappeltaart', 'poenpoentaart', 'traktaart',
    'schuimtaart', 'schuimbaart', 'paarttaart', 'citroentaart', 'peugotaart');

foreach ($data as $key => $value)
    printf("%2d, %15s\n", $key, $value);
?>

geeft:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
0,      appeltaart
 1,    kruimeltaart
 2,      perentaart
 3,      gebaktaart
 4,  pindakaastaart
 5, sinasappeltaart
 6,   poenpoentaart
 7,       traktaart
 8,     schuimtaart
 9,     schuimbaart
10,      paarttaart
11,    citroentaart
12,      peugotaart
Gewijzigd op 09/04/2011 13:33:50 door Jelmer -
 
Jos Verra

Jos Verra

09/04/2011 13:36:44
Quote Anchor link
Ik heb alles opgedeeld in de csv. Alleen sommige velden zijn raar uitgelijnd dus:

A
B
----C
----D
----E
----F
G
----H

Hoe zorg ik dat het altijd naar rechts is uitgelijnd

Toevoeging op 09/04/2011 13:46:07:

dan je ziet mijn uitgelijnde niet
Gewijzigd op 09/04/2011 13:46:33 door Jos Verra
 
Jos Verra

Jos Verra

11/04/2011 14:56:13
Quote Anchor link
Iemand?
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/04/2011 14:59:55
Quote Anchor link
open je het bestand in excel?
 
Jos Verra

Jos Verra

11/04/2011 15:09:36
Quote Anchor link
Het bestand wordt vanuit PHP gegenereerd naar CSV[excel] en vervolgens lijnt de helft verkeerd uit
 
Ozzie PHP

Ozzie PHP

11/04/2011 15:11:35
Quote Anchor link
Daar kun je niet zoveel aan doen. Dat zijn de eigenaardigheden van Excel. Open je csv bestand maar eens met kladblok/notepad dan staat het waarschijnlijk gewoon goed. Je zou kunnen overwegen het csv bestand als txt bestand op te slaan en via een macro te importeren in Excel. Dan kun je wel de opmaak aanpassen (in de macro).
 
Jos Verra

Jos Verra

11/04/2011 15:21:47
Quote Anchor link
zo'n ramp is het ook niet. was gewoon wat beter als
 
Jurgen B

Jurgen B

11/04/2011 16:42:25
Quote Anchor link
Excel lijnt andere 'datatypen' anders uit. Cijfers komen rechts te staan, text/strings links, etc. Toevallig zelf ook mee bezig geweest maar je doet er niet veel aan.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.