php zoek functie

Overzicht Reageren

Sponsored by: Vacatures door Monsterboard

Karel de jong

karel de jong

12/10/2010 22:26:26
Quote Anchor link
Hele simpele zoek functie met LIKE

Code (php)
PHP script in nieuw venster Selecteer het PHP script
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
32
33
34
35
36
<!-- session start + database connection -->
<?php
if (isset($_POST['submit'])) {
    $veld1 = trim(strip_tags($_POST['veld1']));
    $query = "SELECT * FROM tabel WHERE veld1 LIKE '%".$veld1."%' ";
    $result = mysql_query($query);
    if (!$result) {
        die("Database query failed: " . mysql_error());
    }

    $nummer = (mysql_num_rows($result);
    if ($nummer > 1 ){
        while ($gevonden = mysql_fetch_array($result)){
            echo $gevonden['id'] . "<br />";
            echo $gevonden['veld1'] . "<br />";
            echo $gevonden['veld2'] . "<br />";
            echo $gevonden['veld3'] . "<br /><br />";
        }
    }
else {
    echo "<br /> geen resultaat gevonden probeer opnieuw <br />";
    }
}

?>

<h4 align="center">
<form action="zoekenresultaat.php" method="post">
<table id="tabel1">
    <tr>
        <td>veld1:</td>
        <td><input type="text" name="veld1" maxlength="30" size="20" value="" /></td>
    </tr>
    <tr>
        <td colspan="2" align="center"><input type="submit" name="submit" value="Toevoegen" /></td>
    </tr>
</table>
</form>
</h4>
<!-- database connection sluiten -->
 
PHP hulp

PHP hulp

04/05/2024 17:55:48
 
Vincent Huisman

Vincent Huisman

12/10/2010 22:28:40
Quote Anchor link
en wat moeten wij hiermee of heb je problemen?

Toevoeging op 12/10/2010 22:31:44:

en controleren of je formulier gepost is doe je ook niet zo. ook zal je een error krijgen op regel 10
Gewijzigd op 12/10/2010 22:29:43 door Vincent Huisman
 
- SanThe -

- SanThe -

12/10/2010 22:37:14
Quote Anchor link
Wat is hier de bedoeling van?
Wordt dit een hobby van je? Het is namelijk de tweede keer dat je zomaar een stuk script post zonder enige uitleg en/of probleemstelling.

Script is lek => SQL-Injection.
Gewijzigd op 12/10/2010 22:41:43 door - SanThe -
 



Overzicht Reageren

 
 

Om de gebruiksvriendelijkheid van onze website en diensten te optimaliseren maken wij gebruik van cookies. Deze cookies gebruiken wij voor functionaliteiten, analytische gegevens en marketing doeleinden. U vindt meer informatie in onze privacy statement.