PHP variable in Javascript

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stefan H

stefan H

20/11/2014 16:26:06
Quote Anchor link
Kan iemand mij helpen met onderstaande ?

ik gebruik op een pagina een jquery datepicker hier wil ik een aantal dagen in uitsluiten. dat met een array van datums in de javascript var te zetten, de datums haal ik uit mijn DB met php waar ik alleen een begin en een eind datum heb . het is me nu al gelukt om in php alle tussen liggende datums op te halen. nu ik dit heb dacht ik alles gewoon in een PHP variable en dit echoen in javascript maar helaas werkt dit niet maar krijg ik alleen in mijn javascript het laatste resultaat uit mijn array. hoop dat iemand mij kan helpen .

alvast bedankt

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
$load_order
= "SELECT * FROM orders WHERE confirmed='yes'";
$query_load_order = mysqli_query($connect,$load_order);
if($query_load_order == true){
    

    while($res_order = mysqli_fetch_assoc($query_load_order)){

         $from = new DateTime($res_order['from']);
         $till = new DateTime($res_order['till']);

         $res_diff = $till->diff($from)->format("%a");

         for($i = 0; $i <= $res_diff; $i++){

             $date = $res_order['from'];
             $date = strtotime($date);
             $date = strtotime($i."day",$date);
             $res_array = date('d-m-Y',$date).',';
             echo  $res_array;[u][i]// hier heb komen wel alle resultaten uit[/i][/u]
         }
    }
}

<
script>
var
array = ["<?php echo $res_array;?>"][u][i]// hier komt alleen maar het laatste resultaat tevoorschijn uit de array[/i][/u]
</script>

?>
 
PHP hulp

PHP hulp

28/03/2024 17:39:39
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/11/2014 16:28:30
Quote Anchor link
Hoe ziet je HTML eruit, en met name je array?
 
Stefan H

stefan H

20/11/2014 16:30:57
Quote Anchor link
komt hier nog geen html van pas ,

misschien nog verkeerd verwoord uit mijn FOR loop echo ik alle resultaten wat iedergeval het juiste resultaat geeft. maar hoe krijg ik dit in een juiste array zodat deze ook gebruikt kan worden in javascript
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

20/11/2014 16:45:50
Quote Anchor link
De HTML-source? De broncode aan de achterkant van je browser als je het uitvoert?
 
Stefan H

stefan H

20/11/2014 16:48:33
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
<?php
<div class="content"><!--start page-->
20-11-201421-11-201422-11-201423-11-201428-11-201429-11-201430-11-2014
<script>
var
array = ["30-11-2014"]

//datepicker 1
$(function() {
$('#date1').datepicker({

},

//set ofset date
$('#date1').datepicker({
    beforeShowDay: function(date){
        var
string = jQuery.datepicker.formatDate('dd-mm-yy', date);
        return [ array.indexOf(string) == -1 ]
    }
}),

$.datepicker.regional['nl']);
});

?>
 
Peter  Flos

Peter Flos

20/11/2014 16:58:40
Quote Anchor link
Logisch:

- Je haalt gegevens op
- Je loopt de gegevens door

Maar dan, stop je je while loop, dus het laatste gegeven zit in $res_array, en die geeft ie netjes weer.
 
Stefan H

stefan H

20/11/2014 17:01:01
Quote Anchor link
maar waarom als ik deze echo in PHP word wel alles weergegeven ?

Toevoeging op 20/11/2014 17:08:44:

Bedankt voor jullie reacties maar heb een oplossing gevonden .
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<?php
$load_order
= "SELECT * FROM orders WHERE confirmed='yes'";
$query_load_order = mysqli_query($connect,$load_order);
if($query_load_order == true){
    
    $res_array = array();
    while($res_order = mysqli_fetch_assoc($query_load_order)){

         $from = new DateTime($res_order['from']);
         $till = new DateTime($res_order['till']);

         $res_diff = $till->diff($from)->format("%a");

         for($i = 0; $i <= $res_diff; $i++){

             $date = $res_order['from'];
             $date = strtotime($date);
             $date = strtotime($i."day",$date);
             $res_array[] = date('d-m-Y',$date);
             $res_string = implode('","', $res_array);
         }
    }
}

<
script>
var
array = ["<?php echo $res_string;?>"]
<
/script?
?>


Dit werkt perfect
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.