[php] welke gebruikers zijn er online?

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Stefan Renne

stefan Renne

01/08/2010 18:31:06
Quote Anchor link
ik zoek een script waarmee ik kan kan controleren welke gebruikers er online zijn. En hoeveel dat er in het totaal zijn.
iemand een idee hoe ik dit het beste kan aanpakken?
 
PHP hulp

PHP hulp

29/03/2024 08:26:58
 
Niels B

Niels B

01/08/2010 18:34:03
 
Noppes Homeland

Noppes Homeland

01/08/2010 18:36:15
Quote Anchor link
Jij zoekt ook heel wat af he! Wat denk je ervan om:

1. wat meer relevante info te geven met betrekking tot wat je hebt
2. zelf een poging te ondernemen / te bedenken

Je openings post is zodanig dat je de meest onzinnige oplossingen om je oren zult krijgen.

waar niels naar verijst is bagger eerste klas.
Gewijzigd op 01/08/2010 18:37:30 door Noppes Homeland
 
Stefan Renne

stefan Renne

01/08/2010 18:39:21
Quote Anchor link
@noppes, ik probeer gewoon in weinig tijd veel te presteren, maar de vakantie is bijna voorbij en dat begint mijn HBO weer dus dan zie je me minder. maar t gaat niet om mij het gaat om mijn "problemen".

@Niels B als ik het goed begrijp update je de onlinetijd van een gebruiker elke keer als hij de pagina vernieuwd en check je gewoon in de database wie er de afgelopen 5min (ik noem maar wat) online was en dat weergeef je, klopt dat?
Gewijzigd op 01/08/2010 18:41:07 door stefan Renne
 
Niels B

Niels B

01/08/2010 18:43:28
Quote Anchor link
Ik denk het, het script is niet van mij & ik gebruik het momenteel (nog) niet.
 
Stefan Renne

stefan Renne

01/08/2010 20:54:27
Quote Anchor link
das niet zo ingewikkeld, stom dat ik daar niet op kwam :P
 
Tobias Tobias

Tobias Tobias

01/08/2010 21:33:23
Quote Anchor link
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
$sql = "SELECT * FROM members WHERE DATE_SUB(NOW(),INTERVAL 20 MINUTE) <= last_online ORDER BY gebruikersnaam ASC";
$query = mysql_query($sql);
$tellen = mysql_num_rows($query);


while($rij = mysql_fetch_array($query)) {
    echo " ".$rij['gebruikersnaam'];
    }
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.