php variable word in de database een 0

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Pagina: 1 2 volgende »

Christian k

christian k

14/06/2014 14:29:16
Quote Anchor link
hallo allemaal,
ik gebruik al een tijdje een script maar sinds vanochtend kreeg ik een melding van een klant dat
zijn voornaam opeens een 0 is geworden,
ik snap zelf niet hoe het kan dit is mijn script:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
$voorn   = mysqli_real_escape_string($con, filter($_POST['voornaam']));
$achte = mysqli_real_escape_string($con, filter($_POST['achternaam']));
$email   = mysqli_real_escape_string($con, filter($_POST['email']));
$update  = "UPDATE users SET voornaam='$voorn' AND achternaam='$achte' AND email='$email' WHERE id='$id'";
$run     = mysqli_query($con, $update);
if($run != true)
{
     echo '<div class="gelukt" style="background-color: red;">Error: ' .   mysqli_error($con) . '!</div>';
}
else
{
     echo '<div class="gelukt">Uw gegevens succesvol opgeslagen!</div>';                                  
}

ik heb hem getest en de variablen geecho't dit kwam er uit:
$_POST[voornaam] is "christian" en geen 0
$voorn is ook gewoon "christian"
$update = "UPDATE users SET voornaam='christian' AND achternaam='test' AND email='test' WHERE id='1'";
maar toch krijg ik een 0 in de database.
dit heb ik in phpmyadmin uitgevoert:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
UPDATE users SET voornaam='christian' AND achternaam='test' AND email='test' WHERE id='1'

ik krijg geen error te zien maar toch staat er geen christian maar een 0 weet iemand hoe dat kan?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 01:33:01
 
Joakim Broden

Joakim Broden

14/06/2014 14:30:53
Quote Anchor link
Wat voor type is database veld? Int of dergelijke?
 
Ward van der Put
Moderator

Ward van der Put

14/06/2014 14:32:21
Quote Anchor link
Is het datatype van de kolom voornaam nog wel juist?
 
Christian k

christian k

14/06/2014 14:34:20
Quote Anchor link
voornaam TEXT NOT NULL
 
Joakim Broden

Joakim Broden

14/06/2014 14:35:36
Quote Anchor link
maak daar eens varchar 75 van. Voornaam is geen tekst
 
Christian k

christian k

14/06/2014 14:38:48
Quote Anchor link
er blijft een 0 komen bij het uitvoeren van de update sql
maar het raare is dat het sinds vanochtend niet meer werkt
 
Joakim Broden

Joakim Broden

14/06/2014 14:40:42
Quote Anchor link
Kun je eens een dump maken van de database tabel users?
 
Christian k

christian k

14/06/2014 14:42:20
Quote Anchor link
wat bedoel je met een dump?
 
Joakim Broden

Joakim Broden

14/06/2014 14:47:59
Quote Anchor link
export
 
- SanThe -

- SanThe -

14/06/2014 14:48:19
Quote Anchor link
SET ... AND ...

Je bent niet aan het uodaten maar aan het vergelijken. En een false geeft een 0.

Het is SET ... = ... KOMMA ... = ...
 
Christian k

christian k

14/06/2014 14:52:24
Quote Anchor link
UPDATE users SET voornaam='christian', achternaam='test', email='test' WHERE id='1'
maar nu werkt het nog niet.
 
- SanThe -

- SanThe -

14/06/2014 14:53:49
Quote Anchor link
Christian k op 14/06/2014 14:52:24:
maar nu werkt het nog niet.


Onvoldoende informatie.
Bouw eens nette foutafhandeling in dan ga je zien wat er fout gaat.
 
Christian k

christian k

14/06/2014 14:57:01
Quote Anchor link
dat is het juist ik krijg geen foutmelding het enige is dat er een 0 in kom bij voornaam maar verder niks en dit script heeft altijd gewerkt.
 
- SanThe -

- SanThe -

14/06/2014 15:03:27
Quote Anchor link
Doe echo $update;
 
Christian k

christian k

14/06/2014 15:07:42
Quote Anchor link
ik krijg dit te zien:
UPDATE users SET voornaam='christian' AND achternaam='test' AND email='test' WHERE id='1'
 
- SanThe -

- SanThe -

14/06/2014 15:11:33
Quote Anchor link
Tja .... AND
 
Christian k

christian k

14/06/2014 15:40:26
Quote Anchor link
dat heb ik zonet al zonder AND gedaan en dat hielp niet dus heb ik het weer terug verandert
 
- SanThe -

- SanThe -

14/06/2014 15:44:30
Quote Anchor link
Lees de handleiding eens door.
Gewijzigd op 14/06/2014 15:44:46 door - SanThe -
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

14/06/2014 16:18:01
 
Christian k

christian k

14/06/2014 16:31:44
Quote Anchor link
ik heb hem verandert naar dit:
$update = "UPDATE users SET voornaam='" . $voorn . "', achternaam='$achtern', email='$email' WHERE id='$id'";
maar het werkt nog steeds niet
 
Joakim Broden

Joakim Broden

14/06/2014 16:33:52
Quote Anchor link
Maak eens een database dump van de tabel users zoals ik eerder heb vermeld.
Gewijzigd op 14/06/2014 16:34:11 door Joakim Broden
 

Pagina: 1 2 volgende »



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.