php tutorial

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Marcel Groot

Marcel Groot

30/10/2015 17:01:30
Quote Anchor link
Weten jullie een goed kanaal of website waar duidluik uitleg staat over php?
Mijn probleem is namelijk als ik zelf op youtube filmpje kijk krijg ik altijd nog foutmeldingen en het voorbeeld niet.


Alvast bedankt
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 10:49:49
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/10/2015 17:19:50
Quote Anchor link
Ik kan deze adviseren:

http://phptuts.nl/view/39/
 
Obelix Idefix

Obelix Idefix

30/10/2015 18:21:53
Quote Anchor link
Wat voor foutmeldingen krijg je dan?
Zijn die niet op te lossen?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/10/2015 18:50:10
Quote Anchor link
Ik gok op Notice-meldingen?
 
Pipo Clown

Pipo Clown

30/10/2015 19:37:39
Quote Anchor link
Ik gok op "Depricated" meldingen.
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

30/10/2015 19:47:18
Quote Anchor link
Dit komt omdat de meeste tutorials je leren om over te typen, maar niet om code te schrijven en/of applicaties te ontwikkelen, en ook niet om te debuggen.

Met name dat laatste: als je een overtikfout maakt ligt je applicatie vaak in puin en men weet zich geen raad met de foutmeldingen. Dit komt weer omdat beginnende hobbyisten zich nooit aangeleerd hebben om zo te ontwikkelen.

Het is overigens "deprecated".
 
Randy vsf

Randy vsf

30/10/2015 21:05:43
Quote Anchor link
Op Codeacademy kan je de basis leren.
 
Marcel Groot

Marcel Groot

30/10/2015 21:43:38
Quote Anchor link
Ik heb de tut gewoon na gedaan, maar als nog zitten er fouten in:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
<?php
include("connection.php");
 
$chkbox = array('orange', 'apple', 'grapefruit', 'banana', 'watermelon');
if(isset($_POST['btnsave']))
{
   $fruit = $_POST['fruit'];
   $values = array();
    foreach($collection as $selection )
    {
     if(in_array($selection, $fruit))
            {
$values[ $selection ] = 1;  }
        else
            { $values[ $selection ] = 0;  }
   }
// end of foreach.
 
    // MySQL statement.    

$insert = "INSERT INTO table_location (orange, apple, grapefruit, banana, watermelon)
          VALUES ({$values['orange']}, {$values['apple']}, {$values['grapefruit']}, {$values['banana']}, {$values['watermelon']})"
;
// MySQL statement to execute the INSERT statement above.          
mysqli_query($dbconnect, $insert) or die('<br/>Error reading database: '.mysqli_error($dbconnect));
mysqli_close($dbconnect);
}
  // End of, if statement from the button check
?>

 
<html>
    <head>
        <title>Checkbox</title>
    <head>
         <title>HTML Checkbox</title>
    </head>
    <body>
         <h2> Pick your most favorite fruits: </h2>
         <form name="fruitcheckbox" action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="POST">
           <input type="checkbox" name="fruit[Orange]" value="orange"> Orange
           <input type="checkbox" name="fruit[Apple]" value="apple"> Apple
           <input type="checkbox" name="fruit[Grapefruit]" value="grapefruit"> Grapefruit
           <input type="checkbox" name="fruit[Banana]" value="banana"> Banana
           <input type="checkbox" name="fruit[Watermelon]" value="watermelon"> Watermelon
           <br>
           <input type="submit" value="Save" name="btnsave">
         </form>
    </body>
</html>
Gewijzigd op 30/10/2015 22:10:23 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/10/2015 21:49:17
Quote Anchor link
Welke fouten zie je? En kan je de code tussen code-tags plaatsen?
 
Marcel Groot

Marcel Groot

30/10/2015 22:03:32
Quote Anchor link
- Ariën - op 30/10/2015 21:49:17:
Welke fouten zie je? En kan je de code tussen code-tags plaatsen?


Notice: Undefined variable: collection on line 8
Warning: Invalid argument supplied for foreach() on line 8
Notice: Undefined index: orange
Notice: Undefined index: apple on line 17
Notice: Undefined index: grapefruiton line 17
Notice: Undefined index: banana on line 17
Notice: Undefined index: watermelon on line 17
Notice: Undefined variable: dbconnect on line 19
Warning: mysqli_query() expects parameter 1 to be mysqli, null given on line 19
Notice: Undefined variable: dbconnect on line 19
Warning: mysqli_error() expects parameter 1 to be mysqli, null given on line 19
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

30/10/2015 22:40:38
Quote Anchor link
Marcel Groot op 30/10/2015 22:03:32:
Notice: Undefined variable: collection on line 8
Warning: Invalid argument supplied for foreach() on line 8

Deze variabele komt nergens vandaan, je array heet $chkbox wat niet echt een logische naam is. Daarom gaat de foreach() ook onderuit.
Quote:

Notice: Undefined index: orange
Notice: Undefined index: apple on line 17
Notice: Undefined index: grapefruiton line 17
Notice: Undefined index: banana on line 17
Notice: Undefined index: watermelon on line 17

De variabelen $values['orange'] zijn leeg. Kettingreactie op je foreach-probleem dus.
Quote:
Notice: Undefined variable: dbconnect on line 19

$dbconnect is nergens gedefineerd. Hoe ziet je connectie eruit?......
Quote:
Warning: mysqli_query() expects parameter 1 to be mysqli, null given on line 19
Notice: Undefined variable: dbconnect on line 19
Warning: mysqli_error() expects parameter 1 to be mysqli, null given on line 19

En daaropvolgend komt je mysqli_query uit op NULL omdat er geen connectie is.
Gewijzigd op 30/10/2015 22:41:05 door - Ariën -
 
Marcel Groot

Marcel Groot

31/10/2015 18:11:17
Quote Anchor link
Hoe zou ik dat dan moeten verbeteren?
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/10/2015 18:17:16
Quote Anchor link
Hernoem je array naar $collection, en je bent al een stap verder.
 
Marcel Groot

Marcel Groot

31/10/2015 18:48:08
Quote Anchor link
- Ariën - op 31/10/2015 18:17:16:
Hernoem je array naar $collection, en je bent al een stap verder.


Notice: Undefined variable: collection on line 7
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/10/2015 18:50:56
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?php
$collection
= array('orange', 'apple', 'grapefruit', 'banana', 'watermelon');
?>


zo dus.
 
Marcel Groot

Marcel Groot

31/10/2015 19:03:51
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
<?php
include("connection.php");
$collection= array('orange', 'apple', 'grapefruit', 'banana', 'watermelon');
$fruit = array('orange', 'apple', 'grapefruit', 'banana', 'watermelon');
if(isset($_POST['btnsave']))
{
   $fruit = $_POST['fruit'];
   $values = array($collection);
    foreach($collection as $selection )
    {
     if(in_array($selection, $fruit))
            {
$values[ $selection ] = 1;  }
        else
            { $values[ $selection ] = 0;  }
   }
// end of foreach.
 
    // MySQL statement.    

$insert = "INSERT INTO table_location (orange, apple, grapefruit, banana, watermelon)
          VALUES ({$values['orange']}, {$values['apple']}, {$values['grapefruit']}, {$values['banana']}, {$values['watermelon']})"
;
// MySQL statement to execute the INSERT statement above.          
mysqli_query($dbconnect, $insert) or die('<br/>Error reading database: '.mysqli_error($dbconnect));
mysqli_close($dbconnect);
}
  // End of, if statement from the button check
?>

 
<html>
    <head>
        <title>Checkbox</title>
    <head>
         <title>HTML Checkbox</title>
    </head>
    <body>
         <h2> Pick your most favorite fruits: </h2>
         <form name="fruitcheckbox" action="<?php echo $_SERVER['PHP_SELF']; ?>" method="POST">
           <input type="checkbox" name="fruit[Orange]" value="orange"> Orange
           <input type="checkbox" name="fruit[Apple]" value="apple"> Apple
           <input type="checkbox" name="fruit[Grapefruit]" value="grapefruit"> Grapefruit
           <input type="checkbox" name="fruit[Banana]" value="banana"> Banana
           <input type="checkbox" name="fruit[Watermelon]" value="watermelon"> Watermelon
           <br>
           <input type="submit" value="Save" name="btnsave">
         </form>
    </body>
</html>

<?php

$dbhost
= 'localhost';
$dbname = '';
$dbuser = '';
$dbpass = '';
$dbconnect = mysql_connect($dbhost, $dbuser, $dbpass);
mysql_select_db($dbname, $dbconnect);

?>


Warning: mysqli_query() expects parameter 1 to be mysqli, resource given on line 19 Warning:
mysqli_error() expects parameter 1 to be mysqli, resource given on line 19

- Ariën -:
Gelieve in het vervolg bij code de [code][/code]-tags gebruiken.
Hier kan je meer lezen over de mogelijke opmaakcodes.
Alvast bedankt!
Gewijzigd op 31/10/2015 19:05:34 door - Ariën -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/10/2015 19:07:29
Quote Anchor link
Wat staat er in $dbconnect?
 
Marcel Groot

Marcel Groot

31/10/2015 19:09:14
Quote Anchor link
- Ariën - op 31/10/2015 19:07:29:
Wat staat er in $dbconnect?


mysql_connect($dbhost, $dbuser, $dbpass);
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/10/2015 19:11:53
Quote Anchor link
mysqli en mysql gaat niet samen.
http://www.php.net/mysqli_connect.
Gewijzigd op 31/10/2015 19:12:14 door - Ariën -
 
Marcel Groot

Marcel Groot

31/10/2015 19:16:12
Quote Anchor link
Warning: mysql_query() expects parameter 1 to be string, resource given on line 19
Ik heb overal de i weg gehaald en mysql van gemaakt.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

31/10/2015 19:18:56
Quote Anchor link
Dat is niet echt de juiste oplossing, omdat de MySQL-functies er in PHP 7 uit gaan.
Dus beter pas je gewoon de connectie aan naar MySQLi.
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.