php vragen

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Teun van Rijswijck

Teun van Rijswijck

27/01/2013 00:54:57
Quote Anchor link
Mijn naam is Teun en ik houd me sinds 2008 bezig met ubuntu.
Heb een aantal boeken gehad, maar zijn door verhuizing verloren gegaan.
Naarmate ik alles zo een beetje gezien heb. Wil ik een programeertaal kiezen.
Hoogstwaarschijnlijk wordt dat php. Omdat php voor mij makkelijker is dan
python en c en java.

Nu ben ik bezig met het bestuderen van twee tutorials namelijk
http://www.phptuts.nl

http://www.phptutorial.be


Daar heb ik een vraag over.
Ik las het stuk over operators.
Wat betekend het procent teken, want dat snap ik niet.
bijvoorbeeld :
$a % $b modulus de rest van $a gedeeld door $b
 
PHP hulp

PHP hulp

26/04/2024 05:02:06
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

27/01/2013 01:18:56
Quote Anchor link
Uit Wikibooks:

Quote:
Het kan soms voorkomen dat je iets in een loop wilt laten gebeuren om de x keer, daar is de modulo-operator voor uitgevonden. De modulo van een getal met een ander getal is de rest van een (staart)deling (9%2 = 1, want 9/2 = 4 met 1 rest). Voor een modulo gebruik je de %-operator als volgt:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
echo 4 % 2; // geeft 0; want 4 / 2 = 2 en er is geen rest
echo 5 % 2; // geeft 1, want 5 / 2 = 2 en er is een rest van 1
echo 15 % 17; // geeft 15, want 15 / 17 = 0 en er is een rest van 15
?>
 
Teun van Rijswijck

Teun van Rijswijck

28/01/2013 21:51:26
Quote Anchor link
Maakt het iets uit in welke volgorde dit staat :


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
for($i=0;$i++;$i<10;){
   echo 'Hoi. $i is nu' . $i . '<br />';
}

?>


of dit

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
<?php
for($i=0;$i<10;$i++){
   echo 'Hoi. $i is nu' . $i . '<br />';
}

?>
Gewijzigd op 28/01/2013 21:53:49 door Teun van Rijswijck
 
Wouter J

Wouter J

28/01/2013 22:13:44
Quote Anchor link
Teun, ja:

Wouter J:
de for conditie is zo opgebouwd:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
for (assignment; conditie; step)

In assignment geef je de begin waarde aan en de variabele(n) die je gaat gebruiken.
Bij conditie geef je aan tot hoelang de loop geloopt moet worden.
Bij step geef je de stapgrootte aan. In dit geval heb je $a++, wat de shorthand voor $a += 1 is wat weer de shorthand is voor $a = $a + 1.

(bron)
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.