php webshop script

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Harry

harry

12/07/2007 17:45:00
Quote Anchor link
Beste mensen ik zit met een probleem. Ik heb een webshop geinstalleerd en werkt helemaal goed er is alleen 1 klein ding. Als je alles geselecteerd heb en gaat afrekenen dan moet je je gegevens invullen dat gaat nog goed maar als ik dan op bestellen klik krijg ik dit.
-----------------------------------------------------
Warning: mail(): SMTP server response: 451 See http://pobox.com/~djb/docs/smtplf.html. in D:\Hosting\domains\breezair_nl\www\webshop\cart.php on line 271

Bestelling afhandelen

De bestelling kon niet worden verzonden!
------------------------------------------------------
Zie hieronder het cart.php script. P.s. Line 271 zet ik in het script erbij waar dat is.
------------------------------------------------------
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?
include("header.inc");
$_SESSION['winkelwagen']['activate'] = 0;

function
valid_mail($email){
$email_host = explode("@", $email);
$email_host = $email_host[1];
$email_resolved = gethostbyname($email_host);
if ($email_resolved == $email_host) {
return false;
}

else{
return true;
}
}
function
showcart()
{

//Code om de winkelwagen te laten zien
$totaal = "";
foreach($_SESSION['winkelwagen'] as $prodID => $at){
if (file_exists("WSFILES/" . $prodID . "_n")){
$totaal = $totaal + $at;
}
}

echo "<h1>Winkelwagen</h1>";
echo '<a href="index.php"><img src="pr.bmp" border="0" alt="Terug naar de index..."></a>';
if ($totaal == "1"){
$hv = "artikel";
}

else{
$hv = "artikelen";
}

echo "<p>U heeft op dit moment " . $totaal . " " . $hv . " in uw winkelwagen.";
echo "<br><br>";
if (!$totaal == "0"){
//Laat de tabel met artikelen zien...
?>

<table border="0" width="100%">
<tr bgcolor="#6487DC">
<td valign="top"><p><b>Procuct</b></p>
<td valign="top" colspan="2"><p><b>Prijs per stuk</b></p>
<td valign="top"><p><b>Aantal</b></p>
<td valign="top" colspan="2"><p><b>Bedrag</b></p></tr>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
<?
$prijs
= "";
foreach($_SESSION['winkelwagen'] as $prodID => $aantal){
if((!$aantal == "" || !$aantal == "0") && file_exists("WSFILES/" . $prodID . "_n")){
$file = fopen("WSFILES/" . $prodID . "_n", "r");
$q = "";
while (!feof($file)){
$q .= fgets($file, 1024);
}

fclose($file);
echo "<form name=bestelform action=cart.php method=GET>";
echo "<input type=hidden name=q value=add>";
echo "<input type=hidden name=PHPSESSID value=" . session_id() . ">";
echo "<input type=hidden name=prodID value=" . $prodID . ">";
echo "<tr><td valign=top><p>" . $q . "</p>";

$file = fopen("WSFILES/" . $prodID . "_p", "r");
$q = "";
while (!feof($file)){
$q .= fgets($file, 1024);
}

fclose($file);
$prijs = $prijs + ($aantal * $q);
echo "<td valign=top><p>&euro;<td valign=top>";
echo "<div align=right><p>" . number_format($q, 2, ",", ".") . "&nbsp;&nbsp;&nbsp;</p></div>";
echo "<td valign=top><input type=text size=3 maxlength=2 name=aantal value=" . $aantal . ">";
echo "&nbsp;&nbsp;<input type=submit value=Bijwerken>";
echo "&nbsp;&nbsp;&nbsp;";
echo "<a href=cart.php?PHPSESSID=" . session_id() . "&q=del&prodID=" . $prodID . ">";
echo "<img src=verwijderen.bmp border=0 alt=Verwijderen></a>";
echo "<td valign=top><p>&euro;<td valign=top>";
echo "<div align=right><p>" . number_format(($aantal * $q), 2, ",", ".");
echo "</p></div></p></td></tr></form>";
}
}

echo "<tr><td colspan=4 valign=top><p>Verzendkosten binnen Nederland</p>";
echo "<td valign=top><p>&euro;</p><td valign=top><div align=right>";
$file = fopen("config.php", "r");
$string = fgets($file, 1024);
list($q, $webshopnaam, $mail, $verzend, $gebruiker, $wachtwoord, $q) = split(",", $string);
fclose($file);
echo "<p>" . number_format($verzend, 2, ",", ".") . "</p></div></td></tr>";
$prijs = $prijs + $verzend;
echo "<tr><td valign=top><p><b>Totaal</b></p>";
echo "<td valign=top>";
echo "<td valign=top>";
echo "<td valign=top>";
echo "<td valign=top><p><b>&euro;</b></p><td valign=top><div align=right>";
echo "<p><b>" . number_format($prijs, 2, ",", ".") . "</b></p></div></td></tr>";
echo "</table>";
?>
<br>

<table border="0"><tr><td>
<a href="cart.php?PHPSESSID=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo session_id(); ?>
&q=bfr">
<img src="bes.bmp" border="0" alt="Bestelling afhandelen"></a><td>
<a href="cart.php?PHPSESSID=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo session_id(); ?>
&q=bfr">Bestelling afhandelen</a>
<td>

<a href="cart.php?PHPSESSID=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo session_id(); ?>
&q=emp">
<img src="emp.bmp" border="0" alt="Winkelwagen leegmaken"></a><td>
<a href="cart.php?PHPSESSID=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo session_id(); ?>
&q=emp">Winkelwagen leegmaken</a>
<td>

<a href="javascript:window.print()">
<img src="printer.bmp" border="0" alt="Pagina afdrukken"></a><td>
<a href="javascript:window.print()">Pagina afdrukken</a>
</td></tr></table>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?
}}



if($_GET['q'] == "add"){
//Product toevoegen óf wijzigen...
if(!file_exists("WSFILES/" . $_GET['prodID'] . "_n")){
echo "<h1>Winkelwagen</h1>";
echo "<p class=w>Er is een fout opgetreden, er bestaat geen product met artikelnummer ";
echo $_GET['prodID'];
echo ".</p>";
}

else{
$_SESSION['winkelwagen'][$_GET['prodID']] = $_GET['aantal'];
showcart();
}
}


if($_GET['q'] == "del"){
$_SESSION['winkelwagen'][$_GET['prodID']] = 0;
showcart();
}


if($_GET['q'] == "emp"){
//Winkelwagen leegmaken...
foreach($_SESSION['winkelwagen'] as $prod => $aantal){
$_SESSION['winkelwagen'][$prod] = "";
}

showcart();
}


if($_GET['q'] == "shw"){
showcart();
}


if($_GET['q'] == "bfr"){
echo "<h1>Bestelling afhandelen</h1>";
echo '<a href="cart.php?PHPSESSID=' . session_id() . '&q=shw">';
echo '<img src="pr.bmp" border="0" alt="Terug naar de winkelwagen..."></a><br>';
?>

<form name="bestelform" action="cart.php" method="GET">
<input type="hidden" name="PHPSESSID" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo session_id(); ?>
">
<input type="hidden" name="q" value="cfr">
Uw naam:&nbsp;&nbsp;<br>
<input type="text" name="naam">
<br>
Uw e-mailadres:&nbsp;&nbsp;<br>
<input type="text" name="mail">
<br>
Uw adres:&nbsp;&nbsp;<br>
<input type="text" name="adres">
<br>
Uw postcode:&nbsp;&nbsp;<br>
<input type="text" name="post">
<br>
Uw woonplaats:&nbsp;&nbsp;<br>
<input type="text" name="wnpl">
<br><input type="submit" value="Bestelling controleren">
</form>
<script>
document.bestelform.naam.focus();
</script>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
120
<?
}

if($_GET['q'] == "cfr"){
echo "<h1>Bestelling controleren</h1>";
echo '<a href="cart.php?PHPSESSID=' . session_id() . '&q=shw">';
echo '<img src="pr.bmp" border="0" alt="Terug naar de winkelwagen..."></a>';
if (!$_GET['naam'] || !valid_mail($_GET['mail']) || !$_GET['adres'] || !$_GET['post'] || !$_GET['wnpl']){
//Formulier fout ingevuld!
echo "<p class=w>Het formuler is niet correct ingevuld!</p>";
}
else{
//Formulier goed ingevuld!
echo "<p>Controleer de onderstaande gegevens, zijn deze correct? Klik dan op 'Bestellen'.</p>";
echo "<p>";
echo "<b>Uw naam: </b>" . $_GET['naam'] . "<br>";
echo "<b>Uw e-mailadres: </b>" . $_GET['mail'] . "<br>";
echo "<b>Uw adres: </b>" . $_GET['adres'] . "<br>";
echo "<b>Uw postcode: </b>" . $_GET['post'] . "<br>";
echo "<b>Uw woonplaats: </b>" . $_GET['wnpl'] . "<br><br>";
echo "<b>Uw bestelling:</b><br>";
$totaal = "";
foreach($_SESSION['winkelwagen'] as $prodID => $aantal){
if (!$aantal == "0"){
$file = fopen("WSFILES/" . $prodID . "_n", "r");
$q = "";
while (!feof($file)){
$q .= fgets($file, 1024);
}

fclose($file);
$file = fopen("WSFILES/" . $prodID . "_p", "r");
$p = "";
while (!feof($file)){
$p .= fgets($file, 1024);
}

fclose($file);
$p = $aantal * $p;
$totaal = $totaal + $p;
echo $aantal . " x " . $q . " = &euro; " . number_format($p, 2, ",", ".") . "<br>";
}}


echo "Verzendkosten = ";
echo "&euro; ";
$file = fopen("config.php", "r");
$string = fgets($file, 1024);
list($q, $webshopnaam, $mail, $verzend, $gebruiker, $wachtwoord, $q) = split(",", $string);
fclose($file);
echo number_format($verzend, 2, ",", ".") . "<br>";
$totaal = $totaal + $verzend;
echo "<b>Totaal: &euro; " . number_format($totaal, 2, ",", ".") . "</b>";
echo "<form name=f action=cart.php?q=abe&PHPSESSID=" . session_id() . " method=GET>";
echo '<input type="hidden" name="PHPSESSID" value="' . session_id() . '">';
echo '<input type="hidden" name="q" value="abe">';
echo '<input type="hidden" name="naam" value="' . $_GET['naam'] . '">';
echo '<input type="hidden" name="mail" value="' . $_GET['mail'] . '">';
echo '<input type="hidden" name="adres" value="' . $_GET['adres'] . '">';
echo '<input type="hidden" name="post" value="' . $_GET['post'] . '">';
echo '<input type="hidden" name="wnpl" value="' . $_GET['wnpl'] . '">';
echo "<input type=submit value=Bestellen>";
echo "</form>";
}
}


if($_GET['q'] == "abe"){
$bericht = "";
$bericht .= "Naam:\n" . $_GET['naam'] . "\n";
$bericht .= "E-mailadres:\n" . $_GET['mail'] . "\n";
$bericht .= "Adres:\n" . $_GET['adres'] . "\n";
$bericht .= "Postcode:\n" . $_GET['post'] . "\n";
$bericht .= "Woonplaats:\n" . $_GET['wnpl'] . "\n\n";
$bericht .= "Bestelling:\n\n";
foreach($_SESSION['winkelwagen'] as $prodID => $aantal){
if (!$aantal == "0"){
$file = fopen("WSFILES/" . $prodID . "_n", "r");
$q = "";
while (!feof($file)){
$q .= fgets($file, 1024);
}

fclose($file);
$file = fopen("WSFILES/" . $prodID . "_p", "r");
$p = "";
while (!feof($file)){
$p .= fgets($file, 1024);
}

fclose($file);
$p = $aantal * $p;
$totaal = $totaal + $p;
$bericht .= $aantal . " x " . $q . " = € " . number_format($p, 2, ",", ".") . "\n";
}}

$bericht .= "Verzendkosten = ";
$bericht .= "€ ";
$file = fopen("config.php", "r");
$string = fgets($file, 1024);
list($q, $webshopnaam, $mail, $verzend, $gebruiker, $wachtwoord, $q) = split(",", $string);
fclose($file);
$bericht .= number_format($verzend, 2, ",", ".");
$totaal = $totaal + $verzend;
$bericht .= "\n\nTotaal: € " . number_format($totaal, 2, ",", ".");
if (!mail($_GET['mail'], "Uw bestelling", "De volgende bestelling is ingevoerd bij " . $webshopnaam . "\n\n" . $bericht) || !mail($mail, "Bestelling van " . $webshopnaam, "De volgende bestelling is ingevoerd bij " . $webshopnaam . "\n\n" . $bericht)){

line 271     //Bestelling niet verstuurd...

echo "<h1>Bestelling afhandelen</h1>";
echo '<a href="cart.php?PHPSESSID=' . session_id() . '&q=shw">';
echo '<img src="pr.bmp" border="0" alt="Terug naar de winkelwagen..."></a>';
echo "<p class=w>De bestelling kon niet worden verzonden!</p>";
}

else{
foreach($_SESSION['winkelwagen'] as $x => $q){
$_SESSION['winkelwagen'][$x] = "0";
}

echo "<h1>Bestelling afhandelen</h1>";
echo '<a href="cart.php?PHPSESSID=' . session_id() . '&q=shw">';
echo '<img src="pr.bmp" border="0" alt="Terug naar de winkelwagen..."></a>';
echo "<p>Uw bestelling is met succes verstuurd!";
echo "<br><br>Uw winkelwagen is automatisch leeg gemaakt!</p>";
}
}


include("footer.inc");
?>
 
PHP hulp

PHP hulp

18/04/2024 21:06:50
 
Thomas

Thomas

12/07/2007 17:52:00
Quote Anchor link
zet eens codetag om je code (
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
  [/code ]) en probeer de code hier eens wat in te korten, dit is heel erg onhandig..
 
Arend a

Arend a

12/07/2007 17:52:00
Quote Anchor link
Zoals het al zegt: lees eerst deze eens door:
http://cr.yp.to/docs/smtplf.html

Als jij te beroerd bent om de code waar het over gaat te selecteren ben ik te beroerd om 400 regels code door te lezen.
 
Harry

harry

12/07/2007 17:54:00
Quote Anchor link
Mijn excuses ik weet niet hoe dit normaal gaat kom hier niet zo vaak.
Waar denk jij dan dat ik die code tag zou moeten zetten.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
<?
$bericht
.= $aantal . " x " . $q . " = € " . number_format($p, 2, ",", ".") . "\n";
}}

$bericht .= "Verzendkosten = ";
$bericht .= "€ ";
$file = fopen("config.php", "r");
$string = fgets($file, 1024);
list($q, $webshopnaam, $mail, $verzend, $gebruiker, $wachtwoord, $q) = split(",", $string);
fclose($file);
$bericht .= number_format($verzend, 2, ",", ".");
$totaal = $totaal + $verzend;
$bericht .= "\n\nTotaal: € " . number_format($totaal, 2, ",", ".");
if (!mail($_GET['mail'], "Uw bestelling", "De volgende bestelling is ingevoerd bij " . $webshopnaam . "\n\n" . $bericht) || !mail($mail, "Bestelling van " . $webshopnaam, "De volgende bestelling is ingevoerd bij " . $webshopnaam . "\n\n" . $bericht)){
//Bestelling niet verstuurd...
echo "<h1>Bestelling afhandelen</h1>";
echo '<a href="cart.php?PHPSESSID=' . session_id() . '&q=shw">';
echo '<img src="pr.bmp" border="0" alt="Terug naar de winkelwagen..."></a>';
echo "<p class=w>De bestelling kon niet worden verzonden!</p>";
}

else{
foreach($_SESSION['winkelwagen'] as $x => $q){
$_SESSION['winkelwagen'][$x] = "0";
}

echo "<h1>Bestelling afhandelen</h1>";
echo '<a href="cart.php?PHPSESSID=' . session_id() . '&q=shw">';
echo '<img src="pr.bmp" border="0" alt="Terug naar de winkelwagen..."></a>';
echo "<p>Uw bestelling is met succes verstuurd!";
echo "<br><br>Uw winkelwagen is automatisch leeg gemaakt!</p>";
}
}

include("footer.inc");
?>
Gewijzigd op 01/01/1970 01:00:00 door harry
 
Arend a

Arend a

12/07/2007 18:09:00
Quote Anchor link
Volgens mij ligt het hier aan, probeer anders dit eens.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<? if (mail($_GET['mail'], "Uw bestelling", "De volgende bestelling is ingevoerd bij " . $webshopnaam . "\n\n" . $bericht . "\r\n") ||
!
mail($mail, "Bestelling van " . $webshopnaam, "De volgende bestelling is ingevoerd bij " . $webshopnaam . "\n\n" . $bericht . "\r\n")) { .. }
?>
 
Arjan Kapteijn

Arjan Kapteijn

12/07/2007 18:13:00
Quote Anchor link
Ik mis de headers...
 
Harry

harry

12/07/2007 18:16:00
Quote Anchor link
Als ik dat doe dan krijg als ik iets wil bestellen dit.

Parse error: parse error, unexpected '.' in D:\Hosting\domains\breezair_nl\www\webshop\cart.php on line 272
dat is vanaf

if (!mail($_GET['mail'], "Uw bestelling", "De volgende bestelling is ingevoerd bij " . $webshopnaam . "\n\n" . $bericht) || !mail($mail, "Bestelling van " . $webshopnaam, "De volgende bestelling is ingevoerd bij " . $webshopnaam . "\n\n" . $bericht)){
//Bestelling niet verstuurd...
echo "<h1>Bestelling afhandelen</h1>";
echo '<a href="cart.php?PHPSESSID=' . session_id() . '&q=shw">';
echo '<img src="pr.bmp" border="0" alt="Terug naar de winkelwagen..."></a>';
echo "<p class=w>De bestelling kon niet worden verzonden!</p>";
}
else{
foreach($_SESSION['winkelwagen'] as $x => $q){
$_SESSION['winkelwagen'][$x] = "0";
}
echo "<h1>Bestelling afhandelen</h1>";
echo '<a href="cart.php?PHPSESSID=' . session_id() . '&q=shw">';
echo '<img src="pr.bmp" border="0" alt="Terug naar de winkelwagen..."></a>';
echo "<p>Uw bestelling is met succes verstuurd!";
echo "<br><br>Uw winkelwagen is automatisch leeg gemaakt!</p>";
}
}
include("footer.inc");
?>
 
Harry

harry

12/07/2007 18:16:00
Quote Anchor link
Als ik dat doe dan krijg als ik iets wil bestellen dit.

Parse error: parse error, unexpected '.' in D:\Hosting\domains\breezair_nl\www\webshop\cart.php on line 272
dat is vanaf

if (!mail($_GET['mail'], "Uw bestelling", "De volgende bestelling is ingevoerd bij " . $webshopnaam . "\n\n" . $bericht) || !mail($mail, "Bestelling van " . $webshopnaam, "De volgende bestelling is ingevoerd bij " . $webshopnaam . "\n\n" . $bericht)){
//Bestelling niet verstuurd...
echo "<h1>Bestelling afhandelen</h1>";
echo '<a href="cart.php?PHPSESSID=' . session_id() . '&q=shw">';
echo '<img src="pr.bmp" border="0" alt="Terug naar de winkelwagen..."></a>';
echo "<p class=w>De bestelling kon niet worden verzonden!</p>";
}
else{
foreach($_SESSION['winkelwagen'] as $x => $q){
$_SESSION['winkelwagen'][$x] = "0";
}
echo "<h1>Bestelling afhandelen</h1>";
echo '<a href="cart.php?PHPSESSID=' . session_id() . '&q=shw">';
echo '<img src="pr.bmp" border="0" alt="Terug naar de winkelwagen..."></a>';
echo "<p>Uw bestelling is met succes verstuurd!";
echo "<br><br>Uw winkelwagen is automatisch leeg gemaakt!</p>";
}
}
include("footer.inc");
?>
 
Harry

harry

12/07/2007 18:18:00
Quote Anchor link
Dit is de complete file.

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
<?
include("header.inc");
$_SESSION['winkelwagen']['activate'] = 0;

function
valid_mail($email){
$email_host = explode("@", $email);
$email_host = $email_host[1];
$email_resolved = gethostbyname($email_host);
if ($email_resolved == $email_host) {
return false;
}

else{
return true;
}
}
function
showcart()
{

//Code om de winkelwagen te laten zien
$totaal = "";
foreach($_SESSION['winkelwagen'] as $prodID => $at){
if (file_exists("WSFILES/" . $prodID . "_n")){
$totaal = $totaal + $at;
}
}

echo "<h1>Winkelwagen</h1>";
echo '<a href="index.php"><img src="pr.bmp" border="0" alt="Terug naar de index..."></a>';
if ($totaal == "1"){
$hv = "artikel";
}

else{
$hv = "artikelen";
}

echo "<p>U heeft op dit moment " . $totaal . " " . $hv . " in uw winkelwagen.";
echo "<br><br>";
if (!$totaal == "0"){
//Laat de tabel met artikelen zien...
?>

<table border="0" width="100%">
<tr bgcolor="#6487DC">
<td valign="top"><p><b>Procuct</b></p>
<td valign="top" colspan="2"><p><b>Prijs per stuk</b></p>
<td valign="top"><p><b>Aantal</b></p>
<td valign="top" colspan="2"><p><b>Bedrag</b></p></tr>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
<?
$prijs
= "";
foreach($_SESSION['winkelwagen'] as $prodID => $aantal){
if((!$aantal == "" || !$aantal == "0") && file_exists("WSFILES/" . $prodID . "_n")){
$file = fopen("WSFILES/" . $prodID . "_n", "r");
$q = "";
while (!feof($file)){
$q .= fgets($file, 1024);
}

fclose($file);
echo "<form name=bestelform action=cart.php method=GET>";
echo "<input type=hidden name=q value=add>";
echo "<input type=hidden name=PHPSESSID value=" . session_id() . ">";
echo "<input type=hidden name=prodID value=" . $prodID . ">";
echo "<tr><td valign=top><p>" . $q . "</p>";

$file = fopen("WSFILES/" . $prodID . "_p", "r");
$q = "";
while (!feof($file)){
$q .= fgets($file, 1024);
}

fclose($file);
$prijs = $prijs + ($aantal * $q);
echo "<td valign=top><p>&euro;<td valign=top>";
echo "<div align=right><p>" . number_format($q, 2, ",", ".") . "&nbsp;&nbsp;&nbsp;</p></div>";
echo "<td valign=top><input type=text size=3 maxlength=2 name=aantal value=" . $aantal . ">";
echo "&nbsp;&nbsp;<input type=submit value=Bijwerken>";
echo "&nbsp;&nbsp;&nbsp;";
echo "<a href=cart.php?PHPSESSID=" . session_id() . "&q=del&prodID=" . $prodID . ">";
echo "<img src=verwijderen.bmp border=0 alt=Verwijderen></a>";
echo "<td valign=top><p>&euro;<td valign=top>";
echo "<div align=right><p>" . number_format(($aantal * $q), 2, ",", ".");
echo "</p></div></p></td></tr></form>";
}
}

echo "<tr><td colspan=4 valign=top><p>Verzendkosten binnen Nederland</p>";
echo "<td valign=top><p>&euro;</p><td valign=top><div align=right>";
$file = fopen("config.php", "r");
$string = fgets($file, 1024);
list($q, $webshopnaam, $mail, $verzend, $gebruiker, $wachtwoord, $q) = split(",", $string);
fclose($file);
echo "<p>" . number_format($verzend, 2, ",", ".") . "</p></div></td></tr>";
$prijs = $prijs + $verzend;
echo "<tr><td valign=top><p><b>Totaal</b></p>";
echo "<td valign=top>";
echo "<td valign=top>";
echo "<td valign=top>";
echo "<td valign=top><p><b>&euro;</b></p><td valign=top><div align=right>";
echo "<p><b>" . number_format($prijs, 2, ",", ".") . "</b></p></div></td></tr>";
echo "</table>";
?>
<br>

<table border="0"><tr><td>
<a href="cart.php?PHPSESSID=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo session_id(); ?>
&q=bfr">
<img src="bes.bmp" border="0" alt="Bestelling afhandelen"></a><td>
<a href="cart.php?PHPSESSID=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo session_id(); ?>
&q=bfr">Bestelling afhandelen</a>
<td>

<a href="cart.php?PHPSESSID=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo session_id(); ?>
&q=emp">
<img src="emp.bmp" border="0" alt="Winkelwagen leegmaken"></a><td>
<a href="cart.php?PHPSESSID=
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo session_id(); ?>
&q=emp">Winkelwagen leegmaken</a>
<td>

<a href="javascript:window.print()">
<img src="printer.bmp" border="0" alt="Pagina afdrukken"></a><td>
<a href="javascript:window.print()">Pagina afdrukken</a>
</td></tr></table>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
<?
}}



if($_GET['q'] == "add"){
//Product toevoegen óf wijzigen...
if(!file_exists("WSFILES/" . $_GET['prodID'] . "_n")){
echo "<h1>Winkelwagen</h1>";
echo "<p class=w>Er is een fout opgetreden, er bestaat geen product met artikelnummer ";
echo $_GET['prodID'];
echo ".</p>";
}

else{
$_SESSION['winkelwagen'][$_GET['prodID']] = $_GET['aantal'];
showcart();
}
}


if($_GET['q'] == "del"){
$_SESSION['winkelwagen'][$_GET['prodID']] = 0;
showcart();
}


if($_GET['q'] == "emp"){
//Winkelwagen leegmaken...
foreach($_SESSION['winkelwagen'] as $prod => $aantal){
$_SESSION['winkelwagen'][$prod] = "";
}

showcart();
}


if($_GET['q'] == "shw"){
showcart();
}


if($_GET['q'] == "bfr"){
echo "<h1>Bestelling afhandelen</h1>";
echo '<a href="cart.php?PHPSESSID=' . session_id() . '&q=shw">';
echo '<img src="pr.bmp" border="0" alt="Terug naar de winkelwagen..."></a><br>';
?>

<form name="bestelform" action="cart.php" method="GET">
<input type="hidden" name="PHPSESSID" value="
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
<? echo session_id(); ?>
">
<input type="hidden" name="q" value="cfr">
Uw naam:&nbsp;&nbsp;<br>
<input type="text" name="naam">
<br>
Uw e-mailadres:&nbsp;&nbsp;<br>
<input type="text" name="mail">
<br>
Uw adres:&nbsp;&nbsp;<br>
<input type="text" name="adres">
<br>
Uw postcode:&nbsp;&nbsp;<br>
<input type="text" name="post">
<br>
Uw woonplaats:&nbsp;&nbsp;<br>
<input type="text" name="wnpl">
<br><input type="submit" value="Bestelling controleren">
</form>
<script>
document.bestelform.naam.focus();
</script>
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
37
38
39
40
41
42
43
44
45
46
47
48
49
50
51
52
53
54
55
56
57
58
59
60
61
62
63
64
65
66
67
68
69
70
71
72
73
74
75
76
77
78
79
80
81
82
83
84
85
86
87
88
89
90
91
92
93
94
95
96
97
98
99
100
101
102
103
104
105
106
107
108
109
110
111
112
113
114
115
116
117
118
119
<?
}

if($_GET['q'] == "cfr"){
echo "<h1>Bestelling controleren</h1>";
echo '<a href="cart.php?PHPSESSID=' . session_id() . '&q=shw">';
echo '<img src="pr.bmp" border="0" alt="Terug naar de winkelwagen..."></a>';
if (!$_GET['naam'] || !valid_mail($_GET['mail']) || !$_GET['adres'] || !$_GET['post'] || !$_GET['wnpl']){
//Formulier fout ingevuld!
echo "<p class=w>Het formuler is niet correct ingevuld!</p>";
}
else{
//Formulier goed ingevuld!
echo "<p>Controleer de onderstaande gegevens, zijn deze correct? Klik dan op 'Bestellen'.</p>";
echo "<p>";
echo "<b>Uw naam: </b>" . $_GET['naam'] . "<br>";
echo "<b>Uw e-mailadres: </b>" . $_GET['mail'] . "<br>";
echo "<b>Uw adres: </b>" . $_GET['adres'] . "<br>";
echo "<b>Uw postcode: </b>" . $_GET['post'] . "<br>";
echo "<b>Uw woonplaats: </b>" . $_GET['wnpl'] . "<br><br>";
echo "<b>Uw bestelling:</b><br>";
$totaal = "";
foreach($_SESSION['winkelwagen'] as $prodID => $aantal){
if (!$aantal == "0"){
$file = fopen("WSFILES/" . $prodID . "_n", "r");
$q = "";
while (!feof($file)){
$q .= fgets($file, 1024);
}

fclose($file);
$file = fopen("WSFILES/" . $prodID . "_p", "r");
$p = "";
while (!feof($file)){
$p .= fgets($file, 1024);
}

fclose($file);
$p = $aantal * $p;
$totaal = $totaal + $p;
echo $aantal . " x " . $q . " = &euro; " . number_format($p, 2, ",", ".") . "<br>";
}}


echo "Verzendkosten = ";
echo "&euro; ";
$file = fopen("config.php", "r");
$string = fgets($file, 1024);
list($q, $webshopnaam, $mail, $verzend, $gebruiker, $wachtwoord, $q) = split(",", $string);
fclose($file);
echo number_format($verzend, 2, ",", ".") . "<br>";
$totaal = $totaal + $verzend;
echo "<b>Totaal: &euro; " . number_format($totaal, 2, ",", ".") . "</b>";
echo "<form name=f action=cart.php?q=abe&PHPSESSID=" . session_id() . " method=GET>";
echo '<input type="hidden" name="PHPSESSID" value="' . session_id() . '">';
echo '<input type="hidden" name="q" value="abe">';
echo '<input type="hidden" name="naam" value="' . $_GET['naam'] . '">';
echo '<input type="hidden" name="mail" value="' . $_GET['mail'] . '">';
echo '<input type="hidden" name="adres" value="' . $_GET['adres'] . '">';
echo '<input type="hidden" name="post" value="' . $_GET['post'] . '">';
echo '<input type="hidden" name="wnpl" value="' . $_GET['wnpl'] . '">';
echo "<input type=submit value=Bestellen>";
echo "</form>";
}
}


if($_GET['q'] == "abe"){
$bericht = "";
$bericht .= "Naam:\n" . $_GET['naam'] . "\n";
$bericht .= "E-mailadres:\n" . $_GET['mail'] . "\n";
$bericht .= "Adres:\n" . $_GET['adres'] . "\n";
$bericht .= "Postcode:\n" . $_GET['post'] . "\n";
$bericht .= "Woonplaats:\n" . $_GET['wnpl'] . "\n\n";
$bericht .= "Bestelling:\n\n";
foreach($_SESSION['winkelwagen'] as $prodID => $aantal){
if (!$aantal == "0"){
$file = fopen("WSFILES/" . $prodID . "_n", "r");
$q = "";
while (!feof($file)){
$q .= fgets($file, 1024);
}

fclose($file);
$file = fopen("WSFILES/" . $prodID . "_p", "r");
$p = "";
while (!feof($file)){
$p .= fgets($file, 1024);
}

fclose($file);
$p = $aantal * $p;
$totaal = $totaal + $p;
$bericht .= $aantal . " x " . $q . " = € " . number_format($p, 2, ",", ".") . "\n";
}}

$bericht .= "Verzendkosten = ";
$bericht .= "€ ";
$file = fopen("config.php", "r");
$string = fgets($file, 1024);
list($q, $webshopnaam, $mail, $verzend, $gebruiker, $wachtwoord, $q) = split(",", $string);
fclose($file);
$bericht .= number_format($verzend, 2, ",", ".");
$totaal = $totaal + $verzend;
$bericht .= "\n\nTotaal: € " . number_format($totaal, 2, ",", ".");
if (mail($_GET['mail'], "Uw bestelling", "De volgende bestelling is ingevoerd bij " . $webshopnaam . "\n\n" . $bericht . "\r\n") ||
!
mail($mail, "Bestelling van " . $webshopnaam, "De volgende bestelling is ingevoerd bij " . $webshopnaam . "\n\n" . $bericht . "\r\n")) { .. }
//Bestelling niet verstuurd...
echo "<h1>Bestelling afhandelen</h1>";
echo '<a href="cart.php?PHPSESSID=' . session_id() . '&q=shw">';
echo '<img src="pr.bmp" border="0" alt="Terug naar de winkelwagen..."></a>';
echo "<p class=w>De bestelling kon niet worden verzonden!</p>";
}

else{
foreach($_SESSION['winkelwagen'] as $x => $q){
$_SESSION['winkelwagen'][$x] = "0";
}

echo "<h1>Bestelling afhandelen</h1>";
echo '<a href="cart.php?PHPSESSID=' . session_id() . '&q=shw">';
echo '<img src="pr.bmp" border="0" alt="Terug naar de winkelwagen..."></a>';
echo "<p>Uw bestelling is met succes verstuurd!";
echo "<br><br>Uw winkelwagen is automatisch leeg gemaakt!</p>";
}
}


include("footer.inc");
?>


Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
<? if (mail($_GET['mail'], "Uw bestelling", "De volgende bestelling is ingevoerd bij " . $webshopnaam . "\n\n" . $bericht . "\r\n") ||
!
mail($mail, "Bestelling van " . $webshopnaam, "De volgende bestelling is ingevoerd bij " . $webshopnaam . "\n\n" . $bericht . "\r\n")) { .. }
?>
 
Harry

harry

12/07/2007 19:08:00
Quote Anchor link
Kan iemand mij nog helpen ? alsjeblieft
 
- SanThe -

- SanThe -

12/07/2007 19:21:00
Quote Anchor link
@Harry: Leer eerst eens fatsoenlijk posten. Lees de regels en de FAQ van deze site eens door. Post geen complete scripts, maar alleen relevante code. Gebruik en om je script heen. En * bumpen * is niet toegestaan binnen 24 uur, gebruik de editknop.
 
Harry

harry

12/07/2007 19:28:00
Quote Anchor link
sorry hoor ik wil alleen maar een probleempje hebben opgelost meer niet
 
- SanThe -

- SanThe -

12/07/2007 19:31:00
Quote Anchor link
harry schreef op 12.07.2007 19:28:
sorry hoor ik wil alleen maar een probleempje hebben opgelost meer niet

Dat willen de meeste mensen die hier komen.
 
Harry

harry

12/07/2007 19:36:00
Quote Anchor link
wat kan ik doen om mijn probleem zo duidelijk mogelijk te maken zodat iemand me helpt
 
Jurgen assaasas

Jurgen assaasas

12/07/2007 19:43:00
Quote Anchor link
Er is al een mogelijke oplossing gegeven namelijk mail headers.


Hier een voorbeeld

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
<?php
$to
= "[email protected]";
$subject = "My email test.";
$message = "Hello, how are you?";

$headers = "From: [email protected]\r\n";
$headers .= "Reply-To: [email protected]\r\n";
$headers .= "Return-Path: [email protected]\r\n";


if ( mail($to,$subject,$message,$headers) ) {
   echo "The email has been sent!";
   }
else {
   echo "The email has failed!";
   }

?>
 
- SanThe -

- SanThe -

12/07/2007 19:44:00
Quote Anchor link
harry schreef op 12.07.2007 19:36:
wat kan ik doen om mijn probleem zo duidelijk mogelijk te maken zodat iemand me helpt

Uiteraard helpt fatsoenlijk posten.
En lees ook de reacties goed door.

Ikzelf kan niet op die link komen, dus ik weet het probleem niet.
 
Harry

harry

12/07/2007 19:50:00
Quote Anchor link
de link is http://www.breezair.nl/webshop/index.php

m.b.t. de header vindt ik bij deze even last want ik heb wel een file header.inc maar niet zoiets als hierboven met headers.
 
- SanThe -

- SanThe -

12/07/2007 20:08:00
Quote Anchor link
Die link doet het wel. ik bedoel deze: http://pobox.com/~djb/docs/smtplf.html
 
Harry

harry

12/07/2007 20:26:00
Quote Anchor link
ja alleen daar snap ik echt helemaal niks van wat daar nou staat iemand ?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.