PHP Variable te klein (Te klein antwoord rekenantwoord)?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Robbert

Robbert

14/04/2007 13:44:00
Quote Anchor link
Hallo allemaal!

Ik was bezig met het maken van een kleine rekensom in php.
ik was aan het uitrekenen hoeveel ik verdien per seconde, per minuut, per uur enz.
Maar toen ik de rekensom van per seconde maakte kreeg ik opeens een heel raar antwoord. 4.6296296296296E-006 per seconde.
kan het zijn dat het antwoord te klein in en dat hij dan zoon antwoord geeft?

Het script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
<?PHP
include('menu.php');
$aantaldagenmaand = date('t'); //aantal dagen in de maand
$verdien = $_POST['verdien']; //dat is wat ik verdien per maand (ik had 10 euro in gevult.
$peruur = $verdien / $aantaldagenmaand /24; //wat ik per uur verdine
$perminuut = $verdien / $aantaldagenmaand /24/60; //wat ik per minuut verdien
$persec = $perminuut / 60); //wat ik per seconde verdien (hier gaat hij fout)
?>


en dan bij de variable $persec geeft hij dan het antwoord:
4.6296296296296E-006


met vriendelijke groet,

Robbert!

P.S. Sorry voor beetje vage uitleg :p
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 19:49:36
 
Joeri

Joeri

14/04/2007 13:47:00
Quote Anchor link
klopt inderdaad ga maar eens lezen op de comentaar van het nieuw script Rekenmachine hier op phphulp.

Grtz.
 
Joeri

Joeri

14/04/2007 13:47:00
Quote Anchor link
http://phphulp.nl/php/scripts/1/988/
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door Joeri
 
Nick Mulder

Nick Mulder

14/04/2007 13:49:00
Quote Anchor link
Exponentiele output, geeft mijn rekenmachine ook als je te klei of te groot gaat voor het beeld...
http://venishjoe.blogspot.com/2006/11/windows-vs-linux.html
 
Robbert

Robbert

14/04/2007 13:56:00
Quote Anchor link
Bedankt voor Reactie!,

Hebben jullie mis ook nog een script om te zorgen dat hij niet X 10 er achter zet maar bijvoorbeeld 10 nullen voor de komma dat het gewoon helemaal klopt?

Alvast bedankt
 
Kalle P

Kalle P

14/04/2007 14:33:00
Quote Anchor link
abs()
float heeft groter bereik.
 
Robbert

Robbert

14/04/2007 15:21:00
Quote Anchor link
Hoe werkt die functie abs() dan?? ik keek op php.net en ik deed bij mij script :
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
<?PHP
include('menu.php');
$aantaldagenmaand = date('t'); //aantal dagen in de maand
$verdien = $_POST['verdien']; //dat is wat ik verdien per maand (ik had 10 euro in gevult.
$peruur = $verdien / $aantaldagenmaand /24; //wat ik per uur verdine
$perminuut = $verdien / $aantaldagenmaand /24/60; //wat ik per minuut verdien
$persec = $perminuut / 60); //wat ik per seconde verdien (hier gaat hij fout)
$persec = abs($persec); //fout blijft het zelfde
?>


nog steeds geeft hij: 4.6296296296296E-006


Maar bedankt voor reactie
groetjes Robbert
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.