php versnellen, tips?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Jens vandevelde

jens vandevelde

04/01/2011 15:55:08
Quote Anchor link
Hallo,

Wat zijn de voornaamste tips voor het versnellen van php scripts. Dit vraagje eigenlijk omdat mijn website: www.rapbattle.be nogal redelijk traag loopt...

Alvast bedankt!
 
PHP hulp

PHP hulp

29/04/2024 18:48:22
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

04/01/2011 16:07:55
Quote Anchor link
Ik zou zeggen, ga eens met microtime() meten hoelang je site erover doet, op bepaalde plekken.
 
Wouter J

Wouter J

04/01/2011 16:25:44
Quote Anchor link
En misschien ligt het wel aan andere dingen. Dan kan je in FF met de addon FireBug de NET mode draaien.

Verder heeft google 2 handige plugins:
Page Speed
Speed Tracer

En van yahoo:
Y Slow
 
Jens vandevelde

jens vandevelde

04/01/2011 17:02:05
Quote Anchor link
speed tracer zegt dat de meeste tijd verloren gaat met recourse data recieve: script evaluation..

Hoe kan ik dit verhelpen?

Alvast bedankt
 
Kees Schepers

kees Schepers

04/01/2011 17:08:08
Quote Anchor link
Ik zou met de pagespeed module aan de slag gaan. Ik heb even gekeken met mijn pagespeed module in FireFox en het lijkt er vooral op dat je server (apache) of PHP script inderdaad traag is. Ik heb weleens een class gemaakt voor het profilen:

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
<?php
final class profiler {
    private $start;
    public function __construct() {
        $this->start = (float) array_sum(explode(' ',microtime()));
    }

    private function exec() {
      $mtime = explode(" ", microtime());
    $msec  = (double)$mtime[0];
    $sec   = (double)$mtime[1];
    return $sec+$msec;
    }

    public function getTime() {
        $end = (float) array_sum(explode(' ',microtime()));
        
        return sprintf("%.4f", ($end-$this->start));
    }
}

?>


Deze gebruik je als volgt:

Index.php
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
/**
 * Initialisatie van je applicatie
 */
//doe hier wat dingen

$profiler = new profiler();

//hier doet je script iets
echo 'Fase 1: '.$profiler->getTime()."\n";

//hier nog wat dingen (database dingen bijvoorbeeld)
echo 'Fase 2: '.$profiler->getTime()."\n";

//Hier nog iets
echo 'Fase 3: '.$profiler->getTime()."\n";
?>


En zo spits ik helemaal uit waar het probleem precies zit.

Je zou misschien nog wat kunnen winnen daar de grote van je site te verminderen maar daar ga je geen seconden mee winnen gezien het nog 'maar' 153kb is.

Je zou het volgende artikel eens kunnen doornemen:
http://www.keesschepers.nl/2010/12/08/je-website-snelheid-optimaliseren/
Gewijzigd op 04/01/2011 17:08:47 door kees Schepers
 
- SanThe -

- SanThe -

04/01/2011 17:41:41
Quote Anchor link
Ik krijg dit als ik een dns rapport opvraag.

DNS report for rapbattle.be

Parent fail NS records at parent servers You asked for unknow tld:be, resolver cannot find nameservers for this tld, make sure you typed domain correctly
skip Glue at parent nameservers Skipped because of previous error.
 
Jens vandevelde

jens vandevelde

04/01/2011 20:13:07
Quote Anchor link
Ik heb advertenties weggedaan en de website werkt al een heel stukje vlotter, ook heb ik mijn afbeeldingen gecomprimeerd..
 
Niels K

Niels K

04/01/2011 20:22:57
 
Kees Schepers

kees Schepers

04/01/2011 20:32:49
Quote Anchor link
Zo dat scheelt enorm inderdaad. Met een 8mbit verbinding doet je site er nu 1.58 sec over en is hij 143kb. Toch kan het sneller overigens. Mijn eigen webshop laadt gemiddeld in 0.8 á 1.0 sec.
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.