php wordt niet goed weergegeven en werk niet meer.

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Kees Mulder

Kees Mulder

19/11/2015 19:03:11
Quote Anchor link
Vrijvel al mijn php bestanden, volgens mij allemaal (ik heb ze nog niet allemaal gechecked) werken niet meer goed.
Als het bestand wil openen weergeeft het zichzelf zonder te doen wat er opgegeven wordt.

voorbeeld:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
<!DOCTYPE html>
<html>
<head>
ini_set('display_errors', "on");
<meta charset='utf-8'>
<title>Tijd</title>
</head>
<body>
<?php
//Tijdzone instellen
date_default_timezone_set('Europe/Amsterdam');

$uur = date('H');
if($uur >= 0 && $uur < 6){
    echo "Goedenacht meneer/mevrouw, ";    
}

elseif($uur >= 6 && $uur < 12){
    echo "Goedemorgen meneer/mevrouw, ";
}

elseif($uur >= 12 && $uur < 18) {
    echo "Goedemiddag meneer/mevrouw, ";
}
    
else {
    echo "Goedenavond meneer/mevrouw, ";
}


?>

</body>
</html>


wordt weergegeven als:
Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
ini_set('display_errors', "on"); = 0 && $uur < 6){ echo "Goedenacht meneer/mevrouw, ";    } elseif($uur >= 6 && $uur < 12){ echo "Goedemorgen meneer/mevrouw, "; } elseif($uur >= 12 && $uur < 18) { echo "Goedemiddag meneer/mevrouw, "; }    else { echo "Goedenavond meneer/mevrouw, "; } ?>



Hoe zorgt ik ervoor dat mijn php weer naar behoren werkt?
 
PHP hulp

PHP hulp

28/04/2024 23:04:21
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/11/2015 19:11:06
Quote Anchor link
Hoe roep je het script aan?
Heeft je bestand wel de extentie .php?
 
DavY -

DavY -

19/11/2015 19:11:12
Quote Anchor link
Met knip en plak code, blijf je alleen maar vragen stellen en schiet je niks op, maar goed.. Regel 4 hoort sowieso niet tussen <head></head>.
Gewijzigd op 19/11/2015 19:11:29 door DavY -
 
Kees Mulder

Kees Mulder

19/11/2015 19:16:15
Quote Anchor link
ja het bestand heeft de extentie .php
 
Ivo P

Ivo P

19/11/2015 19:21:05
Quote Anchor link
Open je hem in de Browser en begint het in je URL balk met http:// oid of met file

Toevoeging op 19/11/2015 19:21:19:

Open je hem in de Browser en begint het in je URL balk met http:// oid of met file
 
Kees Mulder

Kees Mulder

19/11/2015 19:24:33
Quote Anchor link
file
 
Thomas van den Heuvel

Thomas van den Heuvel

19/11/2015 19:26:19
Quote Anchor link
Waar vraag je deze PHP-pagina's op?
Op een lokale computer?
Op een website op het internet?

Hoe vraag je deze pagina's op?
Rechtstreekse aanroep van de scripts?
Via wat voor programma? Via een browser? Of iets anders?
Vraag je deze pagina's op via een domeinnaam of virtual host?

Is er recent iets gewijzigd in een van bovenstaande zaken?
Heb je een concreet voorbeeld van waar dit misgaat?
Gewijzigd op 19/11/2015 19:27:00 door Thomas van den Heuvel
 
Ivo P

Ivo P

19/11/2015 19:26:52
Quote Anchor link
Dat moet de http:// zijn. De webserver moet het script uitvoeren
 
Kees Mulder

Kees Mulder

19/11/2015 19:39:04
Quote Anchor link
Ik weet niet hoe ik de webserver het script moet laten uitvoeren maar als ik file verander in http:// verandert hij dat in c en zegt de browser (chrome) dat de webpagina niet beschikbaar is.

Ik gebruik notepad++
Ik vraag de informatie op via mijn eigen laptop denk ik omdat het bestand begint met file maar hij hoort het van een server te halen, vroeger deden de bestanden het wel en ik kan met niet herinneren dat ik iets verandert heb.
Ik vraag de info op met google Chrome het moet via een domeinnaam geopend worden.
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/11/2015 19:41:16
Quote Anchor link
Heb je al webhosting ergens, of test je het op je eigen PC uit via een lokale ingestelde webserver?
In het laatste geval moet je op http://localhost je websites in je lokale webserver kunnen oproepen.
Gewijzigd op 19/11/2015 19:42:12 door - Ariën -
 
Ivo P

Ivo P

19/11/2015 19:42:00
 
Kees Mulder

Kees Mulder

19/11/2015 19:42:36
Quote Anchor link
Ik heb een server via FileZilla, kan het zijn dat ik per ongeluk een belangrijk bestand voor het kunnen weergeven van bestanden heb verwijdert dat bij de server hoorde?

Toevoeging op 19/11/2015 20:11:19:

Ik ben erachter wat het probleem was, het was echt een belachelijk stomme fout van mezelf, sorry dat ik iedereen hiermee heb lastiggevallen, dit topic kan verwijdert worden.
Gewijzigd op 19/11/2015 20:14:04 door Kees Mulder
 
- Ariën  -
Beheerder

- Ariën -

19/11/2015 21:57:35
Quote Anchor link
Er bestaan geen stomme fouten ;-). Maar wil je de oplossing misschien nog delen?
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.