PHP variabelen in javascript?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jens

Jens

19/07/2008 00:40:00
Quote Anchor link
Goededag,

Ik ben bezig met een soort Ebay script.
Gebruikers kunnen objecten op mijn website plaatsen en andere gebruikers kunnen er op bieden.

Als je zoekt naar bepaalde opjecten komt er een lijst te staan met de objecten die aan je zoekcriteria voldoen. Ik zet er echter de resterende tijd om te bieden bij elk object bij. Dit wil ik doen in javascript, hij moet vanzelf aftellen.

Javascript:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
<?

<script language=javascript type=text/javascript src=timeleft.js></script>


<script language=javascript type=text/javascript>
var oTimer = new Timer("nc");
oTimer.setTime(1000);
oTimer.setRefresh(false);
oTimer.setFinal("Helaas, de deadline is verstreken.");
aTimers["nc"] = oTimer;
</script>
<script language=javascript type=text/javascript>var hTimerInterval = setInterval(DownTimer, 1000);</script>

?>


En verder geef ik dan weer hoeveel seconden er nog over zijn, dat lukt me wel.

De onderstaande regel vraagt hoeveel seconden hij moet aftellen.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
oTimer.setTime(1000);
?>


Zo zou het script perfect aftellen vanaf 1000. Maar het moet niet aftellen vanaf 1000, het moet aftellen vanaf een bepaalde PHP variabele die ik dankzij de database kan berekenen.

Ik zou dus eigenlijk zoiets moeten krijgen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<?
oTimer.setTime($tijd_nog_te_gaan);
?>


Helaas is JS client-side en PHP server-side.
Toch moet er een manier zijn waardoor ik een variabele kan laten aftellen.

Iemand een idee?
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Jens
 
PHP hulp

PHP hulp

24/04/2024 18:36:15
 
Lqdo

lqdo

19/07/2008 00:57:00
Quote Anchor link
de parameter echo en binnen php tags

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<?php echo $tijd_nog_te_gaan; ?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door lqdo
 
Jens

Jens

19/07/2008 01:07:00
Quote Anchor link
U begrijpt het niet.
Ik moet een PHP variabele in mijn javascript proppen en die zorgt ervoor dat er zichtbaar wordt afgeteld. Het script werkt prima als ik geen PHP in mn javascript moet foefelen, maar dat moet nu wel.
 
PHP Newbie

PHP Newbie

19/07/2008 01:53:00
Quote Anchor link
Een PHP variabele in javascript is geen enkel probleem. Je kunt gewoon de oplossing van hierboven gebruiken:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
<script language=javascript type=text/javascript>
var oTimer = new Timer("nc");
oTimer.setTime(<?php echo $tijd_nog_te_gaan; ?>);
oTimer.setRefresh(false);
oTimer.setFinal("Helaas, de deadline is verstreken.");
aTimers["nc"] = oTimer;
</script>
 
Emmanuel Delay

Emmanuel Delay

19/07/2008 03:08:00
Quote Anchor link
Gegevens die je in javascript nodig hebt, kan je inderdaad probleemloos tussen <script> tags zetten.

Wat ik het lieft zie (kwestie van smaak, veronderstel ik): functies zet je in een .js file. Grote hoeveelheden data, die dynamisch moet kunnen zijn, kan je best laten genereren en tussen script tags steken.

Kijk bv. eens naar de broncode van de G-mail en/of facebook site. Dat zit volgepompt met javascript variabelen.
 
Jens

Jens

19/07/2008 11:42:00
Quote Anchor link
Ok bedankt voor jullie hulp!
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.